Великденски пости 2010 !

• 58 971
  • 630
  •   1
Отговори
# 150
Ох, момичета, да ви питам с тези бобови, не ви ли се раздуват коремите? Аз два дни подред ядох леща и направо ще се пръсна, така ми се е надул стомаха... Направо не знам вече какво да ям  Rolling Eyes

кисело зеленце  Grinning

# 151
  • Пловдив

С него просто ще се довърша  Laughing.
Ще направя пастет от маслини на филийка. Пастетът се прави от ситно нарязани маслини, много подправки (слагам магданоз, мащерка, босилек, риган, чубрица...), по принцип се слага зехтин и кашкавал, но сега не може. И пресен чесън (може и стар). Не съм пробвала да добавя суров домат и чушка, но довечера ще го направя!

# 152

Пастетчето звучи добре, ще се опита!
Кипра Маца, бих си направила едни благи задушени картофки или гъбена каша, ако се употребява мазнина, де.
За днес менюто е: зелена салата със зелени маслини, празена супица /винаги я готвя без олио и по възможност със зелева чорба/ и леща яхния, но както майка ми я прави - с цели, необелени глави чесън /нямам стомашни проблеми/. Няма сладкиш за днес, да се не глезим излишно.  Naughty
Just me, ще ти мине бързо, организмът си знае работата  Peace

# 153
 Страхотни идеи мацки  Simple Smile!
Аз вече 3-ти ден съм на строг пост и наистина чуствам тялото си по леко и нрава си по-мек Laughing.
Отделно и един лек постоянен глад, но ще се опитам да устоя до края.
Закусих обичайните овесени ядки с настъргана ябълка, ако имаше  стафидки щеше да стане наистина супер.
На обед си направих Басмати ориз на пара, нарязах му домат и малко магданоз, подправих го със сок от лимон и готова вкусотийка.
За вечеря мисля да е пресна салата и маслинки.

# 154
Привет и тази година момичета от мен.....накъде без мен всъщност Hug

Вече 9-та поредна година спазвам строги пости по време на Великденските пости  и честно казано се гордея, че го правя  Blush Чувствам много добре и вярвам, че Бог ми помага винаги! Heart Eyes

Вчера си правих картофена салата и май доста похапнах..защото днес корема ми надут   Sick Иначе тая вечер мисля да метна един ориз във фурната с праз и гъбки.   chef

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 16:31 от Mary Malone

# 155
Бразилка, благодаря ти за идеята за мюслито   bouquet
Кипра маца, бобовете много насищат и много надуват корема. Аз ще гледам да ги избягвам.
Я кажете, кафе повреме на постите може ли да се пие?

# 156
  • под дъгата
Аз пия кафе и по време на пости,не знам може ли или не.ПО-скоро не,ама... ooooh!
Кипра маца - и аз днес ядох фасул.Раздувам се от бобовите,та чак се поддувам!

# 157
  • София
Три сварени картофа заедно с една цяла глава лук. После лука го нарязах, картофите ги пасирах, добавих една супена лъжица доматено пюре и сега ще ядем пасирана картофена яхния.

# 158
Момичета, кафе защо да не може?!  Grinning По време на поста е забранено всичко от животински произход и производните му Simple Smile Алкохола и секса също, но аз с последните две съгрешавам  Blush

# 159
Хайде още една в клуба на постещите! Признавам, темата не съм я чела още, малко по-късно.
Признавам също, че без сирене и мляко не мога. Яйцата и месото обаче не ми липсват никак засега.
С рибата не знам как ще издаяня до Благовещение, по-точно без рибата не знам как...
Шоколадът и сладкишите също не ми липсват засега.
От началото на постите досега /да кажа, че постя от Сирни заговезни  Blush/ готвих: пикантно-кисела тофу супа, картофки-соте и от днес: ориз със зеле и зеленчуци. Също - салати, без тях не мога.
Та това е засега от мен, отивам да ви чета!

# 160
Здравейте отново след вечеря Laughing.
Апетитът ми взе да се нормализира, но все пак метаболизмът си е ускорен,огладнявам на 3 часа и това ме радва.
Днес за вечеря хапнах салата от моркови, ряпа, цвекло и червено зеле, и зелеви сърмички.
Засега е това, но после сигурно ще последва и печена тиква.  Simple Smile

# 161
Здравейте!Регистрирах се тук специално заради тази тема:).Бихте ли ми разяснили малко повече за Великденския пост.Прочетох,че първата седмица е най-строг постът и се ядът предимно сухи храни,зеленцучи,плодове - без готвени ясния.Но виждам,че тук говорите за боб,леща и такива неща..не са ли забранени през тази седмица?Ако някой има време да разясни Simple Smile
Благодаря предварително!
Поздрави!

# 162
  • София
Здравейте!Регистрирах се тук специално заради тази тема:).Бихте ли ми разяснили малко повече за Великденския пост.Прочетох,че първата седмица е най-строг постът и се ядът предимно сухи храни,зеленцучи,плодове - без готвени ясния.Но виждам,че тук говорите за боб,леща и такива неща..не са ли забранени през тази седмица?Ако някой има време да разясни Simple Smile
Благодаря предварително!
Поздрави!

Забранено е приготвянето им с мазнини и то за тези хора, чието положение позволява да понесат такъв пост.

# 163
Току си спретнах една бърза вечеря. Отворих консерва зелен фасул, метнах го в тигана, добавих смлени домати пак консерва и чесън на прах. Това без мазнина.
А вчера ядох зеле без мазнина и картофено пюре.
Утре сигурно ориз с нещо си, но с какво. newsm78

# 164
  • Пловдив
natia, кисело зеле ли яде? Как го приготви без мазнина?

Общи условия

Активация на акаунт