Отминава ли кризата при вас или тъкмо напротив?

• 64 362
  • 1 173
  •   1
Отговори
# 1 065
  • София
А така, слагайте си щастливи емотиконки колко сте хепи с 1000лв, после...криза имало.
НЯма криза!!!
Тая тема го доказва с пълна сила!
Кризата е нещо, което кара хората да се чувстват притеснени и снижава жизнения им стандарт. Тук всички са щастливи и доволни, независимо от доходите си.

И не намесвай Европата,щот няма нищо европейско все още в България  Laughing
Е, това си е новина!

# 1 066
  • някъде
Тъй като темата отдавна не е съвсем по темата,някой може ли да каже какви са средните  или хайде минималните заплати из Европата?

# 1 067
А така, слагайте си щастливи емотиконки колко сте хепи с 1000лв, после...криза имало.
НЯма криза!!!
Тая тема го доказва с пълна сила!
Кризата е нещо, което кара хората да се чувстват притеснени и снижава жизнения им стандарт. Тук всички са щастливи и доволни, независимо от доходите си.

И не намесвай Европата,щот няма нищо европейско все още в България  Laughing
Е, това си е новина!

Теб май те е хванала ама не и финансовата криза Laughing Mr. Green Laughing Mr. Green

# 1 068
Тъй като темата отдавна не е съвсем по темата,някой може ли да каже какви са средните  или хайде минималните заплати из Европата?

http://news.data.bg/4/economics/72935/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5_% … D0%BB%D0%B0%D1%82

КЛОНКА, толкова нещастия в здравословно отношение могат да ни сполетят, че не за всяко можем да сме подготвени финансово, дори богатите, да не дава Господ ...

Мисля, че за заплатите изхождаме от различни гледни точки, затова идва разминаването. Ако строим българския народ и му прегледаме месечната сума, повечето ще са със заплати от 300 до 1000 лв.
3000 лв. получават хора със сравнително добре платени професии.
Т.е. това са условията тук и висока или ниска се определя спрямо останалите в страната, а не изолирано.

# 1 069
  • София
Тъй като темата отдавна не е съвсем по темата,някой може ли да каже какви са средните  или хайде минималните заплати из Европата?

Ей ни - на предпоследно място в таблицата. След нас е само Румъния

Теб май те е хванала ама не и финансовата криза Laughing Mr. Green Laughing Mr. Green
Аха. Така сме ние "госпожичките" Mr. Green

Никол, не говорим за ужасяващи заболявания, говоря за обикновени неща.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 01:27 от КЛОНКА

# 1 070
Не искам да вярвам, че е нещо обикновено някой да ми избие зъбите  Mr. Green но и в др. държава да ти се наложи да ги правиш, ако си със среден доход, пак вероятно ще го усетиш по джоба и да стигнеш до кредит, ако някой е по-наясно с цените да пише, но мисля, че са поне 10 пъти по-скъпи ...

# 1 071
Не искам да вярвам, че е нещо обикновено някой да ми избие зъбите  Mr. Green но и в др. държава да ти се наложи да ги правиш, ако си със среден доход, пак вероятно ще го усетиш по джоба и да стигнеш до кредит, ако някой е по-наясно с цените да пише, но мисля, че са поне 10 пъти по-скъпи ...

Моя приятелка работи в скъпарска стоматологична клиника и сподели,че клиентите били само чужденци-германци,холандци..идвали да си правят зъбите в България,защото в техните държави било ненормално скъпо.

# 1 072

И пак казвам, ако утре на улицата спонтанно някой впиянчен идиот ти избие зъбите, ще ти трябват поне 6000лв за да си ги смениш с нискокачествена металокерамика. Тогава ще видим как с доход от 1500 ще спестиш, за да си сложиш зъби. И тогава искам пак да дойдеш и с весела усмивка да обясниш как това е доход, който ти подсигурява нормален живот.
Защото, ако си учил достатъчно и упражняваш нормална професия, е ужасяващо да не можеш да си позволиш да си оправиш зъбите, например.

