ЮНЧЕТО подскача и палува, щом маминият глас дочува - 14

• 25 411
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • Обетованата земя
Наистина от подаването на Декл. 1 зависи и подаването на болничния в НОИ (подава се до 2 дни от подаването на Декл.1). А Декл. 1 се подава най-късно до ден след като са изплатили осигуровките или до края на месеца следващ месеца, за който се отнасят, ако не са платени.  Peace  Това е във връзка със сроковете. Тези от НОИ, които приемат болничния им е свързана системата с НАП и виждат дали е подадена Декл. 1, но не съм сигурна дали виждат какво е декларирано в самата декларация и дали осигуровките са платени.

# 361
  • Варна
Уф, да ви питам нещо. Сватбените чаши (2-те) напълно еднакви ли са като форма и размер? Малко тъп въпрос, ама...
Доколкото съм запозната с тези болнични, в НОИ като се носят искат да видят в системата си, че е подадена декларация 1, в противен случай дори не приемат болничните. А там докато се актуализират нещата..., може да се носи документ, че е подадена Декларация 1 и така ги приемат. Peace

# 362
хехех ми пак в крайна сметка зависи от осигуровките  Laughing най вероятно тази декларация която говорите не може да се подаде без да са платени осигуровките  Peace Така че май май говорим все за едно и също

# 363
Уф, да ви питам нещо. Сватбените чаши (2-те) напълно еднакви ли са като форма и размер? Малко тъп въпрос, ама...
Да , еднакви са , освен ако не се купят умишлено различни

# 364
моят щъркел ще е розов  Simple Smile  ама сега се чудя  каде да раждам дали в бг  bg  или  в италия (от кадето е муйа ми) на мен  ми се ще тука май че не ги знам ония кви са  Joy
Хванахме те сега Laughing Първо, честит ти щъркел! За раждането... аз не бих се навила да раждам в чужда държава. Не, че зле ще ме приемат или няма да са компетентни, просто тук си се чувствам най-свойски и комфортно. Ама аз по принцип съм си домошар човек, дори и в националистичен план. Naughty Всеки си знае за себе си. Но в някой сюблимен момент примерно да не мога да обясня какво точно искам или ме боли за мен е голямо предварително терзание... та така. И трето - ти не знаеш ли нещо за тия колички brevi? Не че си длъжна да знаеш, само щото мъжа ти е италианец, де Crazy. Просто да си попитам.

# 365
  • София
Пепси трескава подготовка кипи ,а?  Hug

Тендерчето май замина на меден месец.

При мен нищо ново , чета ви  Simple Smile

# 366
  • Варна
Ох  ooooh!, сега се прибрахме и гледам чашите, които купихме и са различни. Едната е малко по-широка горе и леко завита навътре, а другата е правичка. Помислих си, че може по-голямата да е мъжка, а по-малката женска.  Joy На моите родители имат разлика в столчетата и от тях съм  чувала , че които вземе по=дебелото столче ще живее по-дълго.  newsm78 Ама май нашите са дефектни нещо.
Пепси трескава подготовка кипи ,а?  Hug
Оставете тази работа, влязохме в един магазин и хайде всичко от там. Знам, че можеше да минем с по-малко парички, ама си купихме направо украсено шампанско, панделка за чашите, самите чаши и кошничка за халките. Луда работа. А аз си взех чорапи и бикинажки. Остана само нещо връхно и чанта евентуално  Ходих и до фризьорката и сега се чудя, дали да си цветчета в косите или жива орхидея.  newsm78 Нямам и голям избор, нали съм с къса косичка (на черта).

# 367
Ей така превеждат моето, януарско скоро не чакам, може би в началото на март
аз ще получа януарските утре - имам ПИК с който проверявам в сайта на НОИ. когато ще ги дават, винаги ги има отразени от предния ден със дата от следващия Wink
парите са ми бавили досега покрай нова година - и тази и миналата, но не знам на какво се дължи... иначе в началото на месеца получавам парите за предния... до сега поне де Laughing

Пепси, хич не се ядосвай за чашите - превърни дефекта в ефект Wink
аз съм за живото цвете Heart Eyes
...а кога беше сватбата Blush

