Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 8

• 49 410
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • София
    Хейрие е виновна, тя ги учи така.Парите са най-важни!Да не си правят сметка на стари години като нея, ама какво значение има,че никога не е работила, никакво.Дай и да мрънка. И на мен ми е криво за Джем, защо е нужно той да умира, а Оуз да остане да си прави мизериите??

# 646
  • някъде другаде
Не одобрявам постъпката на Неджля , но и Леиля постъпи по същият начин спрямо нея. Не мога да разбера и двете. А  Хайрие - тя все повече взе да се заплита в лъжите си. Жал ми е за Джем и Фикрет и двамата не заслужават това , което им се случва.

# 647
    Хейрие е виновна, тя ги учи така.Парите са най-важни!Да не си правят сметка на стари години като нея, ама какво значение има,че никога не е работила, никакво.Дай и да мрънка. И на мен ми е криво за Джем, защо е нужно той да умира, а Оуз да остане да си прави мизериите??

Защото всички добри ,честни,доблестни хора в този филм страдат.Предполагам идеята на авторът е,да покаже на зрителите и читателите,че прекалената честност,доброта,морал...могат да са и пагубни.Човек трябва да е здраво стъпил на земята,да не лети в облаците и да се затваря очите за действителността,когато не му харесва,а да я приема и да се променя,за да може да оцелее.Има една книга,от поредицата опознай себе си-"Светът е джунгла,Джейн".

# 648
За първи път се включвам в темата, харесва ми сериала и се разтоварвам, но снощи бях тъжна заради Фикрет и ядосана на Неджля, някак си не мога да приема постъпката й.

# 649
Ако някой ми беше казал ,че така ще се развият сцените до тук нямаше да повярвам.Както тръгна филма в началото малко скучно,много не ми вдъхваше доверие,а то кво стана.Много хубав филм,просто те държи под напрежение.
А за Неджля,ако Джем е беше целунал в градината както трябва/е,нямя кат Оуз да е/,нямаше да отиде прих Оуз,така ми се струва,просто искаше момичето малко ласки.Атова немога да го разбера,първо да се женят или годят и после да спят заедно.Ами ако нещо не си паснат в леглото? Embarassed

# 650

Защото всички добри ,честни,доблестни хора в този филм страдат.Предполагам идеята на авторът е,да покаже на зрителите и читателите,че прекалената честност,доброта,морал...могат да са и пагубни.Човек трябва да е здраво стъпил на земята,да не лети в облаците и да се затваря очите за действителността,когато не му харесва,а да я приема и да се променя,за да може да оцелее.Има една книга,от поредицата опознай себе си-"Светът е джунгла,Джейн".
Еми....аз бях писала-Homo homini lupus est-"Човек за човека е вълк"-Фридрих Ницше

# 651
забравих да вметна,че ми харесва актрисата,която играе майката на Джем...много хубави черти и много запазена жена...
Дано и аз така на старини да  изглеждам, че да не се "срамува" синът ми с мен... Wink

и като гледам в момента,че темата се чете от 17 регистрирани и 3-ма скрити потребители и от 22 госта, представям си на следващото ми влизане в темата - сигурно ще  има вече две нови теми...

# 652
Не харесах много Джем-той,човека планове прави ,ами жена му.

# 653

Еми....аз бях писала-Homo homini lupus est-"Човек за човека е вълк"-Фридрих Ницше

Точно така си е Peace.Колкото по-рано и навреме осъзнаеш това,толкова по-добре ще се справиш в живота.И все пак,човек трябва да бъде  добър,състрадателен и честен,и с чувство за справедливост,но не в степен,когато ще изглеждаш като глупак,а умерено.Все пак тези ни чувства ни правят човеци,това е разликата между хората и вълците.

# 654
Хайде и аз да споделя с вас моите вътрешни мисли... Simple Smile
Харесва ми филма. Ако мога, бих гледала по повече серии. Малко са ми две, а за петък да не говорим. Хич и не мисля пък като почнат разни предавания тип "Форт.." и "Търси талант...", кога ще ни дават филма?!?!
Невероятно е как в този филм, с толкова малко участващи, се забъркват кашите.
Чудя се, моля да ме извините, ако някъде е писано. Кога и как ще разбере Али Ръза за това, което става зад гърба му? Как ще реагира?
Шефкет - няма да го коментира. Той мъж ли е, съпруг ли е, брат ли е? Нищо! Дори и с финансите не се оправя, тъй че и банкер не е. Simple Smile
Али Ръза - в началните серии този човек имаше сила, чуваше се гласа му. Сега какво стана? Изгуби се. Всичко крият от него. Той намери спасение в кафенето. Жал ми е за него. Човека е принципен. Според техните разбирания. Но за жалост не се получава това, което иска. И да изпраща Неджля в първия й учебен ден, и да ги пита къде ходят, какво правят...в големия град контрола е труден. А резултатите, далеч от неговите очаквания.
Джем - харесваше ми. Преди годежа. След това показаха и другата му страна. Учение, работа... Никакъв живец в него. Няма коя да го изтърпи такъв. Направиха годеж и какво? Даже не се целуват по бузата. Тя у тях, той при мама и тати. И с тези негови самостоятелни идеи за бъдещето му.
Оуз - ей, не знам вече. Според мен обича Неджля. Брака му с Лейля бе по принуда.
И да мина към женското съсловие:
Хайрие - думи нямам! Майка ли?! Съпруга ли?! Криво разбрани принципи и разбирания за живота въобще. Не знам как е живяла. Предполагам. Но само мърмори за липсата на пари. Държи сметка на мъжа си. А тя с какво допринася за бюджета им? За отношението й към децата - има ли смисъл да говорим? С кое дете се държи като майка? С никое. Айше дори е изоставена. Мъничката тя. Чуди се и тя какво става у тях. Какво отношение има само - и към трите други дъщери! Пази боже...
Лейля - хем ми е жал за нея, хем... Никого вече си няма. Сама е. На кого може да сподели?
Неджля - харесвам я. Поне имаше силата да върне пръстена. А можеше и да протака и да лъже. Интересноще е развитие напред.
Ферхундето - "на всяка манджа мерудия" Няма сцена без нея. Доказателство за това какво става с хора без работа.
Фикрет - за нея съм. Как всички изведнъж се оказаха срещу нея. Ужасно. Защото само тя си отстоява принципите до край. Баща й беше на нейните позиции, но се предаде. Жалко, че ще попадне на този грозник, че и с три деца.
Седеф - защо така не й развиват образа и ролята, не знам...
Майка й - чакам...
За сега спирам, че да поработя малко Simple Smile

