ФЕВРУАРИ 2006

• 43 108
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Божидар обиди Свил с "лошо бебе без косми"  Laughing
Това как се превежда?   Joy  Joy  Joy
Гали, колко време ти отнема подготовката и направата на тез твойте красиви торти?
Ние снощи с децата направихме маслено-лимонови бисквитки във формата на еленчета, таралежчета, лисички, мечета, катерички и охлювчета  Laughing Ядохме до 23 часа, толкова са хрупкави  Peace
Исках да ви споделя за образователната система във Финландия, която давала най-силните резултати в Европа. Цялото преподаване е компютъризирано - всяко дете има пред себе си компютър и дава отговори на учителя, който има голям комп.екран вместо черна дъска  Thinking
Според вас възможно ли е единствено и само компютърът да е в основата на по-високите постижения и знания на децата?
Жалко, че нямаше приложена статистика колко от тях носят очила....

# 196
  • Габрово
Олимпия, радвам се, че ти харесват тортичките, защото моята половинка казва, че са много посредствени и ми иде да  #2gunfire. А за времето, което ми отнемат - много е различно и зависи от тортата. Може и за 1-1,5 часа в най-добрия случай. Но обикновено една вечер правя фигурки /цяла вечер/, а другата вечер /1 час правя самата торта/.

# 197
_Гали, тортите са ти стрхотни, рагледах ги всичките. А на половинката му кажи "да си гледа работата" и не му давай да яде като не ги харесав. Или нарочно те предизвиква да се усъвършенстваш още повече.
Олимпия, аз лично съм много против ранното сядане на компютър и ще се опитвам да държа моите възможно по-далеч от компа, доколкото е възможно. Съгласна че има много интересни и поучителни игри и програми, но моето лично мнение е, че децата прекалено много се пристрастява към компютъра, чрез игри и интернет и немогат да се спрат. Дългото седне на компа, няма да доведе до добро. Обяснението ми за по-добрите резултата при компютърни програми е в по-големия интерес на децата към компютъра, отколкото другите видове обучение и затова се стараят повече и се справят по-добре. възможно е и самите компютърни програми да са направени по-съвършенно , защото е нещо ново. Не мисля че децата са по-гениално като стоят на компютър. Това е само мое мнение, обаче, всеки може да ме обори, но аз засега не мисля да си го променям.

# 198
nevenska , напълно подкрепям мнението ти, даже аз съм доста по-крайна  Naughty Вкъщи не се пуска телевизор и компютър, докато децата не си легнат  Crossing Arms Ивана не знае що е туй компютър  Rolling Eyes А за телевизора-разрешено й е да гледа по едно детско, когато е почивен ден! За съжаление в градината гледат доста повече  #Cussing out Знам какво причини на очите ми компютъра само за първите 5 години трудов стаж и не искам това да се случи и с детето ми още от сега  Naughty

# 199
Моите гледат ТВ, но определени филмчета...
И на компа имат достъп, за да си пускат песнички от youtube - даже и дребната си пуска, знае как да кликне и влачи пръстче (нямам мишка на лаптопа)  Laughing  Въпреки това не прекаляват, Константин играе на Буквенка и цифренка до 4 пъти седмично.

За съжаление, това, което за нас не е нормално, става все по-нормално с новото поколение техника на пазара...

Аз примерно съм повече против мобилните телефони, отколкото ТВ и РС  Peace

Когато съм си вкъщи, мобилният ми е изключен...Интернетът се изключва - безжичен е и не съм уверена, че е безвреден...Рядко ядем несезонни плодове - сега например има ягоди в супермаркета, изкушавам се, ама не купувам...Не пием вода от чешмата...

Докато от детските филмчета по ТВ виждам полза - примерно Константин започна да употребява по-сложни думи от рода на "Питам се", "анализирам", "изследвам", "откривам"....  започна да изгражда представа за времето - ден, седмица, почивни дни, часове....

Благодаря още веднъж на Дикси  Hug за енциклопедиите - чудесни са!!!
_Гали  Hug,  тази пролет ще мина през вашето градче да видя чичо и ще унищожа една цяла торта пред мъжа ти, да види той посредствени ли са твойте красоти!!!
Еликс  Hug, изумена съм къде се е преместила лентичката ти - ами то наближава Денят!!! Как сте с Кали?

Момичета, правите ли вече планове за лятото или за пролетни пътувания? На мен ми се ще тази година да се разбия от пътувания с децата - в Гърция и България! Обмислям една обиколка на България (Велинград, София, Севлиево, Габрово, Троян, Разград, Русе, Варна, Кранево) с почивка след това в Северна и Средна Елада, и по някое време да се приберем вече към дома  Wink
Сериозно трябва да се организираме за една среща с децата в някой парк, да хапнем сладоледче, да се набеснеят дечицата ни, да им направим хубави групови снимки  Sunglasses....да се набърборим наживо..

