Хайде мами от Бургас да вземем да помогнем - 22

• 24 844
  • 648
  •   1
Отговори
  • По света и У нас
Нова Тема, По-голям Късмет  Hug

АКТУАЛНО

- Първомартенски Благотворителен Базар /за 2ри път/, организирана под шапката на ДБМ Hug

Разчитаме на Майчетата от Форума - като основна движеща сила творци, продавачи и купувачи  Heart Eyes
Дати: 27-28.02. и 01.03.2010 /събота, неделя и понеделник/
Място: по-възможност поне на 2 места, надяваме се на ЦГЧ + в някой от комплексите или МОЛа [color]

Координатор: МЕРЕЛИН, помощници: madlena, Ками*, lucyl30

- Великденски Благотворителен Базар /за 3ти път/, организирана под шапката на ДБМ Hug

Разчитаме на Майчетата от Форума - като основна движеща сила творци, продавачи и купувачи  Heart Eyes
Дати: 27-28.03.2010 г. /уикенда преди Великден Grinning/
Място: предпочитано на пл.Тройката, пред Трията - Пусната молба до Кметството, очакваме резултат към края на Февруари  [color]

Координатор: МЕРЕЛИН, помощници: madlena, Ками*, lucyl30

Да разнообразим живота на децата в неравностойно положение, да направим живота им по цветен  Hug
Събраните средства от 2та базара ще помогнат за закупуването/осъществяването на:
* екскурзия/почивка на децата от Дом за деца с умствени увреждания „Св.Екатерина”    /от 5 до 23 год./ - с.Искра, общ.Карнобат
* екскурзия/почивка на децата от Социално Учебно Професионален Център за деца   /от 14 до 20 год./ с лека умствена изостаналост -    с.Бата, общ.Поморие
* /предстои допълнителна информация/ на децата от Помощно Училище в гр.Бургас

Предварително всички по-горе изброени Домове, бяха информирани, че средствата събрани от базара ще бъдат разделени поравно между тях. Същата информация бе споделена и с Кмета на Бургас – г-н Николов и с Районния Кмет – г-н Дубаров, към които се обърнахме от името на ДБМ за съдействие относно местата за базарите.

КАКВО НАПРАВИХМЕ ДОСЕГА?:Осъществени дарения през последните месеца, за всички останали - виж предишните Теми  Peace
- КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР /от името на ДБМ/ - за 2ри път в Бургас. Общо събраната сума около 2200 лв. предстои да бъде разпределена между ПУ"Отец Паисий" - гр.Бургас, СУПЦ - с.Бата, ДДУИ "Св.Екатерина" - с.Искра + Комплекс/Защитено жилище за хора с увреждания в гр.Бургас, к-с Славейков;
-   АКЦИЯ ТРЕСКА ЗА УЧИЛИЩЕ- за 2ри път в Бургас. Общо събраната сума от 640,60 лв./вкл. 150,60 лв. от г-жа Шуши събрани за Великденския базар/+ разнообразини учебни материали/пособия. Събраните учебни материали/пособия бяха разпределени под формата на дарения на четирите предварително обявени пред Общината  Институции/Домове /: ДДУИ - с.Искра, СУПЦ - с.Бата, ПУ - гр.Бургас
- ВЕЛИКДЕНСКИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР /от името на ДБМ/ - за 2ри път в Бургас. Общо събраната сума от 2550 лв. + сумата от Първомартенския базар /за 1ви път/ бяха разпределени под формата на дарения на трите предварително обявени пред Общината  Институции/Домове:  
За Помощно училище "Отец Пайсий" - гр.Бургас - мебели + теракот/гранитогрес за кабинета по готварство;
За Социално-учебно професионалния център за деца от 14 до 20 г. с лека степен на умствена изостаналост в село Бата, община Поморие - почивка на море за децата от Дома в поч.база - с.Атия, осъществена през м.Юли`2009 г.
За ДДУИ "Св.Екатерина" - с.Искра, общ.Карнобат /Дом за деца с умствена изостаналост/ - почивка на море за децата от Дома в х-л Калипсо, к.к.Слънчев бряг, осъществена през м.Август`2009 г.

- ПЪРВОМАРТЕНСКИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР /от името на ДБМ/ - за 1ви път в Бургас. Общо събраната сума от 1150 лв. разпределена под формата на дарения на трите Институции/Домове предварително обявени пред Общината  Peace За повече информация, виж Великденски Благотворителен Базар - за 2ри път в Бургас.
- КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР /от името на ДБМ/ - за 1ви път в Бургас. Общо събраната сума от 2518 лв. е разпределена под формата на дарения от необходими за трите Институции/Домове участвали в базара пособия/вещи  Peace
За Помощно училище "Отец Пайсий" - гр.Бургас - компютъри /подсигурени от ДБМ - София/, метална врата
За Социално-учебно професионалния център за деца от 14 до 20 г. с лека степен на умствена изостаналост в село Бата, община Поморие - пластмасови подноси за столовата /около 60 бр./, екскурзия Шумен-Преслав, Мадара
За ДДУИ "Св.Екатерина" - с.Искра, общ.Карнобат /Дом за деца с умствена изостаналост/ - цифров фотоапарат, DVD - 3 бр., мултифункционално устройство

Нашият сайт: http://sitekreator.bg/amelia/   -   в процес все още на дообработка  Peace

Снимков материал:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=113320
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=116593
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=126633
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=156812
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105365
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=217131
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=341217&pid=10876219

1ви РД на малката ни благотворителна общност: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=222499
2ри РД на малката ни благотворителна общност: http://burgaski.snimka.bg/other/malkata-ni-blagotvoritelna-obsht … 2499.10876261.big

Обща сума в касата към Април : / като се завърне Люси ще допълня/
към 01.02.2010 г. 520 лв. + 30 Евро /в Ками* - 300 лв. + в нея се събират сумите от базарите и се превеждат/получават от ДБМ - София/

Информация за нуждите в някои от Домовете:

ДДУИ "Св.Екатерина" /Дом за деца с умствена изостаналост/ - с.Искра, възраст 5-23 години с умствена изостаналост, физически увреждания. Настанени деца към момента - 48, от тях 10 лежащоболни  Sad , 14 ходят на училище, а 4 на детска градина
Някои от ежедневните им нужди  :
- памперси
- евентуално чаршафи за еднократна употреба
- козметични средства: шампоани, сапуни, клечки за уши
- перилни препарати
- обувки, дори употребявани

СУПЦ /Социално учебно-професионален център/ - с.Бата, настанени 60 деца на възраст 14-20 години с лека степен на умствена изостаналост
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105365
ПРИЕМАТ ВСЯКАКВИ ДАРЕНИЯ /към момента единствено откъм дрехи са подсигурени/, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОБУВКИ ВТОРА УПОТРЕБА

ПУ "Отец Пайсий" /Помощно Училище/ - гр.Бургас, - деца на възраст от 7 до 18 год.
Децата от училището, в по-голяма степен имат постоянна нужда от дрехи и обувки. Втора употреба, запазени също са добре дошли  Hug

Списък на деца клиенти на екип "Превенция на изоставането"
Център за обществена подкрепа
/това е центъра зад Вардар/
Децата общо са 26:
/Списъка предстои да бъде актуализиран/

- 1 момиченце /близначе/, на възраст 1 г. и 2-3 мес.
- 1 момиченце на възраст 1г. и 6 м.
- 2 момиченца на възраст 1 год. и 9 мес.
- 2 момиченца на възраст 3 год.
- 1 момиченце на възраст 4 год.
- 1 момиченце на възраст 9 год.
- 1 момиче на възраст 12 год.
- 2 момичета на възраст - 13 год.
- 1 момиче на възраст 15 год

- 1 момченце /близначе/, на възраст 1 г. и 2-3 мес.
- 1 момченце на възраст 2 год.
- 2 момченца на възраст - 3 год.
- 1 момченце на възраст 3 год. и 2 мес.
- 1 момченце на възраст 4 год.
- 3 момченца на възраст 5 год.
- 1 момченце на възраст 6 год.
- 1 момченце на възраст 7 год.
- 1 момченце на възраст 9 год.
- 1 момче на възраст 10 год.
- 1 момче на възраст 12 год./color]

НЕОБХОДИМИ НЕЩА:
Дрехи според сезона, бельо, чехли, сандалки, шапки.
Спално бельо, пижами, калъфки за възглавници, възглавници.
Сервиз за хранене, прибори, чашки /сервиза и чашките по възможност пластмасови, че са по-устойчиви ... но и останалите не се изключват/.
4тири от децата /близнаците + момче на 9 год. и момиче на 12 год./ живеят с майка си /бг произход/ и са в крайно затруднено положение. Ще са благодарни на всякаква помощ и най-вече на храна  Praynig
Всяка направено директно в сградата на Комплекса дарение е желателно да бъде придружено с опис на дарените неща.
Свидетелство за дарение ще бъде издадено в края на всеки месец, включващо направените дарения през изминалия месец.

