ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 308
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Само да вметна, че вчера в един магазин на бул. Вл. Варненчик, близо до Райфайзенбанк имаше дънки за бременни по 25 лв. Peace

Пепси ме изпревари Simple Smile
Ти си минала покрай магазина тъкмо като мерих дънки, защото мъжът ми на излизане ми каза " Онова момиче с пухкавата черна шапка като чакахме при Балев, мина преди малко".  Mr. Green

Хахахах! Joy Да, спряхме се пред витрината, за да разгледаме какво има. Wink

mayayo, да, знам че е така - гледам да спя настрани и с възглавница между краката, ама Тцъ! Пак си ме боли. ooooh! Както каза доки - по-зле ще става! Laughing

# 316
polkidot, днес най-накря се свързах  с лабораторията. излезли са ми първите резултати. Утре заран ще ги взема. Д-р Д. Марков е в чужбина и няма да може да ги види по-рано от идната седмица, обаче.

# 317
  • С-я
мая, аз съм навита за такива съботно-неделни лекции, че аз през седмицата не мога. ама първата лекция на 14.02.  не ми се струва много занимателна.
Другите лекции определено ме заинтригуваха и направо се записах  Simple Smile пууу, много се развълнувах.

jj, искренно се надявам да няма никакви генетични изменения и да се развият нещата в най-добра насока   bouquet

# 318
 Вече доста неща изчетох и продължавам да чета всякакви за бременни. Болки в кръста, изтръпване на крайниците и двете болежки ги имам вече, през деня ме боли кръста /особено и на работа, защото там съм постоянно пред компютъра/ , а вечер изтръпване на краката, става едно въртене,  #Crazy много кофти работа,...ама ще се наложи да го преудолеем, в името на бебо  Hug
Относно желязото и аз  имам неодстиг и т.като въобще  не обичам спанак  ooooh! и мн рядко си хапвам боб, леща и т.н. доки ми изписа едни хапченца казват се "Малтофер" смуча по едно на ден.
хубав и според ден момичета   bouquet

# 319
Урааа направих си линийките. Скоро ще си кача и снимка на какчето.

# 320
polkidot, записа ли се вече? И аз ще се запиша, но за последната сесия.
Ако искаш може да се разберем заедно да отидем... Grinning

# 321
Аз също се интересувам от хемоглобина и желязото, сигурно другия месец ще ми пуснат пак кръвна картина и не искам неприятни изненади като с първата бременност. Тогава пих желязо от някакви ампули Тотема, мисля беше и беше отвратително. Намерих няколко темички полезни за хемоглобина http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=343190
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=46954
http://margaritta.dir.bg/2003/mart/01susheni_plodove.htm
http://agrosaveti.com/agro-news/interesni-novini/1627-plodove-ze … ci-lekarstva.html
Аз съм се запасила с фурми и сушени кайсии, и смятам да си смеля сусам с кафемелачката, за да стане на тахан и да си го похапвам с мед. И естествено мисля да похапвам и пържолки, когато мога.

А как правите пастет от черен дроб?

Забравих да благодаря на мама Желя за обяснението за ниската плацента  Hug

И още нещо щях да питам, с първата бременност пиех от шестия месец Зимафлор за зъбите, сега зъболекарката ми каза да го пия от петия, че тогава се формират зъбните зародиши и аз го почнах преди няколко дни, но намерих само на капки. Четох листовката и реших, че трябва да пия по 8 капки на ден. Някой пие ли Зимафлор и по колко взема?

# 322
  • С-я
Мая, ще се радвам да отидем заедно. Аз ще придумам и бащата да дойде да се учи, че не само мен ме чака това дете (пък и след 6тия месец той ще поема щафетата като се върна на работа).
Ще е хубаво да се запишат повече майки от отчетната, че да се запознаем, както си требва Simple Smile

# 323
Момичета, схващат ли ви се краката по време на сън?Аз от няколко дена се будя от страшни болки от това схващане.Ужасно е.

# 324
  • София
А как правите пастет от черен дроб?

Сварявам го заедно с лук, чушка, може настърган морков, някакви подправки (може черен пипер), сол. Като се свари дроба, го оставям с малко вода и пасирам. Понякога слагам зехтин допълнително. Абе експериментираш - аз никога не го правя баш по един и същи начин.

# 325
Девойки сладки ето ви информация, защо ви се схващат краката и ръцете http://www.bb-team.org/articles/1620/
http://www.bgstuff.net/content/view/4362/115/
 Hug
Аз предишната бременност след като влязах в 8-ми месец едвам издържах и почти не спях от тия пущини  Sad Мъжо свят му се виеше като му кажех - мачкай  Crazy  С часове ме е разтривал  Crazy

# 326
  • София
Момичета, схващат ли ви се краката по време на сън?Аз от няколко дена се будя от страшни болки от това схващане.Ужасно е.

Предишната бременност имах много такива схващания. В момента помага да обърнеш стъпалото в контра-шпиц. Иначе док каза, че е от липса на магнезий. Ако не взимаш магнезиев препарат, може да наблегнеш на черния шоколад  Wink

# 327
Здравейте! Аз се връщам от преглед, всичко на бебето му е наред, точноси отговаря на седмиците, плацентата била хубава. Питам за пола, доктора глеееда, глеееда и каза накрая " Виждам 2 успоредни чертички, май отива да е момиченце" Laughing Ама няма да ви моля за щъркел още, че не се знае със сигурност.
len4eto78, Мария♥, дано ви минават обривите по-бързо!
Добре дошла на новата мама!

# 328
Здравейте, мами Simple Smile
Svetlat, аз също пия ампулите Тотема, понеже хапчетата Сорбифер ме докарваха до невероятен сърбеж по ръцете и краката, изпадах в тих бяс  Shocked #Crazy Grinning
Иначе наблягане на черен дроб, телешко месо, спанак/коприва/други подобни зеленила  действа положително на хемоглобина и желязото.
За фурмите и сушените кайсии не знаех, тъй че при следващия пазар ще се запася с тях Simple Smile  Hug
За болките в кръста и гърба единственото спасение през деня е да се подпра на по-плътна възглавница, даже специално бях поръчала на свекърва ми да ми направи. Така гърба ми седи по-изправен и не притискам и толкова много и тумбачето и яйчниците.
Мен тия дни ме е обзела някаква предрожденденска депресия, дано скоро отмине, че и аз не се понасям такава Embarassed Иде ми да се сритам отзад, ако можех Tired

Хубав ден ви желая, изпълнен с много усмивки
   bouquet  Hug

# 329
  • Пловдив
Аз да ви кажа,че и аз съм с ужасни болки в гърба,особено дясната половина.Не се издържа.Купих си от аптеката едно билково мехлемче с Арника,но не ми помага кой знае колко.Zlatanata и на мен ми харесва тази количка.И да знаете,че и ас съм навита за една среща на кафе  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт