Шокиращ фестивал в Дания

• 8 084
  • 109
  •   1
Отговори
# 75
Шокиращо Twisted Evil, никога не съм предполагала, че датчаните са способни  на това

Интересно ми е обаче, къде в тази студена ледена страна се провежда фестивал с делфини, които обитават топли води?

# 76
  Такаааааа! Видях дискусиите във Фейса. Изчетох споровете там и предполагам, че и тук са се развихрили същите, та за това и не си направих труда да прочета цялата тема. Да, убиват ги и ги ядат. Доколкото разбрах се употребява всяка една част, а самият лов е бърз и доколкото може безболезнен за животните, НО...
  1. Това са диви животни, кой се грижи за тяхното развъждане и за увеличаване на популацията? Ако ще ги сравняваме с прасетата и другите домашни животни, трябва да си дадем сметка, че ние отглеждаме тези животни и то с единствената цел да бъдат убити и изядени! Те не живеят свободно!
  2. Помислете колко време е бременността на един кит  /според мен биват избивани китове и не ми е ясно кой идиот го е превел като делфини!/ и колко малки ражда и сравнете с едно домашно животно!
  Поради тези две причини аз не съм съгласна с това убийство. Има много видове риба,с която тези хора биха могли да се изхранват и не смятам, че се нуждаят толкова отчаяно от месото на тези бозайници! За мен това е все едно да убият човек, защото е доказано от учените, че китовете са доста интелигентни животни!

# 77
  • На земята, която е всъщност звезда.
Шокиращо Twisted Evil, никога не съм предполагала, че датчаните са способни  на това

Интересно ми е обаче, къде в тази студена ледена страна се провежда фестивал с делфини, които обитават топли води?

За да сме справедливи към останалите датчаните, трябва да кажем, че това нещо се случва на Фарьорските острови, които са автономна област на Дания. И то явно доста самостоятелна, щом тези острови не са член на ЕУ, за разлика от Дания. Предполагам, затова и тези кланета не са забранени.

Избиваните животни се казват pilot whale и приличат на китове, но са делфини /затова са дружелюбни и живеят близо до хората/:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pilot_whale

# 78
Няма ли кой да изчисти тези острови от НЕ дружелюбните животни?/това не са хора/
Направо съм в потрес,всеки път,когато видя тези снимки.
Да викаме дружно Бриджит Бардо.Защо спи тази жена?

# 79
То само Бриджит Бардо да беше... И Памела Андерсън, и Стела Макартни...
А като са автономна област, освен че си имат свои закони, освободени ли са от законите на Дания и ЕС?

# 80
Каква Бриджит Бардо, какви звезди и прочие...

Ами, то си пише на самата страница на организацията, която се е заела със случая и се бори вече 20(!!!) години.
Не четете явно, а наблягате на снимките.

Цитат
Please send a politely worded letter to the Faroese government and (copy it to the Danish Foreign Ministry) to express your concerns about this hunt. The addresses are provided below. Please make the time to mail a letter, or send a fax, as it has more impact than an email.

Office of the Faroese Government
Kaj Leo Holm Johannesen
Prime Minister
Tinganes
Post Box 64
Torshavn
FR 110
Faroe Islands

Tel. +298 306000         
Fax +298 306015

Ministry of Foreign Affairs of Denmark
PER STIG MØLLER
2, Asiatisk Plads
DK-1448 Copenhagen K
Denmark
Tel. +45 33 92 00 00 
Fax +45 32 54 05 33
E-mail um@um.dk

Между другото на страницата на WDCS http://www.wdcs.org/ може да намерите информация и за много други случаи, проблеми и каузи.

# 81

1. Това са диви животни, кой се грижи за тяхното развъждане и за увеличаване на популацията? Ако ще ги сравняваме с прасетата и другите домашни животни, трябва да си дадем сметка, че ние отглеждаме тези животни и то с единствената цел да бъдат убити и изядени! Те не живеят свободно!