Имаме готовност да помогнем и на някои майчета с новородени, в беда  Hug

Предишни теми:
Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем и през 2010 Година - 21
Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем 20,
Хей, яйчице, нарисувах ти лице,усмивката ти ще е дар, за Бургаския базар /18/,  19
Хванали сме конци - бели и червени, в Бургас за Базар сме устремени /17/,
Бургаски майчета добрички, за Коледен базар се стягат всички /16/,
Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем 15,14, 13
Бургаски майчета добрички за Великденски базар се стягат всички 12 ,11 , 10
Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем 9 , 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Майчета /бъдещи и настоящи/ - Вие сте на ход  Hug

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 16:44 от lucyl30

# 1
  • По света и У нас
Хайде набързо да се разпиша и да "изклюкам" Новините от 3тия РД, който благополучно осъществихме в р-т Трия.
Успяха да присъстват: goguna, madlena, Ане, tini7, alabalaХХХ, deyzi, Ками*, lucyl30 и Velvet_s.
На всички, които не успяха да се появят - много ни липствахте  Heart Eyes ... и има да наваксате  Mr. Green
Накратко ето и решенията, на които се спряхме за предстоящите базари, след известно обсъждане  Peace
Най-спешен и 1ви базар е Първомартенския, в тази връзка;
- да се опитаме и осъществим Базара на поне 2 МЕСТА: по възможност ЦГЧ и съгласно техните изисквания /това утре следобед окончателно се надявам да успея да уточня/ + още едно, в зависимост къде успеем да получим разрешение /пред Новия БСУ, пред Младост в Славейков или в Мола/
- смените да са по ЕДИН ЧОВЕК на 2-3 часа, по този начин ще успеем до осъществим идеята за 2те места  Peace
В тази връзка, МОЛЯ ВСИЧКИ, КОИТО ПРЕДПОЛАГАТ, ЧЕ БИХА БИЛИ НА ЛИНИЯ ЗА 1-ВО МАРТЕНСКИЯ БАЗАР - БЪРЗО ДА СИ ПРИЗНАЯТ ОЩЕ ОТ СЕГА И КОИ ТОЧНО ДНИ  Praynig /пределно ми е ясно, че все още има доста време и болестите не могат да се предвидят, но да се надяваме, че ще сме здравички  Praynig/. Аз се пиша и за 3те дни доброзорец, пък да видим  Mr. Green
- за детските мартенички, тъй като те по принцип доста вървят, особено тези с анимационните герои /а няма как да ги направим сами/, да закупим за определена сума - направо готови, като средствата вземем от касата, а след базара ги възстановим  Peace

Всички, които нямат творчески ентусиазъм си действат и творят за Великденския  Peace Там - окончателен резултат за мястото, очакваме в края на Февруари  Peace

По време на срещата вчера, направихме и някоя и друга снимка, но по-късно ще се опитам да ги пусна  Peace

Относно анимационните герои, тези дни се надявам да успея да поръчам от следните:
Принцесите, Спайдърмен, Батман, Том и Джери, Мечо Пух, Мики Мауз, Колите, Уинкс, Н2О, Бакуган, Гормити, Мързел град, Малкото пони, Ягодов сладкиш
Ако някой друг има идея още нещо да се вземе или съответно да отпадне от списъка, бързо да сподели  Praynig

