Великденски пости 2010 !

  • 58 964
  • 630
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 107
Буба Лина, звучат лесно, интересно и вкусно. Ще се пробват.   chef

# 496
  • Все на втория етаж
  • Мнения: 5 905
Аз преди също съм яла вафли с кувертюр, този пост съм само на " Марица " и " Чайка "  Simple Smile
Някой ми беше казвал, че ковертщра е какао и вода  Thinking Обаче много си зависи, кой как го прави, може и с вода да е, може и с мляко да е. Според мен трябва всичко да се описва на опаковките, съдържание от... до..., не само заради постещите, но и заради алергии и т.н.
По този повод, суроватката на прах какво е? Embarassed

Аз днес пак пици правих, ама от утре ще мисля нещо друго, че с тези теста, станах 100 кила. Има и рима. Laughing

# 497
  • Мнения: 4
Да ви кажа, вафлата "САМИ" е изяде малкия - до мен нестигна  Tired,
 кувертюр имаше само от едната страна и то най -вероятно беше от како и вода, защото прозираха  вафлените кори отдолу. 
Иначе азтези дни съм на супа с елда изеленчуци и си похапвам в допълнение соева майонеза. Останах изненадана от вкуса и  Wink , харесами

# 498
  • Мнения: 63
Моят пост започна от вчера.
Кои дни е разрешена риба?
И последно маята използва ли се по време на пост?

страхотни рецепти споделяте,незнам кое по-напред да сготвя Grinning

# 499
  • София
  • Мнения: 8 503
Моят пост започна от вчера.
Кои дни е разрешена риба?
И последно маята използва ли се по време на пост?

страхотни рецепти споделяте,незнам кое по-напред да сготвя Grinning

Риба на 25.Март и Цветница.
Маята е постна, тя е от дрожди, които се водят за безгръбначни.

# 500
  • В страната на бурите
  • Мнения: 1 136
Основни правила за здравословен пост:

http://www.arenabeauty.com/body-control/отслабване/2/580/Принцип … равословния-пост/[/url]

# 501
  • София
  • Мнения: 8 503

Така поне линка се отваря.

# 502
  • Мнения: 6 390
днес картофени кюфтенца със салатка

# 503
  • Мнения: 5 221
Ооо, Ели, драго ми да те видя.

Аз нещо в последно време нямам желани нито за готвене, нито за ядене.

# 504
  • София
  • Мнения: 478
Здравейте хора!
Искам да попитам, по време на пост може ли да се консумират вафли "САМИ"?
На съдържание пише: вафлени кори, брашно пшенично тип 500, кувертюр, маргарин, слънчогледов тахан, масло растително хидратирано, захар, глюкоза, аромати.

Притесняват ме вафлените кори и кувертюра от какво се правят.

Кувертюрът може и да не е постен. Видях, че вече питането не е актуално, защото детенцето се е справило с вафличката, но ще си позволя да дам един съвет за всички, които се чудят какво точно има в съдържанието на някой продукт. Обикновено на опаковките има посочен телефон за контакт, на който може да позвъните и да попитате какво има в кювертюра. Ако им зададете въпроса дали е постен, бъдете сигурни, че вероятността да получите коректен отговор е много малка. Повечето хора не знаят какво точно е разрешено и забранено по време на пост. Питайте ги директно дали има мляко, яйца и т.н. Понякога ако не им се занимава казват, че е тайна, но тогава започвам да обяснявам, че искам да го дам на човек с алергия към млечния белтък, яйца и тогава явно се стряскат и казват коректно.

По този повод, суроватката на прах какво е? Embarassed

не е постна. получава се при производството на млечни продукти и по – конкретно сирене.

Фукла, много се радвам да те видя. Точно преди да вляза в темата си мислех, че не съм те засичала отдавна  Grinning

buba_linа, радвам се, че ти е допаднала  bouquet

Кратък отчет от последните дни:

Хрупкави пурички със спанак:



Пикантен пастет



Коприва с ориз и орехи



Каша от гъби






# 505
  • Пловдив
  • Мнения: 1 175
brazilka, моля за рецептите на пастета и гъбената каша, много апетитно изглеждат   chef

# 506
  • София
  • Мнения: 478
brazilka, моля за рецептите на пастета и гъбената каша, много апетитно изглеждат   chef

Заповядай  Grinning

Каша от гъби

Пикантен пастет

# 507
  • Пловдив
  • Мнения: 1 175
Благодаря ти   bouquet

За гъбената каша: маргаринът мога ли да го заместя с олио? А бульонът с вода?

А пък за пастета - в първия момент помислих, че е от нахут. Между другото, когато правих нахутените кюфтенца, сместа преди печенето ми се стори доста по-вкусна от вече опечените кюфтета. И с картофените също.

# 508
  • Мнения: 1 110
Здравейте!
Страхотни нови предложения има, благодаря! Grinning

Аз вчера си правих задушени зеленчуци с ориз и булгур. Ама защо не стана вкусно Sad. Освен замразените зеленчуци сложих и сушени (не от универсалните подправки и бульоните). Все едно нещо ми липсва. Има мазнинка, черен пипер и сол. Може би липсва лук ... Преди като правих такава манджичка запържвах зеленчука, сега избягвам, заради стомаха.
Дайте идеи с какво да обогатя вкуса!

# 509
  • под дъгата
  • Мнения: 89
Мммм-пурички със спанак!Бразилка  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт