Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 729
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 90
Като сте решили да се връщате, трябва да сте били наясно, че Пловдив не е Лондон. Заплатите в Бг не са както в Западна Европа и т.н. И няма как да не си нарушиш стандарта на живот.

# 91
Всъщност мен повече ме интересуваше на къде върви кризата в западните страни. Дали са се стабилизирали нещата или срива продължава?

# 92
В Белгия криза не се усеща - поне сред моите познати емигранти. Единствените съкращения, за които са ми казали са от преместване на производството в Китай.

# 93
В Белгия криза не се усеща - поне сред моите познати емигранти. Единствените съкращения, за които са ми казали са от преместване на производството в Китай.
При вас не съкратиха ли доста служители от някакъв завод за бира ,а те от своя страна взеха за заложници шефовете си ?Или бъркам държавата?

# 94
Iliana__ ,
нямам идея. Аз съм в София, но преди седмица бях на гости за 1 седмица в Гент и подробно разпитвах за криза и начин на живот.

# 95
Ако не е тайна твоите познати какво работят? Rolling EyesСтана ми интересно как на тях не се отразила кризата. Rolling Eyes

# 96
Да не бъркам ,след съобщение за 10% съкращение на персонала поради намалени продажби са атакували офисите на ръководството.
Късметлии са приятелите ти.

# 97
За съжаление кризата се засилва.

Прогнозите на синдикатите за безработицата през 2010 г. са за 14-15 на сто, като това е консервативна величина, каза още Желязко Христов.
Официалната прогноза за безработицата през тази година е 11.4 на сто. По думите на Христов това ниво на безработицата вече е достигнато. Официалната статистика отчита само официалните данни за безработните, които получават обезщетения, отбеляза той.

Синдикатите посочиха и песимистичните прогнози на работодателите, според които безработицата ще достигне 20 на сто.

Май кризата тепърва идва.
От тук http://dnes.dir.bg/2010/02/09/news5846094.html

# 98
Работят - чистачка в офис, продавачки във верига магазини, изолации, отглеждане на цветя, шофьор на камион.

# 99
Не е трябвало да се връщаш.
С Hugега и аз мисля така!

# 100
И аз винаги съм се чудела защо хора, които са ОК на едно място се връщат. И още повече, не сте ли проучили икономическата ситуация в Пловдив, та избрахте точно него?

# 101
  • Пловдив
Кризата изобщо не отминава, а напротив - засилва се...това засега не е нищо. И тези неща, които ги говореха, че март-април ще се оправим, са пълни измишльотини. Минимум още 1 година...да не кажа 3 години ще има здрава криза. И няма какво да гледаме на запад какво е положението - ние сме частен случай по всички параграфи Wink Не виждам как могат да се оправят нещата - всички взеха кредити, сега не могат да ги обслужват...откъде ще дойдат парите, та да се стабилизираме? Бизнесът в много сектори изнемогва и хората започват да действат на принципа "ако не работя, ще съм по-добре", защото поне няма да плащат разходи.
Не разбирам само, защо много от българите се завръщат от чужбина? Тук какво ще намерят?

# 102
Засега не усещаме кризата
 Shockedно като слушам прогнозите  Praynig

# 103

Не разбирам само, защо много от българите се завръщат от чужбина? Тук какво ще намерят?

Много са причините.
И ние сега се завърнахме,за което не съжалявам,поне за сега.
Кризата е навсякъде,всички са затънали в заеми,които не могат да погасяват.
Ние поне този проблем го нямаме в момента.
Никога не сме разполагали с много,но сме живели добре.

# 104
...

Някои се връщат по сантиментални причини или пък не издържат повече навън. Моя позната - тя мед. сестра, той - строител, се върнаха миналата година. Сега работи само тя, но пък не плащат наем, имат съвсем малки разходи и не на последно място са си вкъщи. Сигурно след година-две ще излязат пак.

Общи условия

Активация на акаунт