Аранжиране на маса ...

• 261 895
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Дина- благодаря ти  Hug Много е хубавка слънчогледената ти маса ....  bouquet имам същите салфетки ..... Simple Smile и аз тези дни си мислех за маса със слънчогледи .... Wink
Леля Ог- радвам се, че съм те зарадвала .... Grinning с анемониите  Heart Eyes Благодаря и на теб за милите думи .... Hug Много добре ти се е получила и днешната маса за следобедно кафенце .... Flutter а сладкиша е страхотия.... Crazy

Ето снимки и на розовата ми маса от вчера ....

http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC0038313.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC0036911.JPG
http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC003798.JPG

Ягодке- къде се изгуби ?  Rolling Eyes Липсваш тук ..... Heart Eyes .

# 601
  • София
Записвам се и аз като любителка, скоро ще покажа снимки. Големи красоти сте показали  Heart Eyes

# 602
Finty, добре дошла, чакаме снимки!

bliznacite2004, масата е ти е разкошна! Тишлауфът много ми хареса с тези бродирани розички. Издай, в какво си увила вазичката, изглежда много нежно?!  Wink

... заплеснах се пак по сладкиша на Леля Ог... отнема ми дар словото... #Crazy

Дано скоро да се върнем пак на цветна диета... yagodka, сигурна съм, че вече береш цветята...   Hug

# 603
Леля Ог, Близнаците, Ивира, благодаря, че се сещате за мен!  Hug Heart Eyes Нямах никакво време за подреждане на маса през уикенда, освен ...мисловно  Rolling Eyes, НО запълних липсата на някои детайли от следващата ми маса, пък и ми трябваше малко повече време, за да я "изработя". Иначе бъкам  Laughing от идеи, ама само време и малко пари трябват.

Леля Ог, прощавам ти отсъствието, защото си наредила 3 прекрасни маси! Синята е много нежна, подредена с много вкус и майсторлък, който вярвам, просто си е дремел някъде дълбоко в теб, и само едно маалко ощипване от моята идея, му е дал тласък да излезе на повърхността!  Wink Бяло-кафявата ти маса е много топла, уютна и уханна, направо ми се допи кафенце! Тя ми е абсолютният фаворит от всичките ти маси – страшно оригинална! Heart Eyes Последната също е много красива и вкусна, направо подканваща да ми развали диетата – ау, как искам да топна пръст в крема на сладкиша... ! Crazy
Дина, от всичко, което правиш лъха абсолютен професионализъм, направо се захващай да го работиш това аранжиране и да печелиш пари от него! Абсолютно изпитваш всеки един детайл! С две думи: много красиво! Надявам се, че мъжът ти се е оправил вече!  Hug Много ми харесва, че винаги описваш какво и как си направила сама. Това, мисля е от голяма полза за мен  Mr. Green, както и за темата като цяло.
Ивира, заготовките са много нежни. Не че ме питаш  Laughing, но ми харесва най-много 3-тата. Уж щеше да излизаш в отпуска... Но май глава аранжорска не трае, да гледа как аранжорски мисли витаят, без аранжорски нежни ръце маси да аранжират.  Laughing Много е слънчева последната ти маса! Изглежда и ужасно вкусна, мирише хем на скара, хем на трева, абе голям кеф лъха от нея! Не позна, тази седмица ще сме на свещи, не на цветя!  Laughing
Близнаците, имаш страхотно чувство за съчетание на цветовете. Синята ти масичка е неворятно нежна! И розово-зелената е чудесна! Мноого ми харесва малката покривчица по средата! Ти нямаш сърце с тоз люляк!  Тук при мен такова нещо не съм виждала още. Crossing Arms Чакам с нетърпение люляковата ти маса!
Finty, добре дошла в "лудницата"! С нетърпение очаквам твоите снимки!

И аз си мислех за маса със слънчогледи...  Laughing

Ето и моята маса. Нарекох я: "масата в индийско лилаво". Не че знам, че това е индийско лилаво, просто голямата свещ ми мирише на нещо  такова... индийско. Rolling Eyes  Laughing

Легенда(Дина  Grinning):

Подложките са направени от хартия, върху която залепих увъртяни като конец(фитил) 1/3-тата от салфетка. Свещите и приборите също са увити по този начин.

