Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 412
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 360
  • София
На мен ми беше интересна новината снощи,туризмът с печалба 14 % + ,та чак всичко запазено на морето,ако сме искали добър хотел,да сме правили резервациите отсега  ruporuu Не знам защо ама ми намирисва на реклама   grinning039

По същия начин ми звучат и нещата с банките и имотите. Преди известно време отчетоха ръст на спестяванията. Е, как става тази работа в криза? В такива времена хората по-скоро ядат от спестяванията, вмест да ги увеличват! И за това, че пазарът на имоти се отпушил и юруш на маслините. Нещо не им вярвам. Дори през последните дни избягвам новините.

За почивките - още от соца ми е останала една горчилка при вида на местата, в  които почиваха чужденците и ние. Оттогава съм на принципа или да почивам като бял човек в добри условия, или избщо да не ходя. Почивката не е само ходене на плаж, а и усещането за комфорт.

# 361
На мен ми беше интересна новината снощи,туризмът с печалба 14 % + ,та чак всичко запазено на морето,ако сме искали добър хотел,да сме правили резервациите отсега  ruporuu Не знам защо ама ми намирисва на реклама   grinning039

По същия начин ми звучат и нещата с банките и имотите. Преди известно време отчетоха ръст на спестяванията. Е, как става тази работа в криза?
Наистина се увеличават. Не съм гледала въпросния репортаж де, но при нас се увеличават. Аз си го обяснявам с това, че хората си налягат парцалите и не харчат, а гледат да замразят всички възможни разходи. Естестевено, говря за съвкупната сума на депозитите, не съм се занимавала с анализи на комшийката, дето си е загубила работата и т.н.
Новите средства отиват в депозити, старите се запазват като обем и структура в инвестиционни продукти/депозити/книжа. Горе долу така изглеждат нещата.

# 362
По същия начин ми звучат и нещата с банките и имотите.

И на мен. Постоянно дават по телевизията разни брокери на недвижими имоти, които отчитали "раздвижване" на пазара. То дано да е така, но на мен ми звучи като някакъв отчаян вопъл, целящ да накара хората да продават и купуват (ако имат готови пари).

А за почивките на морето това започна още от миналата година. На Слънчев бряг -  празни цели крила от хотелите. Иначе претъпкано с хора по улиците не значи, че всички ползват легловата база на комплекса. По всяка вероятност огромна част от тийнеджърите спят в съседни на Сл. бр. места и идват само за дискотеките.

# 363

Вярно е и даже се очаква да изкараме още една по-тежка година и не знам от къде ще намерим сили да издържим !

Как така от къде ще намерите сили? Има ли опция да НЕ я издьржите? Стига бе хора, не е дошъл края на света. Търсете начини да си увеличите приходите, а не да се свивате.

# 364
И тук е момента да попитам - КАК newsm78
И двамата възрастни в семейството работим,освен да накарам 15г. ми дъщеря да започне работа.
Под наем сме...и малката,която е на 4,5г.също яде.
Когато беше на три успяхме да я заведем на море за 5дни,като спахме при познати във Варна.
Тази година не виждам как ще стане.
Съгласна съм да работя и през уикендите и надомно и вход мога да чистя,но кога ще виждам децата си???

# 365
  • София
Как така от къде ще намерите сили? Има ли опция да НЕ я издьржите? Стига бе хора, не е дошъл края на света. Търсете начини да си увеличите приходите, а не да се свивате.
На последното ти изречение просто ще погледна със снизхождение.
Смяташ ли, че повечето от нас стоят със скръстени ръци и не правят опити или не са правили опити да подобрят финансовото си положение? Ето, аз съм в майчинство, но работя, вместо да стоя вкъщи и да си гледам детенцето.
Мъжът ми точно преди навлизане в кризата получи страхотно предложение за работа за заплата около 2500 лв. Добре че в крайна сметка не си подаде оставката от предната си работа, защото уж новите му работодатели след дълъг размисъл решили да не рискуват като наемат нови хора в офиса. Сега фирмата, в която щеше да взима многото пари, е съкратила 2/3 от персонала си. Тоест в момента мъжът ми щеше да е безработен. А определено има хубава съвременна професия!
Мисълта ми е, че колкото и да е неприятно, не всичко зависи от нас самите. А не е като да ни липсва амбиция и упоритост, повярвай ми  Peace

# 366
  • София
По време на криза сякаш всичко лошо се струпва като по график, че и с лихвите. Че има хора ,които ги мързи да гледат, има ги. Но все пак болшинството не са такива. Особен в криза. Всеки гледа да си натиска парцалите, да се сниши, пък белким мине по-безболезнено.

# 367
И тук е момента да попитам - КАК newsm78
И двамата възрастни в семейството работим,освен да накарам 15г. ми дъщеря да започне работа.
Под наем сме...и малката,която е на 4,5г.също яде.
Когато беше на три успяхме да я заведем на море за 5дни,като спахме при познати във Варна.
Тази година не виждам как ще стане.
Съгласна съм да работя и през уикендите и надомно и вход мога да чистя,но кога ще виждам децата си???