При вас плановете какви са?

# 200
Обмислям една обиколка на България (Велинград, София, Севлиево, Габрово, Троян, Разград, Русе, Варна, Кранево).......
И Плевен включи в дестинацията  Hug М/у Габрово и Троян  Wink

# 201
Здравейте,Гали тортите са ти невероятни.Аз ако направя такова чудо,мъжът ми ще е много щастлив.Но нямам време,а и хубавото време наближава.Ники също не стои пред лаптопа,а за детски филмчета аз ги избирам.По детските канали няма един свястен всичко е агресия,бой и насилие.Гледаме само Спортокус и котката калпазанка(kid @Kat)Много се радва на белите на котката.Това е ,което давам.Иначе вземаме дискове с Том и джери,мики маус и др.Това е сега ,а лятото почти не гледа телевизия.От градината ,в парка с приятелите му.Вечер задължително четем приказки.
Олимпия,ние преди или след всяко море си правим екскурзионно летуване из красивите кътчета на България.Малкият обича много да пътува.Обиколихме почти цяла България.Това лято пак сме планували екскурзионно летуване,но още не сме решили къде.А след това в Прага за седмица,ако мъжът ми не замине на командировка за 6месеца.
Еликс,кога е голямото събитие?Какво ще е бебчето,вижда ли се?
Атракция,така се смях на" лошо бебе без косми." Joy Joy JoyГолеми сладури са.
Олимпия,твоята госпожица много бойна. Laughing

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 10:47 от mama na niki

# 202
  • БГ
Здравейте, милички!   Hug  Ако знаете откога се каня да пиша и все нещо ме възпрепятства, но сега съм решила, че ще пиша!   Peace

При нас времето е горе-долу хубаво и гледаме да наваксаме с разходките, че с този сняг нямаше мърдане, е, в лошите дни правихме авторазходки, но докато на Калин му се отразяваха приспивно, на мен ми действаха зле на фигурата, без активно движение не се брои за разходка! Марти е добре, ходи на градинка, миналия вторник ни представиха първият си празничен концерт, повода беше 8-ми март. Всички дечица се представиха чудесно - имаше стихчета, песни, танци!   Party  Марти беше таралежче (в ляво на снимките), с което много се гордееше.   Laughing

Гали, благодаря и аз изтеглих игрите, но да видим кога ще ги разуча и покажа на Марти?!    Thinking  Аз също се прехласнах по тортите ти, така че ако имаш излишни пращай насам!   Hug

Олимпия, големи бонбони си имаш, да са живи и здрави!   Hug  Относно компютрите, съгласна съм, че както ние, така и децата ни трябва да са в час с новите технологии, но всичко трябва и да е с мярка!  Peace  Ще се радвам ако се засечем някъде по време на обиколката ви!   Hug  Нашият тати упорито търси варианти за лятната ни почивка, но кога и къде ще е все още не се знае! Може би най-рано по Гергьовден ще отидем малко на планина, но и това не е сигурно!?

Slyn4o, при нас пък е обратното телевизора се пуска още преди да са се отворили очичките,   Rolling Eyes   не смятам, че Марти прекалява с гледането му, защото понякога заигран изобщо не го поглежда, но той пък си работи, просто така, като информационен или музикален фон.

Нинче, как сте, как е Лъчето, ох, направо ми се сви стомаха като прочетох как се е измъчило милото! На нас утре ни предстои ваксина и ми е много притеснено, но няма как - следваме задължителните, пък за препоръчителните ще си помислим!

Atrakcia, голяма е скица Бужи!   hahaha   Марти пък все гледа да наднича в устата на Калин и търси дали не се е появил някой зъб, ужас, голям дерт му е кога братчето му ще има зъби!!!   Mr. Green

Как са бременеещите мамчета, а бъдещите каки?   Heart Eyes

А това е едно клипче с част от репертоара на Марти:  http://vbox7.com/play:bbabd974  и две снимчици.   Heart Eyes