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 16:55 от yagodka

# 604
Ивира- благодаря ти ! Веднага издавам за вазичката .... Simple Smile миналата седмица ги видях да се продават в един магазин и си направих подобна и аз ... Grinning правих я от цветна хартия, изрязвам листенца и ги лепя едно до друго , вазичката всъщност е от пластмасова чашка от кафе , може да се изреже и дъното на малка бутилка от минерална вода .... Wink от долу на дъното се залепя и кръгче хартия, за да може да се захванат " листенцата " .

ето я

http://foto.bg/data/500/tmpphp4cdLQ5.jpg
ето и от вътре - http://foto.bg/data/500/tmpphpKiXV0h.jpg

Ягодка- радвам се, че си тук .  Hug
Благодаря ти за комплиментите ..... Blush
Последната ти маса е в жесток цвят  Crazy браво и за подложките , доста си се потрудила !   bouquet

Finty- чакам с нетърпение снимките ти .... Flutter

# 605
  • София
Момичета, а да ви попитам - по колко комплекта (като комплект може и за двама да е) чинии имате? Аз мисля да инвестирам в повече форми и размери бели и стъклени изчистени съдове, а с текстила и аксесоари да правя различни аранжировки. Но - понякога виждам от евтинджос магазините хубави едноцветни чинии които ме изкушават (но пък не изглеждат примерно годни за миялна). Вие как предпочитате?

# 606
Момичета, а да ви попитам - по колко комплекта (като комплект може и за двама да е) чинии имате? Аз мисля да инвестирам в повече форми и размери бели и стъклени изчистени съдове, а с текстила и аксесоари да правя различни аранжировки. Но - понякога виждам от евтинджос магазините хубави едноцветни чинии които ме изкушават (но пък не изглеждат примерно годни за миялна). Вие как предпочитате?
Аз лично имам 2 черни и 2  бели комплекта чинии,един зелен комплект,един червено и бяло и сега ще си взема един от чисто прозрачно стръкло -т.е. общо  само 7 комплекта з,а 6по души са  .Така си  ги комбинирам!

# 607
Здравейте, момичета!
Благодаря за похвалите!  Hug

Ивира, тая маса на полянка, дето си я сложила, че и с тези лютичета в стъклената кана... направо на мечти ме избива! Даже май чувам пиленца  Laughing  Прекрасно е, благородно ви завиждам!

А това кълбенце е част от пакет с аромати. С убеждението съм, че има нещо общо с ванилия, но не съм сигурна. Направено е като от кора на дърво и са нанити малки фунийки, прикрепени едно до друго в топка.
Благодаря ти за комплиментите!

bliznacite2004, мисля, че тази ми е най-любимата ти маса! Прекрасна е – цветята, салфетките и тази бродиранка покривчица (не знам как се казва). Много ми харесва зеленото свещниче. И сега да ти изкажа възхищението си, ти направо си супер сръчна!   bouquet  Аз гледах същите тези чашки в магазина, помислих да ги направя, видя ми се безумно трудно и се отказах. А ти си ги направила и то абсолютно идеално! Браво! Разкошна е масата ти!

Finty, добре дошла при нас! Аз лично имам три комплекта чинии – шарени, сини дуралексови и едни бели със син кант. Крайно недостатъчни, но и без това нямам място. Ако си купя нови, ще изхвърля някои от старите. Не може да имаш безброй комплекти, важното е да имаш въображение (е аз и това нямам, но явно и силно желание е достатъчно  Laughing)!

Ягодка, радвам се “да те видя”! Липсваха ми идеите ти! Както винаги си страхотна, невероятно търпение и прецизност. Как ги навъртя тия толкова много и толкова малки подложки! Много е красива масата, различна, в много хубав цвят! От днес нататък този цвят ще се казва индийско лилаво!
Направо са съвършени подложките!

Приятен ден на всички!

# 608
 bliznacite2004, вазата се е получила страхотно! Изработила си я много старателно, впечатлих се и от хартията, която си избрала, и как си я сгънала и залепила.  smile3501

yagodka, масата ти е впечатляваща! Особено подложките - направила си ги супер, като от бутик са! Ако не беше обяснила, как си ги направила, нямаше въобще да се сетя, че са от хартия! smile3501

Момичата, спрете се, заболяха ме ръцете от аплодисменти!

