Великденски пости 2010 !

  • 59 037
  • 630
  •   1
Отговори
# 345
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 905
Момичета, сетих се днес, като правих моя crazy cake, който е с прясно мляко, за варианта на Янита - бързо, лесно и евтинко - chocolate crazy cake, мисля, че става за постещи без глазурата с мляко. Ако вече някой го е пускал, ще ме извинявате! Grinning   bouquet.

Сега ще го правя, а тавата не се ли намазнява като за печене, не залепва ли? И дали после може да се сиропира? Да се направи сироп от захар и вода и да се залее?

# 346
  • Мнения: 289
Не ви ли притеснява честата употреба на соя и и нейните производни, на няколко пъти се засилвам да взимам от щанда някакъв соев продукт и се спирам.

# 347
  • Пловдив
  • Мнения: 1 175
Не ви ли притеснява честата употреба на соя и и нейните производни, на няколко пъти се засилвам да взимам от щанда някакъв соев продукт и се спирам.

Мен ме притеснява и затова изобщо не използвам нищо соево. Някъде бях чела доста лоши неща за соята и нейните производни.

# 348
  • Мнения: 5 714
За притеснение си е. У нас се купуват само соев сос и мИсо.

# 349
  • Мнения: 289
И аз така съм чела, че е ГМО и  канцерогенна, отделно и някакъв хормон съдържала, който в големи количества не е полезен.
Не исках да отклонявам темата,  но правим поста с цел да се пречистим, а то с тези "храни" не е точно така.

# 350
  • Пловдив
  • Мнения: 1 175
И аз така съм чела, че е ГМО и  канцерогенна, отделно и някакъв хормон съдържала, който в големи количества не е полезен.

Именно, за ГМО ставаше въпрос.
И защото една от целите на постите е прочистване на тялото, се опитвам да наблягам колкото може повече на сурова храна - салати, плодове, сурови ядки... Манджи и готвено - по-нарядко  Peace

# 351
  • Мнения: 3 550
Аз го правя с цел смирение и покаяние. За пречистване на тялото има и по-ефективни начини. А както сме коментирали и преди, основната част от постещите използват соеви продукти само през многодневните пости. Не ми се струва "толкова често".

# 352
  • Мнения: 182
Аз го правя с цел смирение и покаяние. За пречистване на тялото има и по-ефективни начини. А както сме коментирали и преди, основната част от постещите използват соеви продукти само през многодневните пости. Не ми се струва "толкова често".
Peace

# 353
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 905
Направих кекса, уж добре изглежда, ще го видя после и на вкус как е  Crazy Няма нужда от сиропиране, както питах, защото той доста мазничък си се получи. Сега отивам едни лозови сърми да извъртя, имам и боб още, така че ще имам какво да ям тези дни. Grinning Сега ще започна да преглеждам темата из начало, за да пробвам и нещо друго интересно и лесно, най- вече  Blush

# 354
  • Мнения: 22 867
Направих кекса, уж добре изглежда, ще го видя после и на вкус как е  Crazy Няма нужда от сиропиране, както питах, защото той доста мазничък си се получи.

Иренка, не ми е ставал мазен, знам ли newsm78, може на всеки различно да се струва. По-скоро е леко влажен, т.е. не е сух сладкиш. Сега ще питам като лаик, да не ми се смеете много Wink, но понеже четох за маргарини, майонези, които може да се използват при пост, няма ли нещо такова шоколадово, от което да се направи глазурата. Някакъв шоколад и растителна сметана, или какао, захар и раст.сметана.........просто с глазурата е по-вкусен, затова.  bouquet

# 355
  • Мнения: 355
Лабрекс, има един лешников крем, който много напомня на Нутела, но е изцяло растителен. Има го в Пикадили и Ена, както и в диетичните магазини. Ще потърся снимка. Peace

# 356
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, има един лешников крем, който много напомня на Нутела, но е изцяло растителен. Има го в Пикадили и Ена, както и в диетичните магазини. Ще потърся снимка. Peace

Мишанка, благодаря ти!  bouquet Аз не постя, но понеже сложих линк към рецептата и прочетох поста на  Иренка, ми се искаше да разбера дали няма нещо, което да замести глазурата на сладкиша (тя се прави с пресно мляко), просто защото с глазура е по-вкусен. Е, не че и без нея не може да се яде........ Laughing

# 357
  • Мнения: 734
Лешниковият крем може и да се направи. В "Земя на заем" има рецепта. На-общо - смлени с блендера лешници, мед и брашно от рожкови (или какао).

# 358
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 905
labrex , мазен може би не е най- точната дума  Thinking , но пак леко мазен е и мнооого тескав  Sad Embarassed С печеното не съм на "ти"  Confused Получи се това преди да го сложим във фурната:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/5Njm7Q5Ofrgzhu-HVKs7Pw?auth … p;feat=directlink
А после:
http://picasaweb.google.com/lh/photo/XVaXXVlVyUd-L85NgG1E8Q?auth … p;feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/8dLiMrm0HpUDQ6n4PWkcYg?auth … p;feat=directlink

Глетавичък е, а пекох 25- 30 мин. на 190/ 200 градуса. Фурната има програма за кексове, с вентилатор, надигна се много добре, но от вътре явно нещо не се изпече.

Сърмите и тях нещо не направих добре, попресолих ги, но ще ги изядем, ще занеса и на майка ми по- късно и тя пости и ще ги оправим. От сутринта съм на печката, че и за децата готвих, но явно не ми е готварски ден...

# 359
  • Мнения: 22 867
Иренка, случва се на всички ни, има такива дни, дето не ще и не ще каквото и да захванеш. Хубавото им е, че минават и заминават. Laughing Този сладкиш в моята фурна го пека на 150-160 град и пробвам с клечица, като кекс. Но той по принцип си става леко влажен, но не длетав, просто не е сух. Може би е била по-силна фурната ти, знам ли, ти пък пишеш, че има програма за кексове.........много са различни всичките. Аз затова на майка на печката нищо не мога да изпека, на моята отдавна съм и хванала цаката и почти нямам провали. Като изключа някои дни, де......лоши! Grinning  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт