Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 8

• 49 462
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • Добруджа
 Cry някой може ли да даде линк да изгледам сериите, коментарите ви за джем ме заинтригуваха.

# 391
Cry някой може ли да даде линк да изгледам сериите, коментарите ви за джем ме заинтригуваха.
           Заповядай , само ти трябва регистрация.
http://www.lapache.info/index.php
http://www.nitrobg.org/login.php

# 392
Е,не може най-хубавите си години,да имаш възможност да прекараш на места ,които харесваш,пак да си работиш,а да се забучиш на края на света,щото любимият така иска.А любимата какво иска!?Джем знае ли,пита ли я?А щом постъпва така,възниква въпросът-обича ли я,или просто тя е от добро семейство и е подходяща за съпруга,на която ще й се казва къде да ходи и с какво да се занимава!Такъв,който ми казва как ще ми протече животът,без изобщо да се интересува как бих искала аз да живея,не го трайвам,дори и доброто да ми мисли.То е добро за него,за мен може и да не е  Naughty.Любовта изисква уважение и съобразяване,на Джем му липсват тези качества.

Нехир сама е отгледала и възпитала дъщеря си,тя е обикновена,простовата женица,която се оказва,че е възпитала много по-добре дъщеря си,от бившият околийски управител!Когато питаха Седеф,дали иска да се омъжи за онова момче,тя имаше смелостта да откаже,защото знае,че майка й ще я подкрепи,а децата на Али Ръза нямат думата,на тях им се казва какво да правят.Така неусетно я въвлякоха Неджля в този годеж и брак,че и тя милата не успя да разбере как се стигна дотук.Виновен е най-много Джем.Докато пита дали можел да опознае Неджля по-добре(пак без да я е питал първо нея),което според мен значеше ,че да се целунат поне,да си говорят,да кроят планове,той буквално след 2 дена дойде за ръката й.Много ги пресилиха и прибързаха нещата,ужасно много.За нея ми е мъчноза Неджля.Тя прави каквото се очаква от нея,а не каквото иска,а става въпрос за живота й!

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 13:05 от rozi-maxi

# 393
Аз вече казах,че Джем ми прилича по характер на Али Ръза-добър е,но малко авторитарен.Не може да вземаш еднолични решения.Неджля точно затова искаше да я целуне-да събуди малко страст във нея.А той се държа като комсомолец,при положение,че са сгодени.После да не се чуди защо Неджля въздиша по Оуз.Оуз може да няма качествата на Джем,но се държи като абсолютен мъжкар.,нещо което за съжаление на Джем му липсва!!! Thinking Thinking

# 394
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Здравейте! Аз съм нова в тази тема. Инцидентно започнах по-скоро да слушам сериала-дъщеря ми го гледа, а аз го слушам  докато си шия гоблена. Днес се разрових в интернет за сериала и попадам тук и искам да изкажа мнение за "любовта" на Джем и Неджля. За мен тази "любов" е по-скоро за да може Неджля да натърка носа на сестра си Лейля, а не че изпитва някакви чувства към Джем. Аз дори все още не мога да схвана дали тя изобщо изпитва нещо към Джем - дали това не е само показност за да постигне целта си - брак с богат мъж. не мога да разбера ( от видяното досега) дали изпитва и нещо и към Оуз. След като прочетох текста с белите буквички ( още повече се обърках обаче) разбрах, че целта на Неджля е само да направи напук на сестра си.

# 395
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Аз вече казах,че Джем ми прилича по характер на Али Ръза-добър е,но малко авторитарен.Не може да вземаш еднолични решения.Неджля точно затова искаше да я целуне-да събуди малко страст във нея.А той се държа като комсомолец,при положение,че са сгодени.После да не се чуди защо Неджля въздиша по Оуз.Оуз може да няма качествата на Джем,но се държи като абсолютен мъжкар.,нещо което за съжаление на Джем му липсва!!! Thinking Thinking

Нравите там са поне за мен неразбираеми. Явно Джем е с по - традиционни разбирания за брак, любов  и т.н .Не видяхте ли , че на следващата сутрин дойде при годеницата си да учат, а не за да излезат да се разходят . Тук Ферхунде бе права, въпреки че аз не я харесвам. Има доста неща които не мога да разбера в начина на отношение на хората - поне тези които са в сериала -жените си остават след брака в къщи, пълния патриархат и т.н. Джем е израснал в по-богата среда и иска да се докаже сам, докато Неджля иска по по-лесен начин да успее.

