Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 353
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 225
Аз също харесвам много моловете. В книжарницата е много хубаво, никога не ми досаждат продавачки и да дишат във врата ми, когато разглеждам книгите. За дрехите има намаления и купувам, ако нещо ми хареса и е евтино - например 9.99 или 15.99 лв. Скъпи неща не купувам, само гледам и просто знам че съществуват и такива цени. Кафе също пия в мола, особено зимата.

# 226
Каспър, положението е наистина зле, за това и кандидатстват хора с високо образование и квалификация.
И аз кандидатствам по обяви, които изобщо не бих погледнала иначе. Не ме и взимат де. )) Прекалено съм им квалифицирана.

# 227
Kristinia, и аз така. Ходим през уикенда понякога. Малко е заблуда това, че всичко в Мол-овете е скъпо. Дори бих казала напротив. Има и много големи фирми, които могат да си позволят да играят смело с намаленията. За разлика от малки уж по-евтини магазинчета, които слагат надценка по принципа "ден година храни". Убедила съм се в това с различни неща, които съм виждала в София на Илиенци и после на въпросните места с изумление виждам шокиращи цифри.

Но въпросът е, че тези Мол-ове не са показателни. Можеш да си седнеш и просто на кафе или да разглеждаш. А пък може и средните заплати в столицата да са по-високи, покупателните възможности на хората по-големи. Всъщност най-вероятно е и така.

# 228
Да, вчера и по ТВ казаха, че има деца, които се отглеждат в моловете, поради липса на адекватна среда извън тях!
Така че, разбирам ви за разходките през зима на топло, чисто и осветено.

Но вчера даваха хората в новия МОЛ, ами пазаруваха. Имаха пари и пазаруваха.

# 229
  • София
Повече от половината ни познати и приятели са от тези, които не изпитват парични затруднения, напук на кризата  Peace Как го постигат - въпрос на късмет ли е, на амбиция ли... За образование не говоря, защото и двамата с мъжа ми си го имаме, но явно не сме достатъчно комбинативни и пробивни (ако опира поне до тези две качества).

# 230
В криза сме и то огромна. Мъжът ми е без работа от 6 месеца, аз получавам 320 лв чисто. Потънала съм в заеми.......С тия пари трима човека не могат да се изхранят, а за покриване на разходи да не говорим. Чувствам се притисната до стената. Ни напред, ни назад, само надолу Rolling Eyes

# 231
Повече от половината ни познати и приятели са от тези, които не изпитват парични затруднения, напук на кризата  Peace Как го постигат - въпрос на късмет ли е, на амбиция ли... За образование не говоря, защото и двамата с мъжа ми си го имаме, но явно не сме достатъчно комбинативни и пробивни (ако опира поне до тези две качества).

Очевидно не е въпрос на образование.

На късмет - малко вероятно.

Може би на кредитна карта! Но такова потребелние, мерси  Stop.

Поне не дължим пари на никого. А умеем да живеем с 2 и 200.

В криза сме и то огромна. Мъжът ми е без работа от 6 месеца, аз получавам 320 лв чисто. Потънала съм в заеми.......С тия пари трима човека не могат да се изхранят, а за покриване на разходи да не говорим. Чувствам се притисната до стената. Ни напред, ни назад, само надолу Rolling Eyes
                    Hug Hug Hug Не се отчайвай!

# 232
  • София
Може би на кредитна карта! Но такова потребелние, мерси  Stop.
Тц. Не е заради кредитни карти. И именно заради кризата аз самата станах много по-предпазлива спрямо подобни "благинки", които предпочитам да не използвам!
По-скоро въпросът ми беше риторичен, защото много добре знам какво работят нашите приятели и горе-долу колко печелят. Кой както се е уредил, това е!

# 233
Познатите, които сякаш криза не ги лови, и на мен ми е в акъла понякога. Но за разлика от описания случай от tonkabonka, при тези, които аз знам, не е въпрос нито на образования, нито на късмет.
Единият се е прикрепил към някакъв баровец, нещо като негова дясна ръка и доверен човек. Бизнес няма. Всичко е някакви сенчести сделчици и лихварство.
Втори твърди, че взема заплата от 3000 лева, поставяйки дограма... във... фирма на доведения му баща.

Слава Богу имам достатъчно здрав разум, за да не унивам гледайки такива хора. Те не са представителна извадка. Вярвам, че кризата по не се усеща за: хора инженери (строителни, машинни), за добри счетоводители, работещи за силни фирми, за лекари и архитекти. Е, може и да пропускам някои професии. HR-и, PR-и.... за тях не знам. Май все още са добре.

Останалото са раздувки на маса. Просто някои не обичат да си казват, че изпитват затруднения. А други имат сенчести доходи, които ги бронират срещу несгоди.

# 234
Според мен единствено на адвокатите работа се увеличава по време на криза, защото дела се завеждат постоянно и то все повече!

# 235
Този месец мъжът ми взе рекордно ниска заплата. Не че не я очаквахме,но се зачудих - нали миналата година казваха,че след 1 януари нещата ще се променят. Е да промениха се,но при нас е към по-лошо. А при вас как е?
Нещата още не са станали толкова зле.Пригответе се.Само почакайте да видите как ще е след юни.Сега е нищо.Сега сме добре.След средата на тази година ще настъпи истинският ад.А ние ще носим ада със себе си.Ще стане страшно.Страшно.

# 236
  • Варна
Този месец мъжът ми взе рекордно ниска заплата. Не че не я очаквахме,но се зачудих - нали миналата година казваха,че след 1 януари нещата ще се променят. Е да промениха се,но при нас е към по-лошо. А при вас как е?
Нещата още не са станали толкова зле.Пригответе се.Само почакайте да видите как ще е след юни.Сега е нищо.Сега сме добре.След средата на тази година ще настъпи истинският ад.А ние ще носим ада със себе си.Ще стане страшно.Страшно.

Би ли се конкретизирала защо ?

# 237
Много мрачна прогноза  Confused,за съжаление наистина нещата все повече се влошават  #Crazy Повечето ми познати останаха без работа,други със собствен бизнес затъват и работят на загуба,положението е трагично  Sad

# 238

Би ли се конкретизирала защо ?
И на мен ми е интересно защо след юни и защо ще продължава като уж се вдигала вече от Amerika,Англия и поетапно и при нас?

# 239
Не се е вдигнала в САЩ и Англия. Изсипаха милиарди и закрепиха нещата на някакво ниво. Като нищо срива може да продължи още доста надолу. Има накъде.

Общи условия

Активация на акаунт