# 203
  • София
Тука сме, едни растат-други дебелеят  Laughing Олимпия, благодаря, добре сме, бавно но славно денят наближава. Още нищо не съм купувала, ама нищо, сигурно другия месец ще се поразходя да избера някои работи. То всъщност не ми трябват много неща, а предимно дрешки.
Кали сега е много щастлива, има си нов домашен любимец-едно бебе-персийче, на месец и половина, казва се Мишел  Grinning Голяма игра пада с пухчето и всички много го заобичахме. Хората преди бебе се отървават от животните, ние пък сега си взехме, но беше отдавна планирано  Crazy
Олимпия, хубав план имаш, моят е подобен на твоя  Joy Живи и здрави края на септември-октомври може би пак ще отиден на гръцкото море, защото е по-топло тогава.  На нашето море две години подред ходим на Кранево, има страхотен плаж...По-точно имаше, преди няколко дни е имало силно вълнение, като цунами и от плажа не е останало почти нищо  Sad  Не знам дали ще се възстанови до лятото, щетите бяха огромни.
mama na niki, май месец чакаме госпожица  Simple Smile
Стефи, много хубаво клипче и снимки, браво на Марти от малък ще научи Калин на хубави стихотворения  Grinning

# 204
  • Габрово
Олимпия, обади се да се видим и поиграят малко децата. И непременно ще ти направя едно торте само за теб.

# 205
Обмислям една обиколка на България (Велинград, София, Севлиево, Габрово, Троян, Разград, Русе, Варна, Кранево).......
И Плевен включи в дестинацията  Hug М/у Габрово и Троян  Wink

ОК, и без това имам приятелка там, с която не съм се виждала отдавна  Peace  тъкмо ще ви навестим с Дикси - супер! С едно посещение - много игра с много деца (батковци 2006 и бебенца 2009  Laughing)

Момичета, давайте линкове към хотелчета във вашите градове, където е удобно за дечица  Hug Имам една молба обаче - не по-високи от 3 етажа (имам един страх  Embarassed).

Пускам линкче към една интересна игра-играчка от крокотак  Peace
http://krokotak.com/2010/03/hartieni-kokoshtchitsi/

Еликс  Hug, много ви е сладко и пухено бебенцето! Това са ми любимите котки, брат ми от Севлиево има такава снежнобяла!

Олимпия, обади се да се видим и поиграят малко децата. И непременно ще ти направя едно торте само за теб.
Ти си злато!!!
Чичо ми и братовчед ми живеят в кв.Етъра  Wink

Понеже никой не е писал след мен - редактирам с важна добавка:
Вики има нужда от още 11 000 лв за лечение.

За да помогнем на Вики, и да научим децата си на споделяне и грижа за другите, миналия уикенд организирахме благотворителни фотосесии. Събрахме около 1 000 лв.
Тъй като има още желаещи за снимки, а и нашият(момичетата от фотографската тема, подфорум Хоби) ентусиазъм не секва, решихме и тази седмица да снимаме за сладката Вики.

Снимките в София:
На открито ще бъдат в Борисовата градина от 11 до 14 часа в неделя, езерото с лилиите, цена 30 лв. Снимки тук и тук.
В студио ще снима Калина - 0889913003. Цена на сесията - 40 лв за 20 снимки. Снимки тук.
Във Варна ще снима Малена - тел. 0899 807 352 (Биляна), като 50% от събраните средстава от нея ще бъдат насочени към Пламен. Снимки тук.
За Шумен отговаря Шоши - тел. 0895458252  (Диана) Снимки тук.

Съветвам ви да се възползвате - и заради благородната кауза, и заради невероятните снимки, които правят момичетата!

Това от мен.
Але-хоп!

Последна редакция: ср, 17 мар 2010, 20:18 от Анонимен

# 206
Олимпия,за Пловдив нещо не видях за снимките.Ако няма ,ще приведа пари по сметката.Но другата седмица,че тази програмата ми е много натоварена.Понеделник предполагам,че няма да има проблем да пратя.Дано детенцето се оправи Praynigмиличкото.

# 207
Честит рожден ден,Джорджи! Бъди много здрава,щастлива и все така прекрасна порцеланова кукличка. Hug Heart Eyes nbirthday Tada

# 208
Олимпия, честита ти рожденичка! Да е все така чаровна, усмихната и добричка!

# 209
  • София
Олимпия, да ти е жива и здрава сладката рожденничка! Много да те радват с батко!

АЗ вчера си седях в нас и се гледахме с Рая. В четвъртък ми се обадиха от детската градина, че е вдигнала Т. Дано си остане единичен случай, защото при мен не е вдигала. Но пък е със зачервено гърло и гъсти сополи. Купих й ефизол -много й хареса и само пита кога пак ще й давам да смуче. Води преговори в понеделник все пак да си ходи на градина, че репетират за тържеството за Великден, а тя освен нейното стихче казва и на едно отсъстващо детенце...и кой щял да каже стихчетата ако нея я нямало.

Общи условия

Активация на акаунт