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 14:16 от lucyl30

# 2
lucyl30 ,   bouquet!!!

# 3
  • Бургас
Записвам се да ви хвърлям по едно око  Peace Пък и снимки ще чакаме  Mr. Green

# 4
  • Бургас
Аз се записвам за продавач събота и понеделник със сигурност, за неделя по възможност  Peace
Мен пък ме няма на снимките  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 5
Aз да се запиша продавач за 29-ти , може и целия ден  Peace. Понеже са ме сложили дежурна точно тогава ще помоля някой колега да се сменим , така  че целия ден да съм на разположение. За 30-ти мога да съм поддържаща ако не ме извикат служебно.
И ми се струва , че смените от 2-3 часа са доста кратки, няма смисъл да се сменяме толкова начесто. Винаги е по-добре да сме по-двама. Освен това се получава така  че първите са подредили и следващите по-трудно могат да се ориентират къде какво има. Може би е добре да има застъпване на смените newsm78

# 6
  • Бургас
Аз също мисля че е по добре да са 2 човека за 4 часа , вместо 1 на два. Първо могат да с обслужват повече хора ( Praynig дай боже да имаме много клиенти) и второ - всичко се случва  newsm78 Затова мисля че е по-добре да са двама. За понеделника няма да мога- на работа съм, но ще гледам поне събота или неделя да съм на линия. Тръснаха ми един одит в края на месеца  Sick че затова не знам как ще дойде.
Радвам се че се видяхне снощи   bouquet

# 7
Май наистина е по-добре да са 2ма човека за 4 часа.Поне да си правят компания и да минава о-бързо времето.Няма да е лошо всички мартеници да са опаковани,че ако вали...Гинче твоите са много сладки  Heart Eyes

# 8
... ааа никакви дъждове, да се разберем  Crossing Arms аз съм пуснала заявка  Mr. Green

Очакваме новини от срещата, дано са хубави  Praynig

# 9
  • 221B Baker Street
  bouquet

# 10
Люси, мерси!    bouquet

анубис, наистина си дейна Simple Smile

алабалаххх, мислиш ли че тези крушки няма да се харчат, тука са цветлета, но ще направя и
със зайци, пилета, патета...Simple Smile
аз си ги харесвам, ще се качват като окраса,
нали са крушки, трябва да висят, или поне така си мисля.

http://lh4.ggpht.com/_M7VddGHDb6A/S2l33D9yLzI/AAAAAAAAAIk/Kcrz1r … s640/IMGP0565.JPG

срещата както винаги беше прекрасна.
пак не ми стигна да се набъбря.
ние за късмет с Тини, влязохме в едноспосочна улица,
откъм грешната посока  Mr. Green
насреща "синя пампа"  Crazy
полицаите ни гледат, ние гледаме полицаите  Laughing
за радост разменихме само реплики и беж да ни няма из улиците.
к'во да ни правят-жени  Laughing

Дейзи, пак добре дошла Simple Smile
На 1 страница има линк от базарите до тук и изработените неща.

аз съм за 3-4 часа смени по 2 човека.

# 11
Ане,благодаря ти! Peace
Аз да се отчета,че почти съм готова с плетенето на бебешкото одеалце за проба.Ками ще бъде ОТК. Heart EyesУтре ще ходя за материали за мартеничките.Общо взето ме влече към плетивата.Засега се ровя за идейки,най-вече в подфорума "Хоби".
Да ви питам,понеже определено не съм творец-някой има ли идея какво мога да направя от кутиите от шоколадови пръчици.Имам доста от тях в различни размери.
Имам вече четири издухани яйца.Половинката се справи с тях. Mr. Green
Много се радвам,че се запознах с всички вас! Hug

# 12
deyzi, ти си като свеж полъх сред нашите редици  Hug Такъв ентусиазъм струи от теб, а точно от това май имахме нужда напоследък.   bouquet
Ане , не е излишно и от крушките да има като асортимент  Peace Но яйцата определено ще се харчат повече. А дали не може да се измисли нещо така , че крушките да заприличат на яйца  newsm78  Да им се направят някакви поставки от глина или нещо такова и да си станат като яйчица в поставка . Трябва да се помисли върху това  newsm78
А Тройката вече са я "разтоварили" от към къщичките. Останала е само една , но нашето местенцие вече си е свободно. Ха дано пак ни разрешат да сме там  Peace

# 13
alabalaxx,много си мила! HugЕнтусиазъм имам,ама да видим каква ще я свърша. Thinking
Хубав ден,ви желая,момичета!

# 14
Като гледам снимките хубава среща сте си организирали. Браво на вас!

А за 1 мартенсия базар аз се кандитатирам за купувач. Peace

Общи условия

Активация на акаунт