# 396
права беше Ферхунде като каза,че може би е пияна и вижда 3-ма Али Ръза на масата  Joy -Али Ръза,Джем и Шефкет

# 397
Е,не може най-хубавите си години,да имаш възможност да прекараш на места ,които харесваш,пак да си работиш,а да се забучиш на края на света,щото любимият така иска.А любимата какво иска!?Джем знае ли,пита ли я?А щом постъпва така,възниква въпросът-обича ли я,или просто тя е от добро семейство и е подходяща за съпруга,на която ще й се казва къде да ходи и с какво да се занимава!Такъв,който ми казва как ще ми протече животът,без изобщо да се интересува как бих искала аз да живея,не го трайвам,дори и доброто да ми мисли.То е добро за него,за мен може и да не е  Naughty.Любовта изисква уважение и съобразяване,на Джем му липсват тези качества.

rozi-maxi и аз това имах предвид с коментара си за Джем, не може да постъпваш така с човека, когото обичаш, може ама тогава се жениш по разум и защото тази половинка е "подходяща", а не защото я обичаш......пък нали Джем уж я обича,   Thinking

# 398
ами то Шефкет прилича ли ви на мъж?- абсолютно мекотело -безмозъчно в ръцете на любимата му  манипулативна женичка!!! абе мухльо !!!!!!!!!

Да, Шефкет е наследил някои положителни качества от баща си, като например стремеж към честност, ненавист към интригантството, грижа към семейството. В същото време, обаче, не е взел от него твърдостта на характера му, поради което му е невъзможно да се бори за своите идеали. Тоест, на него му се иска да живее според определени ценности, но няма волята да го направи. Клекна пред Ферхунде, която, както виждаме, е много по-силен характер от него и така и ще му опропасти живота.   Tired

# 399
Честно да ви кажа ,Джем ми е такъв сухар,в когото аз в никакъв случай не бих могла да се влюбя.Даже и не знам,коя би могла.Няма емоции,няма веселост,няма го живеца,присъщ на младостта.Като един целомъдрен,белобрад старец,с външността на момче.А,в моята баба има много повече емоции,отколкото в него.Лепнал си е една усмивка на лицето и това е.Жалко за прекрасните очи!

# 400
За съжаление /или не/в човек на моменти вземат превес животинските инстинкти.Това обяснява влечението на Неджля към Оуз,а не към Джем.Независимо от другите качества,които притежава и богатството му. Thinking Thinking

# 401
Всъщност, в каквото и да укорявате Ферхунде, 90% от това , което казва се и чистата истина! А това, на кого как му идва и как го възприема си е негов проблем.

# 402
....Джем ми е такъв сухар,в когото аз в никакъв случай не бих могла да се влюбя.Даже и не знам,коя би могла.Няма емоции,няма веселост,няма го живеца,присъщ на младостта....

Абсолютно е така, горкото момиче, при сравнението между него и Оуз, всяка жена ще избере втория. Поне ще има тръпка, живот, пък и пари има, а в случая и я обича. Ако не беше лошото мнение на баща и и другите стечения на обстоятелствата между Неджля и Оуз можеше да се получи. Но щеше да бъде много просто. Много сте прави и за възпитанието на Нехир и Хайрие. Хайрие тотално се е провалила, но ако се е грижила и за другите колкото за Айше...ясно

Всъщност, в каквото и да укорявате Ферхунде, 90% от това , което казва се и чистата истина! А това, на кого как му идва и как го възприема си е негов проблем.

Напълно подкрепям, аз също няколко пъти го споменах, но...толкова много я мразят хората, че не искат май да проумеят. На моменти тя се явява будната съвест на този или онзи. Може би не е верен подхода и, начина по който казва нещата, но не лъже

# 403
Добър или лош, не трябва само върху Джем да пада вината. Значи, Неджля като не го обича, да го беше отрязала още в самото начало. Така нямаше да се стига до това той да моли Али Ръза да се опознават, да предлага годеж и т.н. Мисля, че момчето е достатъчно интелигентно и нямаше да се навира там, където е нежелано. Но Неджля искаше да направи напук на Оуз, на сестра си и за капак се поблазни от материалното положение на семейството на Джем. Така успя да го заблуди, че има шанс за тях двамата и ето какво стана.

Още повече, че тя успя да го заблуди, че споделят еднакви ценности и имат еднакъв светоглед и разбиране за живота. Затова и се получи ситуацията с плановете му да отидат в Анадола - той си е мислел, че и тя като него иска да постигне нещо сама, да натрупа опит и т.н. Тоест, останал е с впечатление, че на нея идеята ще й допадне. А както видяхме, излезе друго.  Peace

# 404
И каква е нейната истина-да трови живота на хората,да говори,че Али Ръза има полза от тях с мъжът и или ,че Седеф иска да прелъсти Шефкет....не мога да се съглася.

Общи условия

Активация на акаунт