Ако се налага НАВЕДНЪЖ да си сменяш всичките зъби с качествена металокерамика, и на Запад ще се притесниш силно, дори да си далеч от мизерник. Само на най-богатите няма да им трепне окото. Ами че това по тукашни цени е 32 000 долара, а 5 000 долара се смятат за добра заплата.

# 1 073
И пак казвам, ако утре на улицата спонтанно някой впиянчен идиот ти избие зъбите, ще ти трябват поне 6000лв за да си ги смениш с нискокачествена металокерамика. Тогава ще видим как с доход от 1500 ще спестиш, за да си сложиш зъби. И тогава искам пак да дойдеш и с весела усмивка да обясниш как това е доход, който ти подсигурява нормален живот.
Защото, ако си учил достатъчно и упражняваш нормална професия, е ужасяващо да не можеш да си позволиш да си оправиш зъбите, например. А да ходиш беззъб си е мизерия, ако питаш мен.Викаш, ставата, дето я цитирах, не изчерпвала живота. Така си е. Ама една става е 4-5000. Двете отиват към 10000. И за такива операции не е нужно да си на 60 години, налагат се и при хора на 30-40. Ако ги нямаш, оставаш инвалид. А не е мизерия да си инвалид, така ли? А как се спестяват 10000 с доход дори 3000лв, при положение, че този доход при сегашната обстановка в тая страна ти стига колкото да живееш от заплата до заплата? И да отидеш един път в годината на някаква почивка, да речем?

Не мога да повярвам, че наистина е възможно някой да не вдява за какво говоря.
Какви са тези фасони?

Че аз в тази тема прочетох потресаващото твърдение, че 1000лв месечно за 4-членно семейство били ДОСТАТЪЧНО и хората били много хепи!!!
Това са 500евро!!! В страна с европейски стандарт, бе хора! Това са 125евро на човек. На месец!!!4 евро на ден. Та това не стига САМО за храна.
Това не е мизерия, това изобщо не зная как да го определя.
Аз ли съм идиот наистина???
Почвам да си мисля, че съм тотално аут ъф спейс.
Ааааа, стигнахме до най-важното, това на което, уча шестгодишното ми момче - здравете е най-важно от всичко. Simple Smile
Щото стави, мави, зъби и протези - са само върха на  айсберга, закъсаш ли го, състоянието на медицината ни е такова, че и да си плащаш пак не могат да ти помогнат. Та както е казано - всичко е в божиите ръце.
И понеже аз отворих темата за 1000то лв- нека пак да поясна.
Имах предвид чисти режийни на месец разходи, не доходи, без разни инцидентни, нямаме ученици вкъщи.
Тук не включих колите, жилището, почивките и тн т.
Храна, консумативи за вкъщи, дрехи. От нищо никога не съм се лишила.
Живея живот доста различен от мизерия, да, не си пазарувам за сезона от Милано, но пък това не е важното за мен и да можех едва ли бих го правила.
Но както са го казали американците, главните виновници за всичко, това е state of mind

# 1 074
Каспър, ти като махнеш, колите, екскурзиите, инцидентите, здравето повечето хора и с по 5 000 доход ще се вместят в 1000 лева  Joy... Аз по тази логика изкарвам с месеца с 550 - 500 за сметки и 50 за ядене (готвя до 3 пъти месечно), останалото все са изциденти  Joy...

