Великденски пости 2010 !

• 59 035
  • 630
  •   1
Отговори
# 360
  • под дъгата
Аз го правя с цел смирение и покаяние. За пречистване на тялото има и по-ефективни начини. А както сме коментирали и преди, основната част от постещите използват соеви продукти само през многодневните пости. Не ми се струва "толкова често".
Това е и моята основна цел-опитвам се да бъда по-добра,по-усмихната и смирена Peace А до соевите прибягвам основно по -време на пости,за разнообразие и ако ГМО беше само в соята...щеше да е приказка Peace

# 361
  • София
Довър вечер  bouquet

Аз днес съм на мексиканска вълна Grinning

За закуска приготвих емпанадас.

За вечеря - гуакамоле

и чили кон карне (в случая чили кон менте Laughing). Чилито го сготвих още за обяд. Тогава го поднесох само с царевичен чипс, за вечеря го сервирах върху печен картоф.

# 362
  • София
...
и чили кон карне (в случая чили кон менте Laughing). Чилито го сготвих още за обяд. Тогава го поднесох само с царевичен чипс, за вечеря го сервирах върху печен картоф.

Царевичния чипс домашно производство ли е?

# 363
Здравейте.Нахлувам в темата,защото ми останах очите в емпандас на brazilka  #Crazy .Страхотно са се получили.Преди два-три месеца и аз правих-но нямат нищо общо.Ще може ли да ми кажеш как ги приготвяш.Ще ти бъда страшно благодарна.   bouquet   bouquet .

# 364
Великолепни ястия ни показа пак бразилка. Ние от два дни сме на картофи с гъби.

# 365
  • Все на втория етаж
Добро утро дами. Как сте днес?
Бразилка е ненадмината, направо страхотни неща. След вчерашния ми готварски ден, днес ще почивам. Свекърва ми сготви постна коприва, но аз не ям. Имам боб с праз и лютеница и ще карам на купешки неща.

# 366
Ето дневния отчет: спаначена чорбица, картофена салата и соеви шницели. За десерт има още от какаовия сладкиш, а и фурмички се намират.
Слънчев и усмихнат ден на всички!

# 367
Аз днес на спагети със зеленчуци, всеки път слагам различни, за разнообразие...

# 368
Мммм, спагети, чудесна идея. Точно се чудех какво да направя за вечеря.

# 369
Бразилка пак си приготвила страхотии. Твоите хора май чакат да дойдат постите и ти да се развихриш. Отивам да погледна в блога ти.
За отчет - леща и зелена салата. Вчера една чудесна салата, която със сигурност знаете, но да подсетя - моркови, ряпа (аз обичам розовата), целина (корен, може и листя) и червено цвекло. Овкусена със зехтин и лимонов сок. Опция - магданоз, копър, чесън.

# 370
  • София
Добър вечер   bouquet

дядо хаджия, не е домашно производство. Купен е.

Макаронче, до ден – два ще кача рецептата. Ще ти я изпратя на лично съобщение, за да не се налага само да надничаш в тема, която не следиш. Няма да забравя Peace

Днес ми е ден за експерименти и за радост успешни. Няма как да не ги споделя с вас.

Имах няколко останали кори за баница и реших да не ги хвърлям, а да ги оползотворя и се получи нещо много, лесно, бързо и вкусно. Кръстих ги ябълкови кошнички.

Другият ми експеримент от днес е мляко с ориз. Имах една кутия с кокосово мляко, която я купих преди началото на поста и днес реших да я оползотворя. Случайно ми мина в полезрението пакетът с ориз и веднага реших да направя сутляш. Реших да пробвам, пък ако не стане, поне да знам, че съм опитала. Дано да не прозвучи нескромно, но резултатът надмина очакванията ми. Сестра ми дойде на гости и на всяка хапка искаше да я увери, че не съм слагала мляко. В един момент, чак аз започнах да се съмнявам. Ако обичате сутляш, непремено го опитайте Crazy    

Днес мъжът ми се погрижи за вечерята и направи картофена яхния   chef

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 20:46 от brazilka

# 371
Ох, бразилка, много вкусно изглеждат експериментите ти  Crazy Ще ги пробвам обезателно!
А за сутляша да попитам, това мляко с ориз ли е? И вместо мляко в случая е използвано кокосово такова?

Аз тази вечер се прибрах рано и имах време да готвя, в случая панирах зелен боб по рецептата публикувана тук. Очакваш, че ще е вкусно, но то се оказа мнооого вкусно!

# 372
brazilka ,както винаги си впечатлителна! Hug

# 373
  • Все на втория етаж
Къде ги намирате тези соеви продукти и кокосово мляко къде да намеря? В единият супермаркет до нас има диетичен щанд, но ги няма всички тези продукти за които говорите.

# 374
  • София
Къде ги намирате тези соеви продукти и кокосово мляко къде да намеря? В единият супермаркет до нас има диетичен щанд, но ги няма всички тези продукти за които говорите.

Ами не знам къде живеете, но аз по принцип си ги купувам от диетичните магазини. Утре пак ще вървя в ония на патриарха, че нали правя един хлям със соева майонеза и тука ми се наду главата да го повторя.

Ама тоя път ще ме извиняват моите. Купувам си соево брашно и сам ша си чиня майонезата.

Общи условия

Активация на акаунт