Finty, аз пък имам само  два комплекта (3 вида чинии по 6 броя), подаръци от преди 10 години - кафяво стъкло и с шарени цветя от аркопал. От миялната на шарения му пада боята и се каня да взема нов - бял, но с релеф или с особена форма на чиниите. Освен това по различни поводи съм купувала или получавала разни чинии, купи и др. посуди по 1, по 2, по 3 и по 4 от вид и размер - 50 парчета общо (без да броя чашите).  
В момента обаче имам голям проблем с приборите - стигат ни само за едно ядене.
Вие какви имате?

tanyatais, какви стъклените чинии си избрала?  Много ми харесват прозрачните, но се притеснявам, че няма да оцелеят дълго вкъщи, като знам как чупим чаши (сменила съм 5 комплекта чаши за бяло вино за 2 години  Confused ).  Притеснява ме и, че ще се надраскат лесно, а на стъкло това много ме дразни.

# 609
Цитат
но се притеснявам, че няма да оцелеят дълго вкъщи, като знам как чупим чаши (сменила съм 5 комплекта чаши за бяло вино за 2 години

Ох,кажете как чупите чаши и чинии,де...
У нас всички мият и никой не чупи.Вече толкова са ми омръзнали повечето ,а нямам сърце да ги хвърлям...давах на свекърва ми,на сестра ми,ама то ,като не се чупи,край нямат...
А аз все купувам и вече шкафовете ми преливат...

Тренирам с аранжировката,ама все нещо не ми харесва и не пускам снимките...
Надявам се скоро ...

# 610

Ох,кажете как чупите чаши и чинии,де...

Чаши - основно с миялната, но с нея чинии още не съм чупила.
Чиниите сами скачат от рафтовете, когато търся нещо зад тях. (И у нас прелива, че ми е много малка кухнята.)
А класиката е да падне някоя от тежките винени запушалки върху чиниите на плота. Така си счупих любимата купа за салата.  Cry

Ето няколко интересни пролетни идеи:

И една странна маса с пласмасова чиния:

# 611
поздравления за усърдните домакини с артистичните маси   bouquet

днес като разчиствах градината и събрах паднали цветове от камелията - и стана една маса с камелии в купички  Mr. Green 

# 612
Здравейте момичета!

Ивира- напълно се присъединявам към Леля Ог- и моята фантазия не е трудно да я провокираш с една такава маса на полянка... не само пиленца ми се причуха, а и миризмата на пролет усетих...Аз имах същата маса (поне по столовете, които виждам)- със стъклен топ е , нали?

Леля Ог-  втората маса "кафе" е като за кулинарно списание! Чашките , лъжичките , цветята , малките детайли- всичко това просто допълва "главния герой" от снимката- сладкиша! Разкош!А това , че си четем мислите и имаме сходни идеи само може да ме радва!   bouquet

Близнаците-с тези анемони просто ме изтезаваш... не мога да ти обясня колко пъти отварях  за да гледам снимките... Просто са съвършени Heart Eyes И на масата ти най- вече, защото там се вижда , че са истински , а на другите снимки са си като картички... И аз съм много впечатлена от тази маса- не мога да кажа дали е най-хубавата, защото всяка следваща е все по- хубава, но ... прекрасна е ! А за вазичката- никога нямаше да се сетя , че ти си я направила! Чудесна идея- ще се възползвам!
  Чакам и вашите слънчогледови маси с Леля Ог!

Ягодка... ето защо беше поизчезнала... подготвяла си най- АРТ масата си! Просто нямам думи за подложките!!! Идеята само по себе си да ги направиш от салфетка , изпълнението... перфектни са- аз бих оплескала всичко с лепило най- вероятно Naughty Също много ми хареса как си увила и приборите със същото "шнурче" А цвета е много екзотичен и "етно" наистина- чудесна маса!

Много ти благодаря за високата оценка!Много ме изчерви Blush а ако мога някой ден  да се занимавам с нещо такова не само като хоби , бих била много щастлива... в интерес на истината замислям нещо , но не се чувствам напълно готова Thinking

Красимира- щом тренираш , пък и снимки правиш-давай смело- много ще се радваме да ги видим !!
Finty HugДобре дошла!

