ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 361
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
И аз пиех тотема предната бременност, или поне се мъчех да я пия, че често я връщах обратно. Sick Много е гадна.Сега не са ми изписали нищо още, но хемоглобина не ми е чак толкова зле -110.

Arrow, радвам се че с бебче всичко е наред. Grinning Пола няма да ти го честитя щом не е сигурно.

Etka_koketka, да ги изгониш депресивните мисли на бързо. Hug

jj, на мен Бревито ми харесва повече от Инглезината. Peace За резултатите продължавам да стискам палци. Praynig

Аз забравих да ви кажа, че от вчера съм в болнични до края на бременността.Малко ми е тъпо, какво ще правя толкова време в къщи.Заради ниската плацента и заради положението в офиса.Почти нямаме работа, от декември заплатата ми намаля на половина.И за началството ще е по-добре да не ми плаща заплата да стоя.Иначе и вчера и днес съм в офиса.До края на седмицата сигурно ще идвам, после не знам.
В тази връзка да питам (знам, че беше писано и съжалявам, ама не мога да открия къде) болничните за февруари кога ги превеждат? Нашата счетоводителка внася осигуровките до 10 число на следващия месец.Т.е. за февруари ще ги внесе до 10 март.

# 331
Мария болнични се превеждат 15 РАБОТНИ дни след внасянето на осигуровката за съответния месец Simple Smile Т.е. ако ги внесе на 10-ти март чакай пари не по рано от 31-ви март  Hug

# 332
Защо толкова късно ще ги внася? Те не се ли внасят няколко дни след превода на заплатите  Rolling Eyes Иначе, да, 2 седмици след това ги чакай.

# 333
Есма, благодаря за рецептата, ще експериментирам  Hug

Мария, защо заради ниската плацента си болнични? То аз съм си болнични заради болките, но сега ми казаха, че и плацентата ми е ниско, почти при шийката според ехтографа, та просто ми стана любопитно.
ПП: Парите за февруари ще получиш първо от болничните, после парите за март  Hug

# 334
  • Бургас
Aми не знам защо така ги внася.За януари ги внесе вчера мисля.За февруари ще ги внесе до 10 март.
Значи към края на март. Thinking
А болничните как ги плащат?На мен първия ми сега е за 7 дни.Другата седмица ще си взимам вече за 30 дни, който ще обхване и част от март месец.Тя ще ги внесе двата болнични листа едновременно.Тава значи ли, че заедно ще ми ги платят или ще получа само за дните от февруари, а през април ще ми платят дните за март?Не знам дали ясно обяснявам това което искам да кажа. ooooh!

svetlat, лекаря при който ходих на ФМ ми каза, че ще трябва повече да лежа и да се пазя, защото има вероятност да се отлепи, ако не се вдигне.Аз първо не исках да излизам в болнични, защото работата ми не е тежка, но в къщи ме понатиснаха малко, а и в офиса положението не е розово.Лекаря ми забрани и да пътувам, да вдигам тежко. Peace

# 335
не 2 седмици Simple Smile 15 Работни дни, тоест 3 седмици ако имаш късмет да няма някой празник по това време през седмицата  Wink А иначе ще ти преведат парите за февруари и след като ти внесат осуровките за март ще получиш и останалите  newsm78 Тъп закон ама е така  Thinking Иначе да кажа че и на мен така ми внасят осигуровките, и винаги си чакам майчинството на различна дата, което ужасно ме дразни ама така са преценили работодателите  Thinking Даже в началото изобщо не можех да разбера кога какво ще ми преведът, щото между отделните болнични - преди да родиш 45, 40 от болницата и там колко бяха от педиатъра имах ужасни дупки и не взимах никакви пари заради смотаните осигуровки  #Cussing out  100 пъти ходих до нои да питам, със счетоводителката се карах, на работата.. Ама за да ми внесяла болничния за определения период трябвало да са ми внесени и осигуровките на цялата фирма, а не можело само заради мен да ги внасят по рано  #Cussing outТа мисълта ми Мария, очаквай големи проблеми с майчинството поради тази причина  Sick

# 336

svetlat, лекаря при който ходих на ФМ ми каза, че ще трябва повече да лежа и да се пазя, защото има вероятност да се отлепи, ако не се вдигне.Аз първо не исках да излизам в болнични, защото работата ми не е тежка, но в къщи ме понатиснаха малко, а и в офиса положението не е розово.Лекаря ми забрани и да пътувам, да вдигам тежко. Peace

Благодаря  Hug , явно са ми спестили някои неща, но аз така или иначе съм на леглови режим и не вдигам тежко и много се пазя. Дано се вдигнат тези плаценти, че не ми се ще секцио.
Ти също се пази  Hug

# 337
Бях на фетална ехокардиография, д-р Велковски каза, че всичко е наред с бебка.
Много мил човек.
Есма, отново благодаря за координатите и упътването.

