Шокиращ фестивал в Дания

• 8 068
  • 109
  •   1
Отговори
# 60
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз пък не мога да разбера логиката на мислене, когато някой е възмутен от нещо, да се дават пример, че виждаш ли съществуват и други подобни случаи за които авторът не се бил възмутил. В крайна сметка тази тема е за конкретния обичай, а който се възмущава от коленето на други животни може да пусне съответната тема.  newsm78

# 61
, а който се възмущава от коленето на други животни може да пусне съответната тема.  newsm78

Не смятам че за всяко заклано животно трябва да се пуска отделна тема... нека бъде една тема в която да се събират възмутените от клането на животни по света....

# 62
Вселена, нали ти обясних, че съм достатъчно некомпетентна, за да се опитвам да те убедя в нещо.  Пропускай ме. Simple Smile

# 63
  • На земята, която е всъщност звезда.
, а който се възмущава от коленето на други животни може да пусне съответната тема.  newsm78

Не смятам че за всяко заклано животно трябва да се пуска отделна тема... нека бъде една тема в която да се събират възмутените от клането на животни по света....

Нека да не бъде.

Кейси, постът ми не беше само към теб.

# 64
  • В заешката дупка
И аз не мога да разбере някои възмущения и етикети. Малко хора опитаха да се обосноват. Очевидно е, че неразбирателството е взаимно. Аз преди да реша да мятам секири, трябва да съм наясно за какво точно става дума. Най-малкото.

Не съм сигурна, че убиват без въобще да ядат (поне част от) месото и/или да го използват за нещо друго, демек "правят го само за удоволствие", нито че процесът на убиване на животните е "твърде мъчителен", демек "изроди големи". Видях и другата гледна точка. А вие? Това са само два примера за онагледяване. Има и още.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 11:31 от ЧеКа

# 65
Eстествено, че не е мъчителен, как можахме да си го помислим. Сигурно другата гледна точка, която аз не успявам да видя е, че животните всъщност изпитват удоволствие.
Така де, колко толкова може да е мъчителен един процес на убиване, не кой знае колко...

# 66
Астарта, избитите от тях китове, са в пъти повече от делфините. Някак си, в един момент, се заговори само за делфини, на принципа на развален телефон. Сигурно защото навсякъде в преводите пише делфини. Каузи не се защитават сляпо, само от прочитане на фейсбук страница. Поправи и намери аватар и с китове.

Да не подхващане, кой колко страда в процеса на убиване, защото пак се сещам за кланица,  но нали не е нужно да правим тези асоциации, защото уж са различни неща. Всяка една смърт е мъчителна и ако знаехме, колко много страда, дори един дребен бройлер, как ли щяхме да се чувстваме. Да ви споделя ли, защо не ям и KFC. Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=PVxv7PPGZqg
Приятно гледане. Не е за хора със слаби нерви...

Дълго можем да се замерваме с примери, аргументи и контрааргументи, да. Все тъжни и печални.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 02:34 от Кейси

# 67
Аз аргументите на отсрещната страна така и не ги разбирам.
Защо ви пука за делфините, след като те убиват повече китове... Ами на нас и за китовете ни пука всъщност.
Защо ви пука за китовете, след като в кланиците животните повече страдат... Това значи ли, че двете неща се съкращават до нула и на никой не трябва да му пука за нито едно от двете?
Защо ви пука какво и как убиват фарьорците, след като хората ядат прасета, лъвовете ядат зебри, а жабите ядат мухи... Това вече го коментирах.

Аз не виждам аргументи всъщност. Даже не виждам и твърдения, свързани с конкретните действия на фарьорците. Видях осъждане на други неща, правени от други хора. Това какво доказва по отношение на фарьорския случай? Според мен нищо, но понеже всички аргументи се въртят около такива твърдения, най-добре да попитам в прав текст.

# 68
  • В заешката дупка
Разбира се, че другата гледна точка, на "твърде мъчително" е "изпитват удоволствие".    

И аз не разбрах добре аргументите на другата страна. Няма я тук да се защити.

# 69
Аз само ще ви пожелая лека нощ. Не знам дори, защо се включих по темата, всъщност, заради възмутата. Както и да е. за мен фалшива, за други искрена. Те вече спят спокойно, забравили за пингвини, котки, китове, делфини...

Моите битки си ги водя отдавна по много по-различен начин, който хем ми е трудно да обясня, хем не искам. Файорците не са изолиран случай, просто са част от цялото. Опитах се да покажа, как си затваряме очите за някои неща, защото имаме извинение. А други оплюваме, нищо че нямаме достатъчно информация.

Ескарина и не се хващай буквалистично към това, което писах за аватара. Мисля че е ясно, какво имам предвид.

# 70
Кейси, не знам какъв ти е проблема с мен?! Аз не се интересувам ти какви битки водиш и как ги водиш. Защо теб толкова те дразни моята битка. Ще я водя както намеря за добре и както ми диктува интуицията. А и винаги съм отворена за конструктивни предложения. Не ме познаваш, за да ме класифицираш като лицемерка, така че поне си спести определенията.
Извинявай, че в 3 през нощта не бях на линия, за да ти отговоря. Но те уверявам, че факта че спя по няколко часа в денонощието, не ме кара да мисля по-малко за делфините, китовете, прасетата, маймуните, биковете и тн.

И още веднъж да го кажа, в случай че някой не ме е разбрал - темата я пуснах, за да дам гласност и да се включат повече хора, които не одобряват това, което се случва. Изобщо нямам за цел да споря с който и да било. Нито пък карам някой, на който му харесва ритуала по изкормване на делфини да се подписва.

Наистина не знам какво ви дразни толкова Rolling Eyes

# 71
Аз пък не мога да разбера логиката на мислене, когато някой е възмутен от нещо, да се дават пример, че виждаш ли съществуват и други подобни случаи за които авторът не се бил възмутил. В крайна сметка тази тема е за конкретния обичай, а който се възмущава от коленето на други животни може да пусне съответната тема.  newsm78

Точно това исках да напиша и аз. Една-единствена снимка видях, но ми бе напълно достатъчна.

# 72
Не мога да опиша с думи какво изпитах до като го гледах клипа за избиването им(има го в youtube,няма да ви пускам линк). Sick Това масово клане е просто ужасно!!!Все едно гледах филм на ужасите.  Sad Особено ми стана ужасяващо когато извадиха и едно неродено от единия делфин. Тези животни са защитен вид м...а му! #Cussing out

# 73
  • София
Нечовешко е това.
Нямам думи , изроди
Напротив, съвсем човешко е. Никое животно освен човека не убива за удоволствие.

# 74
Астарта, съжалявам че нищо не си разбрала, наистина.
Един да е разбрал, пак е нещо.

Общи условия

Активация на акаунт