Сега , като питаш се замислих , че скоро не сме чупили нищо , а преди просто се скъсвахме да чупим най- вече чаши...  явно сме задобрели, но у нас мием на ръка.

Комплект чинии- имам - 2 по- големи - от по 8  броя от размер -един бял със златист контур и един кафеви- по ежедневни, който е много стар и адски ми е омръзнал и 2 комплекта по-малки от по 4 боря пак в бежово кафявата гама, които комбинирам , когато се наложи с кафявите.Но напоследък много се замислям за нещо черно и червено Crazy Но и аз много се изкушавам от някой "евтинжоси" по  2 броя купички примерно или малки  кръгли , дълги, овални и т.н , които добавям и комбинирам към масата...

Това е последната ми маса , която е в два варианта-обикновено музта ми идва късно вечер, тогава "сглобявам " масата , а я използваме на другич ден за обчд...Така имам време и за снимки и за запълване на масата Mr. Green

Легенда:Купичките са точно такава придобивка от магазин за по левче , от доста време ги имам , но не бях измислила точно с какво да ги съчетая...Салфетките допълниха картината - не се и надявах да намеря по-подходящи... Заедно с тези със слънчогледите и още 5 вида , в един огромен китайски магазин за по 1.20 пакета... не можах да се спра BlushНе са кой знае какво качество , но са с хубави десени...
Свещичките в зелено са обикновени чаени свещи, върху които сложих цветенца от пластелина на малкия, изрязани  с формичка за захарно тесто Mr. GreenМисля по този начин да  се сдобивам с различни свещи от сега нататък... интересното е , че пластелина си се стопи без да пуши , и т.н.

Кремче Ванилия Много красиво стоят камелиите в купички!

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 16:36 от Dina767

# 613
  • София
Купичките са мечта!! Моля те моля те кажи откъде са, сподели също къде е големия китайски магазин, изобщо - може да обменим информация за магазини за евнити и ефектни придобивки за маса Simple Smile

# 614
  • Русе
Леле...., момичета, само няколко дни не съм надниквала при вас и вие просто ме смаяхте с продуктивността си. Набързо ви прегледах, защото след малко трябва да освобождавам компютъра  Laughing, та от това, което видях - направо останах без дъх - КРАСОТА!

Леля Ог, започвам с теб - като видях синята ти маса си казах, че това е най-добрата ти маса до тук, въпреки, че аз не обичам синьо, но в масата ти за кафе направо ми останаха очите - страхотно топла и уханна маса  Peace

Ивира много са ти красиви чиниите - жълтата и розовата от прозрачно стъкло - ммммм... и тая маса на двора - ухае на свежо - много ми хареса Hug

Близнаците - при теб както винаги много свежи пролетни маси. Имах и аз идея за една маса с цъфнали клончета, с люляк, но нещо не ми остава време.

Ягодка, много красива е масата със свещите, а още по-оригинални са идеите ти за подложки от салфетки /ще ги запомня  Laughing/ Добре че обясняваш с легенди за такива като мен  Embarassed

Дина, тук съм, ето - появих се  Laughing с вчерашната ми маса от рождения ден на моите близнаци /момче и момиче/, които вече навлязоха в тийнеджърската възраст - навършиха 13 г. Естествено след работа нямах много време за украса на масата, пък и тя беше за 10 човека, така че украсата се позагуби малко, но... пак ще ви я покажа  Laughing По-скоро снимките ми са за другата тема, защото наблегнах повече на украсата на храната. Е, забравих да сложа и някои неща, които бях приготвила.../останаха си в камерата  Embarassed/, но нищо - тая вечер ще ги извадя Laughing

Дина, а относно твоите маси - ти просто си професионалист - харесва ми всичко показано от теб, просто си ги гледам в захлас...

Ето тия "вазички" за рождениците

Ето и албумчето от масата
http://dimana.snimka.bg/daily/26-04-2010.495867.18437700

Леля Ог, специални благодарности за идеята за кошничката   bouquet

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 22:00 от mama1+2

Общи условия

Активация на акаунт