Искаш ли да ти извадя статистика, колко са уловениете китове от страните, които имат разрешение да го правят. защото има международна комисия, която регулира това и те не са създадени от нас, за да си ги убиваме после. Русия, Щатите и една от скандинавските страни, май Норвегия, имат такива права. Говорим за хиляди...Ловят ги законно...
И пак, нали не е затова темата. Но и донякъде, заради това, няма да забранят на форьорци да си ловуват

Знанието носи печал, знаете това клише, нали. Мен лично, точно тази тема много ме натоварва, точно заради нещата, които съм чела и които ей така ми изскачат, четейки ви сега. Болно ми е, признавам си, специално за морските видове. И аз като един лицемер, пилешко или свинско не мога да спра да ям.

вселена, ето започвам да си признавам, защо донякъде ги разбирам тези "ритуали". Сигурно за вас пак няма връзка едното с другото, но за мен има.

Изпратете писмо. Аз изпратих такова още през 2008-ма. От време на време, все още пращам пари и на Панда орг или някой друг, но наивността ми се топи и затова, както казах, предпочитам малките битки.

Уф, толкова многословна не съм била отдавна. Простете...  Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 21:02 от Кейси

# 82

вселена, ето започвам да си признавам, защо донякъде ги разбирам тези "ритуали". Сигурно за вас пак няма връзка едното с другото, но за мен има.

Кейси, и преди, и сега не се заяждам, просто ми е много интересно как точно ги разбираш тези ритуали.  newsm78 Понеже аз изобщо не ги разбирам, бих искала ти напр. да споделиш, за д можем да видим другата гледна точка.

# 83
Ама, защо пак се хващаш за думите.  Simple Smile
Така, както разбирам всяко едно ловуване и убийство. Като вътрешно човешко желание да доминираш, за покажеш нещо, да си докажеш нещо, ако щеш, да канализираш лошата си енергия, разтоварвайки се така, или просто защото сругите го правят.
Пак се повтарям, не го оправдавам, но се опитвам, да не съм първосигнална, както е в 95% от такива теми. Защото, същите 95%, влизат, пускат едно изумление и се ограничават до Уикипедия.

# 84
  • out of space
Вселена, разходи се преди Коледа или Гергьовден по селата. Всички дворове са в кръв.

# 85
Ерика, твърдиш, че в Бг по Коледа и Гергьовден тенейджърите колят животните? Защото точно това е в основата на въпросния обичай.

# 86
Ето още нещо интересно, ако на някой му се чете.

http://assets.panda.org/downloads/econ_whaling_eftec_final.pdf

На 20 стр. може да видите данни за износа на китово месо от Норвегия за Фарое. Пратката през април 2009 е била 720 кг. Колко мило от страна на норвежците, нали.
Фарое намалят бройката на убитите китове на година, това е добре. Останалото се компенсира от съседите. Те имат официално разрешение, убиват китовете хуманно и слава богу, ние не го виждаме.

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 21:03 от Кейси

# 87
Ама, защо пак се хващаш за думите.  Simple Smile
Така, както разбирам всяко едно ловуване и убийство. Като вътрешно човешко желание да доминираш, за покажеш нещо, да си докажеш нещо, ако щеш, да канализираш лошата си енергия, разтоварвайки се така, или просто защото сругите го правят. Пак се повтарям, не го оправдавам, но се опитвам, да не съм първосигнална, както е в 95% от такива теми. Защото, същите 95%, влизат, пускат едно изумление и се ограничават до Уикипедия.

Добре, а докъде според теб може да стигне това вътрешно желание, има ли някакви граници и ако да, кой би трябвало да ги постави?

# 88
  • out of space
Ерика, твърдиш, че в Бг по Коледа и Гергьовден тенейджърите колят животните? Защото точно това е в основата на въпросния обичай.

Да, колят.

# 89
вселена, аз вярвам повече в смяната на поколенията и на мисленето като регулатор, информацията, която залива младите и ако щеш, отказа от всякакви традиции. Може по снимките да има деца, това не значи, че те ще мислят така след 1-2 години. В децата по снимките ми е надеждата, колкото и наивно да ви звучи.

Общи условия

Активация на акаунт