# 655
На мен бъдещия мъж на Фикрет не ми изглежда толкова зле, че чак да си казвам "горката Фикрет", изглежда изтерзан, здраво стъпил на земята мъж, а не сваляч като Оуз или идеалист като Джем.
Майка му е истинска баба Яга, ама той човека няма вина, че има такава майка.Не знам как ще се развият нещата между тях занапред, ама от това, което четох с ББ разбрах, че основния проблем на Фикрет ще бъде с майка му и с децата му, а не с него самия. Ама не знам може и да бъркам.  Flutter
Като казах майките се сетих за друго, като гледам Хайрие, като гледам майката на мъжа на Фикрет, в онзи другия филм "Незабравима", майката същата стока като Хайрие и си мисля тези жени защо все така се мъчат по всякакъв начин да съсипят живота на децата си  newsm78
На мен обяснението, че са прости, ограничени и глупави жени, които цял живот са си стояли вкъщи  и не са работели ми звучи някак плоско. Нали едно от основното им задлъжение е било да възпитават и  да се грижат за децата, ами аз в нито една от тях не виждам "загрижена" майка, пък после защо децата били такива и постъпвали по този начин  #Cussing out

# 656
"Горката Фикрет" беше казано в смисъл,че се омъжва набързо за този мъж без да изпитва никакви романтични чувства към него!!!За разлика от годеника й в когото беше влюбена.За нея това е бягство от непоносимата обстановка в къщата.А ако някой заслужава любов и разбиране е Фикрет-не ,горката,направо жива да я оплачеш!!!При положение,че е човек с гордост и достойнство точно тя да предлага на някого за се жени за нея....

# 657
  • София
   В някаква за кратко мярнала ми се сцена, видях,че Фикрет не мълчи на мъжа си. Караха се за нещо, не точно каране, но му се сопна нещо.

# 658
Ако мога, бих гледала по повече серии. Малко са ми две, а за петък да не говорим. Хич и не мисля пък като почнат разни предавания тип "Форт.." и "Търси талант...", кога ще ни дават филма?!?!
Ох и на мен токова започва да ми харесва филма-става все по интригуващ - иде ми да седна и цял ден да гледам напред, че 2 серийки въобще не ми стигат. Ама като нямат превод, а нищо не вдявам от турския newsm78

# 659
"Горката Фикрет" беше казано в смисъл,че се омъжва набързо за този мъж без да изпитва никакви романтични чувства към него!!!За разлика от годеника й в когото беше влюбена.За нея това е бягство от непоносимата обстановка в къщата.А ако някой заслужава любов и разбиране е Фикрет-не ,горката,направо жива да я оплачеш!!!При положение,че е човек с гордост и достойнство точно тя да предлага на някого за се жени за нея....

Именно,тя даже май без да го е виждала,ще предложи на Нехир,братовчед й да  вземе нея за жена,защото осъзнава,че в неговото семейство поне ще бъде полезна,ще му гледа децата.А в нейното,вече никой нищо не иска от нея,даже обратното,изкарват я виновна,гледат я като прокажена...А и вече и е непосилно да издържа,да знае и осъзнава цялата истина и да стои безучастно.Тя е човек-бунтар,тя не се примирява....поне да не ги вижда и да не знае колко още повече ще пропаднат.Но ще й е безкрайно трудно да се раздели с баща си,да знае че го остава сам,а и той с нея.Ще бъде трогателна сцена!А и в предишните серии,помня сцена,когато Али Ръза споделяше,че отсега му е мъчно само при мисълта,че един ден тя ще си отиде,не знаеше как ще го преживее..

Ми Хайрие кака да възпитава децата си,като е изкарала цял живот в къщи.С какъвто акъл се е оженила,все още си и със същият.Тя няма как и къде да се развива,даже и телевизия не гледат...

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 10:57 от rozi-maxi

Общи условия

Активация на акаунт