Машина за хляб-26 част

• 55 826
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Днес забелязах, че казанчето на хлебопекарната ми леко се е надраскало, това проблем ли е, защото съм чела че надрасканото тефлоново покритие отделя вредни неща. При изваждането на хляба се помагам с една дървена шпатула и може така да се е получило.  Модела ми е Мулинекс 5000
Аз сигурно бих потърсила възможност да си купя ново. Ужасно съм наплашена от надран тефлон и много съжалявам, че не се разтърсих за машина с казанче от друг материал преди да купя Мулинекса. Непрекъснато го оглеждам за драскотини - бъркалките също Embarassed

# 421
http://media.snimka.bg/5013/016280884-big.jpg
Изрових от старите теми тази таблица за съотношението на жива и суха мая, мн е добра, предпогама, че на новите в тамата като мен ще бъде полезна. Иначе чакам да се справим с хляба,който изпекох за да направя нов.

# 422
  • Разград
Скиорче,поздравления   bouquet ,чудни кифлички.

# 423
*ИлиЯна* , ето това е хлебопекарната аляска  Аз съм с такава от скоро и за сега съм доволна. Има и многго други, които дълго време вече се радват на хубав хляб от такава машинка.  Peace

Много вкусотии и днес.....ммммммм, браво!   bouquet

А какво става с козунаците? Я да видим кои са желаещите и да определим ден.

Днес правих френски хляб по рецептата от книжката и искам да ви кажа, че резултатът е уникален....хляба ми прилича на багетите в била, но без натрапчивата им миризма и много вкусен. Пробвали ли сте го?

# 424
Момичета Hug
От днес и аз съм собственик на машина за хляб bowuu
Ще имам нужда от вашата помощ Praynig
Утре смятам да направя и първия си опит за хляб.
Препоръчайте ми най лесната рецепта,като за начинаещи!

Прочетох някъде за хляб с айрян на Мах -Mama,ако не се бъркам newsm78
Може ли рецептата Praynig
А утре вечер се надявам да пусна и първата си снимка.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 22:44 от еими

# 425
  • Русе
ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН

350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7 г

На Полин_а е рецептата. Успех  Peace

# 426
ХЛЯБ С АЙРЯН - ОГРОМЕН

350 мл айрян
3 яйца /по-малки/
2 с.л. захар /непълни/
1 с.л. сол
75 г краве масло
670 г брашно
1 пакет суха мая 7 г

На Полин_а е рецептата. Успех  Peace

Благодаря   bouquet
Мойта е с капацитет 900гр. дозата на продуктите същата ли е ?

# 427
Здравейте, майсторки пекарки  Hug

Ето две снимки на таз'вечершния ми хляб с айрян. Като по опита си от предния път за 260 мл айрян вместо 500 г брашно слоших направо 620 (хлябът ми стана по-плътен, сега е почти 1 кг)

http://4.bp.blogspot.com/_HWWI3r7wNB0/S3Rvl8OGd6I/AAAAAAAAAdQ/NG … 00-h/P1050749.JPG
http://3.bp.blogspot.com/_HWWI3r7wNB0/S3RvltZS8zI/AAAAAAAAAdI/M_ … 00-h/P1050748.JPG

Момичета, а в кой момент с какво се маже хлебчо, че да не се пръсне така жестоко отгоре. Изглежда апетитно, но на филии е по-ок да си има коричка?

# 428
  • Географският център на България-Габрово

А какво става с козунаците? Я да видим кои са желаещите и да определим ден.

Остава да определим денят но как да го направим във вид на анкета ли или всяка да си пише името ако е желаеща.Все някой трябва да се заеме с това.

# 429

Маята ти е ок за това количество брашно. На каква програма правиш хляба? Наблюдава ли отначало тестото? Оформи ли се хубава топка?

Мисля , че сложих студени продуктите и не можа да втаса тестото добре.  ooooh! Стана долу-горе. Изпече се , но личеше че съм далеч от желания резултат.Мога ли да заменя сухото мляко и водата с прясно? Водата е 325 мл, а сухото мляко 2, 5 с.л- на колко прясно мляко отговаря това? И нещо за мерителните лъжички - моята има чертичка по средата  .До горе ли се пълни или до обозначението?

# 430
Мисля , че сложих студени продуктите и не можа да втаса тестото добре.  ooooh! Стана долу-горе. Изпече се , но личеше че съм далеч от желания резултат.Мога ли да заменя сухото мляко и водата с прясно? Водата е 325 мл, а сухото мляко 2, 5 с.л- на колко прясно мляко отговаря това? И нещо за мерителните лъжички - моята има чертичка по средата  .До горе ли се пълни или до обозначението?

Просто запазваш общото количество течност. А тя може да бъде всякаква - само вода, само прясно мляко, вода+прясно мляко в желаното от теб съотношение, кисело мляко, айрян, бульон, каквото се сетиш Laughing.
Не каза за тестото отначало как беше. Студените продукти не мисля, че тук са такъв проблем.

Цветче, супер Peace.

# 431
Студените продукти не мисля, че тук са такъв проблем.

Само да кажа, че това огромно хлебище с айрян го правих с кисело мляко от хладилника и яйца пак от там (защото забравих, че не е редно) и в кухнята, където е хлебопекарната ми, не е повече от 14-15 градуса.  Хлябовете си стават. Имам подозрения, че машината ми сама се справя със затоплянето на продуктите  newsm78

newsm44 smile3501 newsm44 като ми мине сесията ще се разровя за още твои супер-успешни рецепти

# 432
 polin_a , тестото беше добре.Както на третото клипче в началото на темата.Намалих захарта.Вместо 2 сложих една лъжица.Да не би да е това? newsm78 С две ми се стори , че ще сладни Blush

# 433
polin_a , тестото беше добре.Както на третото клипче в началото на темата.Намалих захарта.Вместо 2 сложих една лъжица.Да не би да е това? newsm78 С две ми се стори , че ще сладни Blush

Я напиши рецептата, да видим как е. Захарта не е виновна.

# 434
Цветче, прекрасен хляб си сътворила! smile3501 smile3525 Това е визията, към която винаги се стремя и аз, но по възможност без яйца и мляко, че ни е противопоказно...

Общи условия

Активация на акаунт