ами всеки си прави изборите
работила съм по 14-16 часа и пак ще го направя ако се наложи
виждала съм детето си само заспало седмици наред, мъчно ми е било, плакала съм, но така стоят нещата
имах момент в живота си, бях само на 23 год, имах кола на изплащане, апартамент на изплащане, не на мое име и затова загубих в последствие, но това е друга тема - към тази за муните, а парите не стигаха
започнах втора работа, трета работа, спала съм буквално по 3-4 часа на денонощие
точно безизходицата учи и те прави изобретателен

разликата обаче сега е, че много трудно се намира работа
само до преди 1 година беше с лопата да я ринеш

# 368
  • София
Точно това е кризата, че няма работа!
А сега с пова предложение за ДДС-то, направо косата ми се изправя. То, не брадва, а направо електрически трион!
И аз я усещам кризата. Улавям се, че по стар кризисен обичай започвам да пълня фризера, че да има поне храна, ако я закъсаме. Гледам етикетите още по-внимателно, имам чувството че парите изтичат между пръстите ми, а купувам само най-необходимите неща. Все пак с две деца в пубертета храната върви като за световно. Като има боб питат къде е месото. Не че не обичат боб, ама си търсят и мръвката.

# 369
А, то някои не сме спирали да не си виждаме децата и да бачкаме нон-стоп.Не винаги това е Тактиката. Whistling

# 370
По време на криза сякаш всичко лошо се струпва като по график, че и с лихвите.
Andariel,много точно казано. На 40 години съм,но такова чудо не е бивало досега. Голямата ми дъщеря се роди през 1996 година, но тогава не съм се притеснявала,работа имаше.
Andariel,преди да ме съкратят през декември,аз също напълних фризера.

И да,работа няма.Никаква.И само не ми е ясно,как да си увелича приходите,като няма къде да работя.В провницията положението е страшно.Изпаднала съм в пълно  отчаяние  Tired.Пускам обяви,СV, ходя и питам,за каквато и да е работа, и няма и това е.С две деца и една бюджетна заплата - до никъде...........

# 371

Смяташ ли, че повечето от нас стоят със скръстени ръци и не правят опити или не са правили опити да подобрят финансовото си положение? Ето, аз съм в майчинство, но работя, вместо

Аз за ССФ не се и съмнявам,че не стои със скръстени ръце  Naughty
Но около мен има тоооооллллкова примери как на хората НЕ им се работи и кризата им е само оправдание. Има такива, които стоят без работа с година- ЩО? Искали да работят директори...
Вчера обявих свободно раб. място- ами няма такава малоумщина, хич и не искам да им гледам СВ-тата вече- ИЗВИНЕТЕ ССФ!
Човек стига да иска може да намери отнейде препитание. Ако ще да ида лятото на село да копам картофи пак няма да стоя гладна. Работила съм и на по две места , и аз и мъжа ми.... Не знам детето кога успяхме да направим. Парите никога не стигат, колкото и да са.... Детето си го виждам вечер заспало . Помагам на още едно семейство, грижа се за още 10 човека да имат работа и да им осигуря заплати и осигуровки. Докато мога ще помагам, като не мога това е.
Миналата година бях меко казано отчаяна- без работа.... Исках да чистя нашия вход- домоуправителката не ми даде, че срамота било- каква срамота бе, работа ми трябва !
Не губете кураж момичета, търсете начини , не оправдания !

# 372
Права си Кремена, много народ седи и се оплаква че е криза и няма работа, чакайки да се освободи директорско място, но ...... колко работодатели се оправдават с кризата за да дават никакви заплати, а има и такива които изобщо не дават заплати. Един малоумник шамароса мъжът ми преди половин година с 400 евро точно с това оправдание и извади късмет че бяхме достатъчно далече и разходите да се разправяме с него щяха да са ни в пъти повече. Така че медала си има две страни, има фирми с абонамент във в. Марица, и хората предпочитат да седят без работа отколкото да работят за тоя дето клати гората. Прословути са пловдивските транспортни фирми, обявите им не слизат от джобса. Та не е само до мързел.

# 373
  • София
Не може да бъдат обвинявани само хората, че не искали да работят. Нещата не са нито черни, нито бели. Хайде да направим друга сметка. Ако заплатата, която предлага определен работодател е такава, че само разходите по отиване и пребиваване на работното място (транспорт, храна, дрехи (защото не може да се ходи като клошар), обувки и други дребни разходи) се доближават до взетата заплата, то човек понякога се замисля защо изобщо да го прави? Особено, ако е съкратен и известно време може да взема обезщетение от бюрото по труда. Много работодатели сега се оправдават с кризата, за да предлагат мизерни заплати. Няма какво да се лъжем, човек работи първо за пари, за да се изхрани. Ако въпросните пари покриват само разходите му за работата, то какъв е смисълът?

# 374
  • София
Ако въпросните пари покриват само разходите му за работата, то какъв е смисълът?
А какво да добавим и за тези, които изплащат 30-годишна ипотека! Нашата е за 5 години - ударно изплащане и ако не беше тя, мисля че дори доста добре щяхме да сме си и в кризата. Малко са хората, които имат късмета нищо да не изплащат. Затова като чуя думата "кредит" и ме втриса. Зарекла съм се никога повече да си нямам вземане-даване с банки по кредитни въпроси  Naughty
Но наистина не мога да разбера хората, които не работят, защото парите, които ще вземат са мизерни и предпочитат да лежат на една кълка по цял ден, защото получавали обезщетение от борсата  ooooh! Това за мен са непрокопсаници!

Общи условия

Активация на акаунт