# 368
Пепси , тъкмо ще са ви на късмет  Wink
и аз съм за живо цвете

# 369
  • Обетованата земя
хехех ми пак в крайна сметка зависи от осигуровките  Laughing най вероятно тази декларация която говорите не може да се подаде без да са платени осигуровките  Peace Така че май май говорим все за едно и също
Може, както казах по-горе ако не се платят осигуровките  Декл. 1 се подава най-късно в края на месеца, за който се отнасят осигуровките и вътре в нея е декларирано, че работодателят си ги дължи и не са платени. Вече друг е въпросът дали от НОИ държат да е подадена тази декларация, само за да приемат болничния-както е в КСО и в практиката или и за да приведат паричките. Но щом крио каза, че си е получила паричките, въпреки неплатени осигуровки, явно по-важното е декларацията да си е подадена. Той работодателя може и една година да не ти ги внесе  newsm78, за което си дължи и лихви после. И аз трябва да си проверя картата дали са ми пратили парички, подадоха ми декларацията на 02.02, може да са бързи от НОИ   Joy
 Днес си взех изследванията на кръвта, хемоглобина ми даже се е покачил от 112 на 116 без нищо да пия, но аз наблягам на спанака (много го обичам, за съжаление с кисело мляко, явно не е добра комбинация, ама...). И най-после издирих добавките на HIPP, 2те сиропчета, много съм доволна, поне няма да ми се гади от тях, много са вкусни. Ще пиша отзиви. А този Зумафлуор ли беше много го хвалят, но четох и отрицателни мнения за флуора по време на бременност и не знам. Пак ще почвам да пия и фолиевата киселина(освен тази в  Hipp), че бебо ми я е взел, както се видя от изследванията  Blush.
 A Пепси за чашките, важното е да си ги харесвате и да се разберете коя за кого да е  Wink. И аз съм си харесала чашки за подписването(засега април  Laughing )-кристални, тежички такива. В крайна сметка твоята рокличка булчинска ли е или просто е бяла? Аз още не съм решила това, както и много други подробности, все се успокояваме че има време Simple Smile.
Влизам да редактирам, за да ви покажа количката, която все повече харесвам Mr. Green http://www.bimbomarket.it/bg/en/trio-3per8-lx-fiocco-green-112-k … t-car-P17067.htm#. Тук в Стара Загора я има за 690 лв. има и зеленкото, което съм харесала. Ако виждате недостатъци кажете, аз не разбирам особено. Била около 7 кг, удобна е с 3 коша, комарник, дъждобран, чанта и повивалник в комплекта. Само се чудих за летния вариант-гледа само напред и може да се използва от 6 месеца нагоре, ама то тогава ще е м. декември живот и здраве, дали ще е използваем?
 Днес ходих и на отворените врати тук в една болница, много беше вълнуващо, видях и "стола на Живота"  Mr. Green

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 18:07 от didi24

# 370
Момичета, връщам се от феталната морфология при доц. Балев! Party
Най-напред почвам с това, че вече ми потвърди на 100% пола на бебчо - ще си имаме момченце! newsm44 Без никакво съмнение, доктора беше категоричен и ни показа и доказателството за това Mr. Green
Всичко е наред с бебо, развива се както трябва, органите са в норма!

mar4ela5 беше след мен, но нека тя лично ви се очете за прегледа! Peace

Утре съм на линия за варненската лекция - все ще се видим с някои от вас! Hug

# 371
  • Варна
В понеделник ще се разписваме. Дано да са на късмет, няма да ги връщам. Гледахме и кристални, излизат и по на сметка, но са по 6 бр. А роклята ми обикновена бяла, права, догодина ако направим истинска сватба може да се видя и като истинска булка.  Flutter
*Elisa*, честит  stork-boy

# 372
  • Обетованата земя
Аз видях по единично кристални по 20 лева. А вярно ли е това, че не е на късмет да си облечеш два пъти булчинската рокля? Някъде го бях чела, ама...защо да не е хубаво, нали си е твоя? newsm78 Примерно веднъж на подписването и втори път на тържеството (естествено коригирана  Laughing)

# 373
didi24, аз я облякох 2 пъти - на сватбения ден и после още веднъж на другата седмица, защото правихме фотосесията в друг ден. не съм чувала подобно нещо newsm78

# 374
Elisa честито ти момченце:)Мьжете май пак водят:)))))))

Общи условия

Активация на акаунт