Алтернативна козметика - 3

• 61 689
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Деси аз гледах от ему...ама ми е странно,все едно свинска мас-не бих се мазала с това,та камо ли детето(м/у другото много сладка нова снима  Simple Smile)
Аз вече ви казах какви масла накупих,имам и зехтин...надяам се всичко да е ок,все пак заминаваме другата седмица и няма да са големи жеги,а и смятам да ходим на плаж  максимум до 11 сутрин и след 17 след обед,имаме тениски,шапки и т.н.

# 211
Момичета, аз докато се натуткам да проверя за маслата и то ни притрябва слънцезащитно и взех на мустела, поне съм го проверила в базата - с индекс 2, което си е в зелената зона.

# 212
Солейл, ето това кремче взех за Настя, но истината е, че го ползвам за себе си засега, а за нея много рядко. Не, че нещо ме притеснява относно кремчето. (да кажа за кремчето - на моята кожа стои доста бяло и сухо, не попива, ами кожата стои като олющена, понеже имам проблемни зони, които при подобни кремове точно така стават, но като сложа от моя крем първо, т.е. да се омазнят сухите зони, бузите, много добре се получава, въобще доволна съм - аз съм критерий за качествен крем, мога да кажа, защото като цяло козметиките не ми влияят много добре, не съм пробвала много, само веднъж реално получих силен грапав обрив на челото, но и без алергична реакция, негативните ефекти се проявяват под друга форма върху вида на кожата) Просто искам да си поема вит. Д. Освен това, въпреки че е бяла, не изгаря - излизаме все в най-големите жеги, а не е хванала тен, в сравнение с други деца, дори ми е странно. Rolling Eyes По принцип и миналото лято го забелязах - много малко потъмня, вярно мажех я обилно, специално на плажа, освен това ходехме само през уикенда, единия ден обикновено. Аз като малка съм изгаряла, поне като усещане, ме е боляло, чак рани не съм имала, само обелване на кожата. Останала съм с впечатление, че по-тънката кожа по-трудно изгаря, колкото и да е странно. Моята е такава и по принцип се беля, но много повърхностно, едва си личи понякога, а има хора такъв дебел пласт смъкват след силно изгаряне (потъмняване) и съответно с голяма разлика в тена с кожата отдолу, а при мен въобще не е така. Настя също е с много тънка кожа - летните сандали, чехли и т.н. са огромен проблем, защото винаги и излизат пришки. ooooh! Подобно е и при мен, но не чак така, разбира се, а и аз мога да носа чехли, а тя не - много бяга, въобще като се има предвид колко се спъва, съвсем не е за чехли, евентуално за кратко разстояние от колата до плажа, примерно.
Норчи, мерси за комплимента - не е много добра позата на снимката, но Настя обектив не я лови и ми е адски трудно да постигна и такова "геройство". Растителните масла според мен предпазват само символично - твърде нисък е защитният им фактор. Може и нещо да не съм разбрала, но това, което зная е 4 фактор максимум (карите, макадамия, какаово, авокадо, мисля, също), другите са 3, 2, 1 фактор (сусамено, кокосово, зехтин и т.н.) Как може тези ниски фактори да се сравняват с фактор 30 като на крема, чийто линк дадох, да не говорим за тези със 100 % защита (фактор 50 или 100 - обозначението е различно при различните марки, но се равнява на 100%). Аз не съм виждала масло от ему, но ми направиха впечатление отзивите в ихерб. По принцип са много и само положителни, при това го препоръчват като подходящо за по-мазни кожи, от което си правя извода, правилно или не, че не лъщи толкова много лицето, т.е. бързо попива или най-малкото не води до омазняване като цяло. Там, обаче, не споделят да го ползват като слънцезащитно, сякаш повечето го ползват вечер като споделят, че лицето на другия ден е като коприна. Не съм сигурна там ли четох, че много помага при наранявания. Thinking Ако е така ще е добре да мажа коленцата на Настя, че цяло лято се очертава да са в рани, не зная дали да не и взема наколенки, то дали ще ги търпи, де, или само в началото докато и мине бързо мерака като с всяко нещо. Чудя се дали става да и мажа лицето с него по принцип, но защо пък да не става? До известна степен се съмнявам дали 100 % е добра идея, впредвид че тя има нужда да си получава вит. Д от слънцето, а една такава защита възпрепятства това, но аз си се зная, че няма да се справям да я мажа толкова често, че да има наистина 100 % бариера през цялото време навън. Примерно себе си мажа само веднъж преди излизане, а в момента не се сещам какво точно беше изискването, но през доста чести интервали се налага да се нанася нов слой крем. Честотата зависи от фактора - колкото по-нисък фактор, толкова по-често. Някой сеща ли се как точно беше? При фактор 100 - през 2 или през 1 час беше (ако няма мокрене, междувременно)? Кремът, който ползвам сега с фактор 30 със сигурност трябва много често да се клепам, но това е положението, не ми се занимава, не обичам по принцип да се мазотя, само заради петната, които ми излизат последните години от слънцето, се насилвам. И затова и най-високият фактор ще ми е най-удобен - по-дълго да издържа. Иначе какъвто и да е фактора, действа с еднаква защита за определения му период на действие, доколкото зная, като за ниските фактори на растителните масла си го представям като едно нон-стоп мазотене, за да имат някакъв ефект. Whistling Това, което споделяш за външният вид на маслото, мисля, че не е гаранция как ще е, защото и кокосовото масло прилича на свинска мас, пак е гъсто и бяло, но е доста различно от свинската мас като се намаже. Имам смътен спомен, че съм пробвала съвсем мъничко гъша мас преди години и усещането беше, че попиваше много добре и кожата стоеше много нежна.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 00:29 от desi_sunshine