JJ, стискам палци! Те по телефона не ти ли казаха поне нещо или нямат право?

# 338
  • Бургас
мартеа, радвам се че всичко е наред. Hug

svetlat, може би не са ти обяснили, защото ти така или иначе трябва да се пазиш.Дано все вдигнат наистина, че тъкмо се зарадвах, че отървах секциото заради другите ми проблеми, сега пък това. Crazy

smilianova, благодаря за разяснението!  bouquet Нашата счетоводителка е доста точна по принцип и внася всичко на едно и също число.Предполагам, че като си тръгнат болничните сега така ще си вървят.Аз за това питах месец за месец ли ги плащат или на болничен лист.Хич не са ми ясни. ooooh!

# 339
Мария точна не точна закона е гаден  Sick Сега ако излизаш от 10-ти февруари в болничен и той продължава до 10-ти мар, за работните дни от февруари ще вземеш пари след като ти внесат осигуровките за март, т.е. както вече уточнихме 31-ви март (ако датата се пада в събота ще ти ги преведът в понеделника след това, никога преди това) А за остатъка от работните дни през март ще ти преведът парите след като има внесени осигуровки за март като пак се чака 15 работни дни  Sick Та мисълта ми беше, че ако по време на този период от 15 работни дни има празник, примерно великден, ала бала, те не се считат за работни и чакането ще се увеличи многократно  Sick С предишаната бременност излязах в болничен 45-дена преди раждане на 7-ми март, а при взех за първи път на 16-ти май (току що проверих) така стана заради великден който е април  Sick

а междо другото аз родих на 9-ти април, ти си прави сметка ако съм разчитала на тези пари как щях да карам  #Crazy Sick

# 340
  • Бургас
Майко мила. ooooh! Laughing  Еми каквото е такова. Tired

# 341
С други думи да спестяваме от сега, а  Laughing

# 342
Здравейте момичета. Да драсна и аз два реда в тая тема, че обикновено с такава скорост ги изписвате, че не успявам да се вредя  Mr. Green

За хемоглобина да добавя нещичко - аз като собственик на хронична анемия от 18 години и чукнала незавидната стойност на хемоглобина от 91 пред 3 седмици  Whistling, да допълня:
- киви - по възможност всеки ден;
- ядки - сурови, без фъстъци;
- шоколад - стига да нямате проблеми със захарта (при беременност трябва да се внимава)
- смлян сусам=
Аз коприва, спанак, лапад и т.н. не понасям и не съм кусвала през живота си - само с тия неща по-горе, плюс разбира се месо и другите неща дето вече сте ги писали (лимони, мед, сушени кайсии и фурми), си се държа в норми от години (е, разбира се, и с по малко лекарства  Wink).
Още нещо - приемайте желязото в комбинация с фолиева киселина (ако самите таблетки не са комбинирани) - по-лесно се усвоява.  Peace

За предлежащата плацента - плацентата не се мести  Naughty, но има вероятност с нарастването на матката, самата матка да се издърпа нагоре и така да се открие шийката. При всички случаи пред 28 седмица е рано да се говори за предлежаща плацента.
И мен лекарят от ЖК ме беше уплашил на прегледа в началото на януари, че имам плацента превия тоталис (т.е. покрива целия канал) - забрани ми да ходя на работа, да се движа, една ли не ме прати на легло до края. А аз нямах никакви проблеми - никакви болки, свивания, кървенета и т.н. Добре, че се консултирах с още лекари и не предприех нищо.
Онзи ден - на 5.02 на прегледа се видя, че плацентата ми се е "вдигнала" дотолкова, че едва допира единия край на шийката. Общо взето очаквам след още 3-4 седмици да се отвори напълно.
Щом има индикации за предлежаща плацента трябва да се внимава, но не бързайте да се шашкате все още - рано е Peace

# 343
За зьбите аз си купих зима флуор на капки понеже таблетки нямаше и пия по 8 капки на ден но някой пьт забравям.Миналата бременност смучех таблетки ама файда йок днес ми се размина зьболекаря понеже нямаше вода и утре ще ходя,че моите зьби аз ако ги оставя и те ще ме оставят.Болки в крьста като по чудо още не са ме погнали предвид,че крьста ми е най-слабото място и сьм качила 13 кила ама има време до края.А и зьболекарката ми каза вечер да ми мия зьбите с детска паста понеже детските пасти сьдьржали много флуор.

# 344
jj и мен това BREVI страшно ми хареса. Изглежда ми добра количка и е лекичка, освен всичко друго... Пита ли в специализираните теми знаят ли ги що за животно са тия колички, и аз се интересувам.
И да питам NansyB - ако знаеш - или някой друг, който живее в Германия или пък е светнат по въпроса - добри ли са тия колички Bebidoо? Гледам по немските сайтове са доста популярни, евтини са, но пък много тежат, да му се не види.

Общи условия

Активация на акаунт