Великденски пости 2010 !

• 59 018
  • 630
  •   1
Отговори
# 375
  • София
brazilka ,както винаги си впечатлителна! Hug

Много си мила Hug Благодаря Hug

Ох, бразилка, много вкусно изглеждат експериментите ти  Crazy Ще ги пробвам обезателно!
А за сутляша да попитам, това мляко с ориз ли е? И вместо мляко в случая е използвано кокосово такова?

Аз тази вечер се прибрах рано и имах време да готвя, в случая панирах зелен боб по рецептата публикувана тук. Очакваш, че ще е вкусно, но то се оказа мнооого вкусно!

Да, мляко с ориз е. Замених кравето мляко с кокосово. Току що качих и рецептата  Не обичам зелен фасул и готвя рядко, само за баща ми, но толкова го похвалихте, че обезателно ще го изпробвам. Звучи много вкусно.

Къде ги намирате тези соеви продукти и кокосово мляко къде да намеря? В единият супермаркет до нас има диетичен щанд, но ги няма всички тези продукти за които говорите.

Иренка, зависи от кой град си. Соеви продукти има във всички диетични магазини и големите вериги, а и не само. Кокосово мляко има в Метро, ХИТ, Кауфланд, Фантастико, Пикадили, Елемаг и т.н. Постна майонеза има почти навсякъде.

Постна майонеза може да намериш почти навсякъде. Ето една популярна марка 

http://www.vital-bg.com/website_uploads/gallery/img_6123-4.jpg

Това е линк към фирма, произвеждаща соева майонеза Посочени са магазините, които зареждат техните продукти по градове.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 22:03 от brazilka

# 376
"Бика голям, за негов срам,
сразих сутляш, защото ям"
Пипи Дългото Чорапче Laughing
Бразилка, вчера опитах бутерките с маслинова паста. Нямам опит с бутер тестото и те "изригнаха" в центъра, и се развиха, и ги препекох и накрая на нищо не приличаха, но се изядоха.  Party

Дядо Хаджия, целувам ти ръка  Simple Smile, диетичния магазин близо до Витошка ли е?
Я да надзърна в блога ти за соевата майонеза  Shocked.

# 377
  • София
Бразилка, вчера опитах бутерките с маслинова паста. Нямам опит с бутер тестото и те "изригнаха" в центъра, и се развиха, и ги препекох и накрая на нищо не приличаха, но се изядоха.  Party

Дядо Хаджия, целувам ти ръка  Simple Smile, диетичния магазин близо до Витошка ли е?
Я да надзърна в блога ти за соевата майонеза  Shocked.

Значи спирката на тролуйбусите на Патриарха и Витошка. Обръщаш се така, че НДК да ти се падне отдясно (демек към центъра на града) и тръгваш по тротоара натам. След известно разстояние на самият тротоар ще видиш една витрина на диетичния магазин, която сочи към един безистен. И магазинчето е в дъното на коридорчето. Много добре е заредено.

Рецептата за хляба със соевата майонеза май я качих тук или в темата за машината за хляб. Още не съм я качвал в блога.

# 378
Дядо Хаджия, качи я на блога, качи я ... Ще ни е по-лесно.  Wink

# 379
Аз, такова,  Embarassed позачетох се в блога ти. Много интересно пишеш, направо потъвам в приказките ти. Жив и здрав да си и твоето семейство с теб! Имаш какво да разкажеш на хората - добре, че поне блога си направил - да се прочете, а иначе...икономист казваш  newsm78. Що не се хвана да пишеш? Това последното е риторично.
Знам го магазина, вярно, че е добре зареден. Ще взема да прескоча, да си напазарувам. Благодаря ти   bouquet!
Хубава събота и неделя на всички  Hug!