# 213
Да, разбира се, че става въпрос за птицата ему, нали се казва масло от ему. Simple Smile
l`ange, ако можеш да си позволиш да избираш кога да си вкъщи или на сянка, е супер, ти си късметлийка, защото малко хора могат да си позволят това.
хаха, не съм късметлийка - просто се лишавам от нещо за сметка на друго. Имам много чувствителна кожа и да, в най-горещите дни от 12 до 4 съм на сянка, иначе: шапки с големи периферии, чадъри, не ходя на плаж въобще. Все пак за 2 месеца става въпрос.
Цитат
аз гледах от ему...ама ми е странно,все едно свинска мас-не бих се мазала с това,та камо ли детето
да, аз за това и споменах за птицата ему - никак не ми е хуманно отглеждането й за добиване на масло, но за всеки е различно.
Изгаряла съм само ако стоя преднамерено продължително време под слънчевите лъчи и то намазана с някаква химия. Ще видим това лято как ще е положението - нали го дават да бъде най-горещото уж.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 03:23 от l`ange

# 214
l`ange, дано не съм те обидила с въпроса си за отзиви за маслото от ему! Confused  Наистина не съм искала да обидя някой, а само да получа мнение от хора, които са го ползвали и имат впечатления от него. Peace

# 215
Здревйте, аз си купирам тук въпросите от "На пазар", защото там в моята тема никой не може да ми отговори и се надявам тук да намеря отговорите.
Въпросите са ми три, относно къде мога да намеря следните продукти:
1. Ароматизатори за баня и тоалетна. Търся такива, които не съдържат химии, да не са под формата на флакони. Купих едни сапунчета, нанизани на връв от Касиопея и уж трябваше да ароматизират банята и тоалетната, но като махнах опаковката миришеха няколко минути и това беше. Продавачката беше казала, че като не се усеща вече аромат може да се напръскат с вода и пак да замиришат -  пръсках, пръсках - ефектът пак беше само за няколко минути. Какви естествени продукти или билки мога да използвам за ароматизатори? Както има разни билки, пакетирани в пакетчета за гардероба, си мисля, че сигурно някъде ще има и такива за баня и тоалетна.
2. Ароматните свещи. Имам много ароматни свещи. Но за съжаление ги използвам само за създаване на атмосфера и настроение, защото всички, които съм ги купила миришат страхотно, а като ги запаля нямат никакъв аромат. От къде и какви свещи мога да си купя, които като ги запаля да отделят аромат?
3. Етерични масла. Кои марки са добри? Имам етерични лампи за аромотерапия и си бях купувала масла, които да използвам за тонизиране, за разсънване, за приспиване и т.н. Бях забравила за няколко години за чудесните ефекти на аромотерапията и сега като се опитвам да избера масло съм забравила за критериите, по които се избираха и тестовете, които можеха да се правят вкъщи за да се разбере дали маслото е качествено. Аз си спомням само, че няма начин тези от по няколко лева да са оригинален продукт, че трябва да са в тъмни шишенца и като се накапе върху хартия трябва да се изпари без да оставя петно.

# 216
smileme,откъде си купи лампите за ароматерапия?И аз искам.А за шишенцата с етер.масла,те са много малки,така че може би е нормално да струват няколко лв.... newsm78

# 217
Моите лампи за ароматерапия не са кой знае какви. Една варненска фирма продаваше комплект за приспиване - масло от лавандула, лампа за  и възглавничка с лавандула. Беше много хубаво маслото, но свърши и забравих коя е фирмата. Имам още няколко лампи, които се продават по магазините за подаръци и свещи и струват по няколко лева http://www.universum-esoterica.com/beta2/BG/bg_index2/products/a … roma%20lamps.html (тук са оскъпени). А за шишенцата аз ги зная, че са малки, някъде съм срещала, че хубавите масла са доста скъпи и не било реално да са по-евтини от двайсетина лева. Но пък в тези лампи се слагат по няколко капки във вода в горната част на лампата, така че не излиза скъпо. Въпросът е от къде да го намеря. А какво мога да използвам против стрии, което няма аромат?

# 218
smileme , чувала съм за маслата на Екомаат, но не знам къде ги продават. Може да влезеш в сайта им и да ги попиташ. Иначе се сещам и за тези масла , но са по-скъпи, защото са био. На Екомаат също май бяха био - не съм сигурна.

# 219
Благодаря за линка. Според мен цените са реални Wink.

# 220
Маслата Алтея Органикс - www.alteya.com  Peace
има ги и на други места,не само в зоя,но центе са почти еднакви навсякъде

# 221
  • София
Здравейте! Не съм писала в тази тема,но ви чета епизодично. Искам да споделя (може на някого да му бъде полезно) - миналата година забърках слънцезащитен лосион по публикуваната тук рецепта и съответно с него (само) се мазахме на морето. Първо да отбележа-заради малката на плаж сме ходили само м/у 9 и 10,30 сутринта и след 16,30-17 ч. следобяд . Нея съм я събличала за не повече от 30 до 50 мин. сутрин и максимум час следобяд. Ние сме се показвали малко повече на слънце. Личното ми впечатление е ,че защитата е съвсем недостатъчна,т.е. ако ще се печете колкото дъщеря ми, и без лосиона пак няма да изгорите,ако ще се печете повече,не очаквайте да ви защити. И още нещо,според мен важно - е не можете да си представите след тези масла как полепва пясъка по вас,просто не е истина, и няма измиване,къпя се, търкам,пясъка си стои залепен и това е. Това поне беше моят опит.

# 222
Сveta3, твоят опит потвърждава и моето предположение (мнение) относно предпазните свойства на растителните масла и смеските с тях, без други по-силни агенти. Хм, значи маслото от ему и то няма да е подходящо за мазане на Настя (лицето), ще си я мажа с кремчето значи. Една вечер вече бяхме на заведение до плажа и тя си припомни вкуса на намокрен с морска вода пясък - много и харесва явно вкуса на морето, щом добре си похапва дори и пясък! ooooh!

Нашият плаж е общо взето 1 път седмично, докато е горещо Simple Smile, т.е. не е като на почивка, всеки ден и съответно да има сериозна опасност от изгаряне. Ако бях неангажирана, бих прекарвала жегите колкото може по-често на плажа, най-вече в морето. То аз това правя на плажа - повечето време съм в морето, а останалото - съзерцавайки го. Heart Eyes  Няма как да ми се получи това блаженство, обаче, и затова се замислих дали има някакви алтернативни средства за разхлаждане (освен къпане в морето Laughing). Никога не съм била фенка на климатика, ако не заради друго, то поне заради физическото усещане (схващания, главоболие и т.н.) и тази тема не е най-подходяща, предполагам, но не зная къде другаде да питам - значи не само разхлаждащи алтернативни и домашни козметични средства ме интересуват, но и всякакви неща, които действат по този начин в жежките часове на деня - храна, коктейли, душ - топъл или студен и т.н. - споделете на кой какво му помага, струва ми се, че е малко индивидуално, обаче. Rolling Eyes

А, нека да кажа и за пазенето още нещо - като бях бременна ходих някой и друг път на плаж - не се мазах, което беше глупаво, се оказа - изгорях, въпреки, че стоях под чадър и чат-пат и се намятах с дреха с неголямо желание, мен не ме боли като изгоря, не изгарям много чак, та по-неприятното бяха другите проблеми покрай хормоните, може би, или възрастта вече, не зная, но доста кафеви петна ми се появиха и по лицето, и по тялото, въобще и други негативи по кожата имах. Някои от тях изчезнаха с времето, но не всички. Това се сетих да споделя специално за хора, които ще се застояват на плажа - да знаят, че чадъри, шапки с широки периферии и т.н. няма да ги спасят от негативите, дори и да не изгорят чак болезнено.

# 223
Привет и от мен, отдавна не съм писала.   bouquet

Някой има ли работеща рецепта за лосион против насекоми (комари предимно)?
Преди време бях срещала комбинация от няколко етерични масла:  лимонова трева, евкалипт, лавандула.. и другите не ги помня.
Бяха написани в съдържанието на (екологична) каишка за врат, която се слага на животни. Пишеше, че предпазва от всякакви инсекти, дори и от кърлежи.
Купих си ги тия масла, но нямам рецепта. Ще съм благодарна, ако някой може да даде такава.

Ако не открия подходяща Confused смятам да накапя по няколко капки от всяко в дестилирана вода, да добавя спирт (за консервант) и да изсипя съдържанието в шишенце с пулверизатор.
Други идеи? Simple Smile

# 224
  • София
По повод въпроса на multimodal се сетих и аз да питам - трябва ми нещо срещу насекоми (в частност скакалци) да не е отровно за детето. Че миналото лято на Арапя имаше огромни- колкото врабчета и сега искам да съм подготвена- ако може да ги държа поне на 2-3 метра от нас  newsm78.Имам предвид като седнем на масата пред бунгалото да не идват при нас,че пищя и бягам  Embarassed и малката няма да остане по-назад като види от мен.

Общи условия

Активация на акаунт