Машина за хляб-26 част

  • 55 782
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 102
Lidan, благодаря за отговора. Аз също си захаросвам коричките от портокал и лимон, ама никога не съм правила с мандаринки. Да не говорим, че и през ум не ми е минало да захаросам морков. Е, така е, човек наистина се учи докато е жив.
Млади момко (дядо Хаджия) Simple Smile, аз наистина съм общо взета боса в тази област, а и новак в темата, но в живота си не бях правила козунаци и сега твърдя най-убедено, че стават чудесни в машината (малката доза на Пина, с допълнително допичане, както вече писах). Имам три опита до сега, все отлични, като изключим първият път когато го препекох и вдигнах гълъбите тук, във форума. За съжаление нямам апарат, за да снимам резултата, но пък мога да доведа бабите-пенсионерки, за да докажа своята правота (само да не ме подгони Ханджийката, че ние сме все баби-разбойнички). Иначе и аз, като младидите мацки тук, черпя опит от теб и ти завиждам (в най-добрия смисъл) на ентусиазма. Пък като гледам - расте госпожица в твоята къща, аз имам внук на 12 -кой знае - един ден може и да обединим кулинарните усилия  Grinning

# 571
  • София
  • Мнения: 102
И да допълня, може и да не съм се изразила ясно - аз следвах дословно указанията на Пина, т.е. след последното премесване извадих тестото, сплетох го, след последното втасване го намазах и т.н. Така че естествено не съм оставила всичко на машината. То за всичко трябва човешка ръка, също както и при първоначалното замесване - следиш тестото и добавяш нещо, ако трябва. Но по принцип исках да направя козунак ползвайки само машината.

# 572
  • София
  • Мнения: 8 502
...
...като изключим първият път когато го препекох и вдигнах гълъбите тук, във форума....

И да допълня, може и да не съм се изразила ясно - аз следвах дословно указанията на Пина, т.е. след последното премесване извадих тестото, сплетох го, след последното втасване го намазах и т.н. Така че естествено не съм оставила всичко на машината. То за всичко трябва човешка ръка, също както и при първоначалното замесване - следиш тестото и добавяш нещо, ако трябва. Но по принцип исках да направя козунак ползвайки само машината.

Така сега. За препечено тестено изделие. Хич да му се не плашите бе хора. Взимате си ренде. От най ситната му част и лекичко подхващате изделието с рендето, леко стържете прегорялото и така оп оп оп и айде готовооо - прегорялалата част я махате. Сега ... то туй дето е на козунака отгоре нали препечената захар и тук става този номер. Ама него го изрязвам внимателно и после ръся с пудра захар.

И понеже  днешните дядовци са голями дяволи нали, аз пък съм правил опит, в който съм мазал почти изпечен козунак с яйце и съм ръсил със захар. И моля ... никакви проблеми не съм имал.

Впрочем знаете ли, че навремето бабите са пекли козунаците само намазани с яйце и после след печене са ръсили с пудрата захар. После са дошли времената дето ги правим в този вид.

Аааа наборееееее... така с допълненията ти приемам и аз. И аз съм го правил тоя номер.

За госпожицата нейна снимка преди малко качих в блога ми (ще го намерите в подписа долу)


# 573
  • Мнения: 125
Правя козунак сега. Преди малко го сплетох, сега втасва.
Сега въпрос: Кога все пак да поръся със захар? Намазвам с яйце, поръсвам със захар и да пека?Така?

# 574
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Альона,малко преди печенето.Отваряш,бързичко намазваш и поръсваш със захар и затваряш.

# 575
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348
Имам въпросче - ако тази вечер приготвя тесто за тутманик (по рецепта на Касиер) и го оставя в хладилника, за да го оформя утре за закуска, дали ще се получи  newsm78 , че ако го почна утре ще стане за обяд.

# 576
  • Мнения: 125
Един час вече втасва  кузунака ми във тавата и още не удвоил в обема си. Thinking Да го пека ли вече  newsm78 Писна ми да чакам  Whistling страх ми да не заспа  Mr. Green

# 577
  • София
  • Мнения: 8 502
Един час вече втасва  кузунака ми във тавата и още не удвоил в обема си. Thinking Да го пека ли вече  newsm78 Писна ми да чакам  Whistling страх ми да не заспа  Mr. Green

Къде и при какви условия втасва ?

# 578
  • Мнения: 125
Във фурната. Време от време включвам я леко да се затопля.  Rolling Eyes

# 579
  • Мнения: 52
Здравейте! Имам си хлебопекарна Мулинекс 3000 пека първия си хляб да видим какво ще стане. Тестото не се получи като на показаните картинки. По стените има останало малко брашно,а уж всичко сложих както е по рецептата.Ще видим резултата след 2часа

# 580
  • София
  • Мнения: 8 502
Във фурната. Време от време включвам я леко да се затопля.  Rolling Eyes

Ами предлагам ти да включиш фурната на 50 градуса и да го изчакаш още малко.
Първия път нормално ли ти втаса ?

# 581
  • София
  • Мнения: 597
Във връзка с моят проблем с препечената коричка аз пак ще питам по-опитните. При различните програми фазата на печене една и съща ли е, т.е. една и съща температура ли се поддържа. И ако пусна машината само на програма печене при каква Т пече, каквато е на другите програми ли?

# 582
  • София
  • Мнения: 8 502
Във връзка с моят проблем с препечената коричка аз пак ще питам по-опитните. При различните програми фазата на печене една и съща ли е, т.е. една и съща температура ли се поддържа. И ако пусна машината само на програма печене при каква Т пече, каквато е на другите програми ли?

Моето лично мнение е, че в тези машини са заложени три вида температура (за всички програми) и се регулират, чрез така наречения "цвят на кората".

# 583
  • София
  • Мнения: 597
Във връзка с моят проблем с препечената коричка аз пак ще питам по-опитните. При различните програми фазата на печене една и съща ли е, т.е. една и съща температура ли се поддържа. И ако пусна машината само на програма печене при каква Т пече, каквато е на другите програми ли?

Моето лично мнение е, че в тези машини са заложени три вида температура (за всички програми) и се регулират, чрез така наречения "цвят на кората".
Мдаа, така мисля и аз. Което не ми помага много , явно ще се разправям със сервиза  ooooh!

# 584
  • София
  • Мнения: 3 875
Имам въпросче - ако тази вечер приготвя тесто за тутманик (по рецепта на Касиер) и го оставя в хладилника, за да го оформя утре за закуска, дали ще се получи  newsm78 , че ако го почна утре ще стане за обяд.
Действай смело и утре да се похвалиш с резултата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт