Шокиращ фестивал в Дания

• 8 080
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
вселена, аз вярвам повече в смяната на поколенията и на мисленето като регулатор, информацията, която залива младите и ако щеш, отказа от всякакви традиции. Може по снимките да има деца, това не значи, че те ще мислят така след 1-2 години. В децата по снимките ми е надеждата, колкото и наивно да ви звучи.

Точно това ми е трудно да го повярвам - че дете присъствало на такава касапница, ще израсте като чувствителен човек  и ще страни от насилието. Дано да си права, разбира се, силно ми се иска да е така Praynig.

# 91
  • На земята, която е всъщност звезда.
За съжаление и аз не мисля, че промяната в мисленето става от само себе си. Такава промяна е възможна ако има провокация, отричане, не приемане на това мислене, което да доведе до осъзнаването на факта, че има друга гледна точка. Как тези деца ще провокират мисленето си, ако всички около тях правят и одобряват тези действия, а освен това твърдят, подобно на теб, че това е естествено вътрешно желание и че опоненти им са лицемери. Thinking

Все пак ми е интересно да чуя мнението ти за границите на вътрешните желания и инстинкти.

# 92
Спомняте ли си преди няколко години имаше един скандал с т.нар. Бонзай котки?

"Японецът, който живее и продава котетата в Ню Йорк, ги инжектира с препарат срещу мускулни гърчове, след което ги поставя в стъкленици с различни форми. Важно е животното да е малко, за да може костната му система да подлежи на изменения. Там то ще остане до края на живота си, като ще се храни през тръбичка, а изпражненията му ще излизат през специална система."

Това се оказа извратена шега на няколко студентчета от Ем Ай Ти, мислите ли че е възможно и това да се окаже нещо подобно?

# 93
  • В заешката дупка
Аз вчера писах в отговор на benighted, но го изтрих, за да не разпалвам още дискусията, но така или иначе вече е сторено. Знаете ли, че защитниците на контролираното ловуване на китове също имат своите аргументи? А знаете ли дали ловуването е безразборно или контролирано с квоти и как се определят те?

Аз живея в една от малкото страни по света, в която ловът на китове е легален. И 2/3 от населението тук го подкрепя, въпреки протестни ноти на организации, отделни държави и т.н. И честно да ви кажа за мен нещата въобще не са черно-бели.  Когато човек се запознае и с другата гледна точка, отношението не винаги е толкова категорично и патетично, в сравнение когато информация му липсва...

# 94
ЧеКа, ясно е че има контролирано ловуване, и при него се определят квоти за всяка държава и дори доколкото видях от нета за определени видове. Миналата година Дания се е опитала да вдигне квотата за един от видовете, но са я отрязали. Само че, избиването на Фарьорските острови не е договорено с датските власти, а се одобрява само от тяхното автономно правителство. Ако можеш да намериш, дай да видим какви са квотите в страната, в която живееш и да сравним с броя на убитите животни на Фарьорите само за един ден.

# 95
Все пак ми е интересно да чуя мнението ти за границите на вътрешните желания и инстинкти.

Там не се наемам особено да коментирам. Сигурно има цяло течение в психологията и каквото и да кажат, пак ще е далеч от истината, защото етичния кодекс на съвременната цивилизация е понякога удобно извинение.

Фарое са убили 310 кита за 2009-та,
Цитат
The statistics show that a total of 310 pilot whales, 174 whitebeaked dolphins, 2 bottlenose whales and 1 bottlenose dolphin were killed in three separate grinds, or drive hunts

Норвегия - над 800. Японците, със сигурност над 1500.
Норвежците са едни от про-настроените все още. И независимо, че цената пада, винаги се изтъква и икономическата страна и колко много хора са заети в тази индустрия

По принцип, делят ловуването на такова с търговски цели и изследователски.
Аз не вярвам на ловуването само на определените видове, много друг "отпадъчен материал" има.
Самата International Whaling Commission, много много не се влияе от натиск на екозащитни организации или поне не при всички видове.

# 96
  • В заешката дупка
Само че, избиването на Фарьорските острови не е договорено с датските власти, а се одобрява само от тяхното автономно правителство.

А кой твърди, че  ФО са длъжни да  се договарят с датските власти? Продължавам да се убеждавам, че просто наистина нищо не знаете по темата и си съчинявате....  Има International Whaling Commission, но има и The North Atlantic Marine Mammal Commission.

Може би трябваше да уточня по-горе, за да не става объркване, че живея  в една от малкото страни, в които е легализирано ловуването на китове именно с търговска цел, в разрез с мораториума, наложен от IWC. Исландия.

Между впрочем икономическата страна като аргумент за контролираното ловуване  не е единственият.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 01:03 от ЧеКа

# 97
Преди половин час със синът ми изгледахме филма "Залива". Документален е и разказва за борбата на група хора срещу избиването на делфини в Япония. Потресаващ е. Ако някой реши да го гледа трябва да знае че има кадри които не са за хора със слаби нерви ( според мен ) 

# 98
развитието на темата ми напомня тукашните събития от преди месец:
шведските власти дадоха разрешение за отстрел на 35 вълка
веднага се появиха протести по вестници и форуми
напомни се, 4е до преди десетина години тук вълците са били изтребени и с много усилия популацията на внесените вълци е достигнала 250 бр
аз ли4но също бях потресена от новината и от факта, 4е само за няколко 4аса квотата бе изпълнена

но някак си мнението ми се промени след като про4етох интервюта с хора от малки горски и планински селища, които не смеят да пускат децата си навън заради обикалящите навън вълци, а ръцете им са вързани от забраната за лова им

единствено в последствие не разбрах дали то4но тези вълци са били избити или не

съЩото е и с ме4ките
нямаш право да ги убиваш
фремерите могат само да гледат как им отнасят животните, но не могат да посегнат към пушката

# 99
Да, историята наистина много напомня на тази.
Делфините опустошават фермите на фарьорците и децата им не могат да излязат навътре в морето да се позраходят.

# 100
Да, историята наистина много напомня на тази.
Делфините опустошават фермите на фарьорците и децата им не могат да излязат навътре в морето да се позраходят.

явно не можеш да 4етеш
казах "развитието на темата"
а не "обектът на темата"

# 101
Мъжът ти е някой рядък талант. Нашите прасета ги колеха поне четирима възрастни и здрави мъже, един не би се справил.

Това ми напомня на 6-годишния мексикански тореадор (той вече не е 6-годишен, но на тази възраст е започнал да убива бикове на арената). Някои хора просто се раждат с таланти.

# 102
Само че, избиването на Фарьорските острови не е договорено с датските власти, а се одобрява само от тяхното автономно правителство.

А кой твърди, че  ФО са длъжни да  се договарят с датските власти? Продължавам да се убеждавам, че просто наистина нищо не знаете по темата и си съчинявате....  Има International Whaling Commission, но има и The North Atlantic Marine Mammal Commission.

Може би трябваше да уточня по-горе, за да не става объркване, че живея  в една от малкото страни, в които е легализирано ловуването на китове именно с търговска цел, в разрез с мораториума, наложен от IWC. Исландия.

Между впрочем икономическата страна като аргумент за контролираното ловуване  не е единственият.

А защо да не трябва да се договарят с датските власти? Хайде, като толкова знаеш по темата и не си съчиняваш, разкажи ни за правните отношения между Дания и ФО, които все пак са част от нея.  Също така, защо непрекъснато повтаряш за икономическа страна, след като делфините от въпросния случай не се търгуват, защото са токсични.  Това със сигурност го знаеш, като добре осведомена.

# 103
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Това е отвратително, гледала бях преди време документален филм точно за тази жестокост ли... и аз не знам как да го нарека ooooh!

# 104
  • В заешката дупка
веселен, не ми прехвърляй топката на мен. Не аз твърдя за какво били "длъжни"  ФО на датските власти. Знам, че не можеш да си докажеш голословните твърдения. Видно е.  Така е с повечето "факти" в темата,  простиращи се от областта на международното право, през психологията, та до познания и анализи на нечии обичаи.

Иначе аз и имена на организации съм дала. Има и гугъл. Ако можеш чети. Ако можеш и изводи си прави.

Повече в темата няма смисъл да участвам. Който разбрал какво имам предвид - разбрал.

Общи условия

Активация на акаунт