Иначе разликата тука е дали показваме света на децата си с Дискавъри или на живо... И ако сега не можем дали се стремим да оправим положението и да им го покажем наживо или стремежа ни в живота е да сменим телевизора с по-голям  Joy Joy Joy... И да се вижда успял в този живот, защото може с 1000 лева да направи чудес... Иначе българина има поразителната способност да се хвали и гордее само с глупости - как може да стигне от бургас до софия за 3часа с корса, как успява да постигне 25 градуса зимата с 30 лева разход за отопление на месец и как успяма да живее охолно с 1000 лева... После се оказва, че не били 3 часа, а 5, не били 25 градуса, а 18 и не били 30 лева, ами 300 и не били 1000 лева за всичко, а само за сметки и храна.... това са героите, на които всички трябва да се кланяме и да почитаме богове - те ще ни покажат как едно пиле се готви 4 пъти! Но ако човек се похвали, че е успял да си подсигури сам стандарт е дребен буржоа, който ходи по темите да се изтъква колко е богат, трабва да се чувства виновен, че не рови в кофите и иска за децата си нещо различно от телевизор с кабелна.... Всеки му обясява да не си надига носа, защото скоро няма да има тези  доходи.... Егати сбърканата държава... Егати сбъркания народ... Егати сбърканото мислене....
Мисля, че кризата няма да напусне тази държава - тя е в главите на повечето тук, които смятат, че някой друг им е виновен за дребното мислене и за това, че са изучили до там, че да работят за 300 лева

# 1 075
да, верно, такава е приказката малко, то не било компютри, а компоти  Simple Smile
грешката е моя, разбуних духовете, но идеята ми беше, че много хора се изхвърлят и живеят над възможностите и затова тази криза я нарекоха криза на алчността.
без да визирам абсолютно никого лично, защото на чужд гръб и 100 тояги са малко
всеки си знае какво му е на него си

# 1 076
Според мен всеки според своя си стандарт преценява има ли криза или не и доколко е засегнат от нея.

# 1 077
Почвам да си мисля, че съм тотално аут ъф спейс.

Клонке, напълно съм съгласна.Ама тук са млади-зелени-неразболяли с еоще ни веднъж истински.
Аз например съм раково диагностицирана, още на 20.Ми ето ти пример още-зъбен камък.Кой ходи да си чисти зъбен камък през 3 месеца?Е, някои не са го правили никога през живота си, ама аз, ако не го правя-ще ми окапят зъбите, пък после за импланти-по 1500 на зъб, хахаха-еми-не става...Други пък-не си прочела явно-просто не си купуват НИЩО-всичко им е дадено-апартамента, колата, плюс дрехи.Значи-500 евро им е за храната-те си го написаха-не смятат данъци, не смятат гориво, нищо-от ден за ден там-манджата на масата.Това е.
И двамата сме млади още, работещи нон-стоп, с образование, с нормални професии, в цитирана за доходна сфера.За да лавираме с определена сума-аз пресмятам от кои маратонки купувам на децата есен.

Айде...оставете здравето-ама те и данъците си не смятат.Повечето цитират храна, режийни-толкоз.До там им опират разходите просто.За друго явно друг се грижи.Въобще-ако друг ми осигурява дрехите-ми то и аз се вмествам прекрасно в тези 500 евро.Ако друг ми плати данъка, застраховката, задели за почивка и всички съпътстващи дейности.Живота не е само манджата на масата.

# 1 078
  • Пловдив
Егати сбърканото мислене....
Мисля, че кризата няма да напусне тази държава - тя е в главите на повечето тук, които смятат, че някой друг им е виновен за дребното мислене и за това, че са изучили до там, че да работят за 300 лева

Ger4o, недей така, обиждаш много хора, понеже доста висшисти работят за под 500 лв, и доста с по-ниско образование получават много повече. Не е само до учене, понеже квалифицираният труд не винаги се заплаща добре.

# 1 079

Моя приятелка работи в скъпарска стоматологична клиника и сподели,че клиентите били само чужденци-германци,холандци..идвали да си правят зъбите в България,защото в техните държави било ненормално скъпо.
Това е точно така. И аз го правя. Но за пулпит моята зъболекарка ми взема 100лв. Тук за вадене на мъдрец ми изкаха 2000 евро.
Много голяма разлика. Също и за кръвни тестове и прегледи при специалист.

Общи условия

Активация на акаунт