# 380
  • София
Аз, такова,  Embarassed позачетох се в блога ти. Много интересно пишеш, направо потъвам в приказките ти. Жив и здрав да си и твоето семейство с теб! Имаш какво да разкажеш на хората - добре, че поне блога си направил - да се прочете, а иначе...икономист казваш  newsm78. Що не се хвана да пишеш? Това последното е риторично.
Знам го магазина, вярно, че е добре зареден. Ще взема да прескоча, да си напазарувам. Благодаря ти   bouquet!
Хубава събота и неделя на всички  Hug!

Обичам професията си ! За писането когато ми се отдаде мога и да опитам, за сега предпочитам да разказвам спомените си. То и тях нямаше да ги разказвам ако не бяха ме накарали дамите от израелската тема, за което много им благодаря (върнаха ме в годините назад). То при тях цяла поредица се получи (някъде към пет разказа), как ме изтърпяха така и не разбрах.  newsm62

А иначе иди иди и хубаво го разгледай - богато разнообразие имат тия хора там.

Има и един срещу хотел Хемус (към ул. "Цветна градина"). И той е много хубаво зареден.

# 381
  • Все на втория етаж
Ами от Нови Искър съм, уж квартал на София се води вече. В Метро ходим често, така че ще проверя там за млякото, а края на седмицата ще потърся и диетичния магазин, за който говорите.

# 382
Много се извинявам, но не намирам рецептата за шоколадовите квадрати.
Може ли някой, който знае къде е да ми пусне линк  Embarassed

# 383

Не съм сигурна за тези ли става въпрос, но погледни рецептата.  bouquet

# 384
  • София
Бразилка, вчера опитах бутерките с маслинова паста. Нямам опит с бутер тестото и те "изригнаха" в центъра, и се развиха, и ги препекох и накрая на нищо не приличаха, но се изядоха.  Party

Joy как само ме разсмя с Пипи Joy

Бутертестото няма кой знае каква философия, просто трябва фурната да е добре загрята (200 градуса), и тестото да е студено, да не се е отпуснало прекалено. Ако формичката ти е била трудна може да ги правиш като панделки и охлювчета. Мисля, че ще ти е по - лесно. Стават много бързо 10 - 15 минути. Трябва да ги следиш, но не и да отваряш вратата на фурната. После веднага ги изваждаш.

дядо хаджия, и аз ще чакам рецептата. Като спомена темата за машина за хляб и се сетих, че от много време се каня да я прочета, защото умувам дали да си взема такава машина. Вчера и аз се зачетох в блога, наистина пишеш много увлекателно  Crazy

За днес още не съм решила какво да готвя  newsm78 Може би ще напълня патладжани. Утре ще правим панихида и умувам кое от замислените неща да приготвя аз и кое да купя готово.  

Желая хубав ден на всички   bouquet

# 385
  • под дъгата
Ооо, labrex -тези шоколадови квадрати са много вкусни,правила съм ги.Ако някой не ги е пробвал-сега е времето.Наточила съм се на твоя кекс,но през седмицата ще е.Аз гладувам днес и утре и хич няма да влизам да ви чета,че.... #Crazy
Хубави почивни дни Hug

# 386
Аз ставам с издут корем от масата. Прясното зеленце с много домат е причината или може ми многото хляб, който хапнах с него. Това е яденето, с което си позволявам да ям хляб и то бял - бяхме взели два вида питки. Сега имам сума тесто в корема си.  newsm78 , но човек понякога трябва да си угажда. 

# 387
gergan75, и аз така обичам прясното зеле  Laughing.
Цял ден готвих и сега заради теб пак ми потекоха плюнките Grinning.

Кратък отчет:
Баницата с картофи на brazilka  - страшно вкусна стана  bouquet Изцяло я направих с маргарин. Толкова мека и пръхкава стана - прекрасна.
Освен това баница с праз, бобена салата, картофена салата, бобени кюфтенца, и малко работи извън поста за непостещите гости довечера.

# 388

Hug

# 389

Не съм сигурна за тези ли става въпрос, но погледни рецептата.  bouquet

Тези са  Laughing Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт