Алтернативна козметика - 3

• 60 877
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
POLYETHYLENE GLYCOL - или съкратено PEG, в базата данни са с индекс от 6 до 10.

И на мен са ми проблем тези измивни средства. Особено детските... Rolling Eyes

# 466
Момичета, благодаря ви за отговорите! Аз ползвам само био козметика и гледам основно за парабени и пропилен гликол, че тези ги знам. Другото малко на фантазия го карам или проверявам в нета, но не съм се интересувала обстойно.

I see you, как така уреята е много вредна? Ами всичките продукти с урея за суха кожа, например на Eucerin и Sebamed? Аз ползвам много рядко един правен в аптеката крем за детето с урея и сега ми настръхна косата. Изписа ни го преди 3 години един детски алерголог за АД и само този крем и още един вършат чудеса върху екземите. Дъщеря ми вече няма проблеми, но от време на време се появяват отделни петна лятото заради прекомерното изсушаване и затопляне на кожата. Пробвала съм с масла или друга био козметика, но по-скоро ги влошават. Другото в крема е рициново масло и една мазна база.
През останалото време с нищо  не я мажа, защото виждам, че няма някакъв ефект върху кожата, а дори напротив реагира от някои неща.

# 467
Soleil, с какви други масла освен уреата си пробвала?

# 468
  • Pb
Като стана въпрос за детските измивни средства, сега в събота се загледах в душ-гела и шампоан (2 в 1 е) на сина ми, марката е Halos N horns - бяха ми го изпратили от Англия с разни други детски измивни. За моя приятна изненада, продуктите им са без SLS/SLES, парабени, фталати, триклозан, пропиленгликол, метилизотиазолин, т.е. основните зловредни съставки (по принцип гледам да го къпя веднъж в седмица с измивно, иначе с водица).
Ето, това е страницата от сайта им с политиката на фирмата по отношение за съставките http://www.halosnhorns.co.uk/ingredients_policy.html
Който поназнайва английски, може да прочете всяка една от тези съставки какво причинява и защо е вредна (че сега нямам време да ги превеждам и поствам тук). Общото впечатление ми беше, че съставките в продуктите на Halos N horns са около 3 пъти по-малко, отколкото в един детски шампоан на Jonhson&Jonhson например.
оф, дано не звуча мн. разпиляно, че трябва да изчезвам, а исках да споделя...

# 469
..................
Phormaldehid - консервант (не помня обаче под какво име се маскираше като съставка)
..................

Вещества, освобождаващи формалдехид:
BRONOPOL
QUATERNIUM 15
DIAZOLIDINYL UREA
IMIDAZOLIDINYL UREA
DMDM HYDANTOIN

# 470
Момичета, това трябва да е някаква друга урея, защото в линка на Елхичка пише, че се съдържа в бебешката козметика, която предлагат. Ще се поровя за още инфо де, ако не ще питам директно в аптеката каква урея ползват.

Лурдес, ползвали сме зехтин, кокосово масло, масло от нискостеблена иглика, но смесено с други неща, мас с невен, както и всякакви кремове без кортизон на пазара, които се предлагаха по това време. Хубавото на бърканите кремове е, че са малотрайнни и нямат консерванти, както и че са с малко съставки. Но все пак да уточня, че си е много индивидуално при атопичната кожа. Познавам деца, на които нашият крем не помага. Масла орез лятото на моята щерка не й действат хи

# 471
Проверих си много лекия и приятен гел-пяна за измиване на лице на Планте Систем...
SLS веднага след водата, плюс добавката за са пени това нещо... Иначе пише че е 98% биоразградим... Но пък става на пяна благодарение на пулверизатонта сонда, без нея си е просот течност, което ме навежда на мисълта че горните 2 пенителя са в много малки количества... И няка си при цена от 24 лева очаквам да е точно така...

# 472
Soleil, страхотно съм доволна от маслото от шеа - чисто, органично, без никакви добавки. Почти забравих, че имам лишей на лицето. Не ми е минало съвсем, но съм много доволна. Четох, че може и за деца да се ползва. Хубавото е, че не остава мазен филм, само при самото мазане естествено, но почти след 5 минути, все едно не си се мазал с нищо.
Другото което съм се засилила да пробвам е маслото от вечерна роза - nachtherzen ol - така го знам, че е на немски.

# 473
Лурдес, откъде го взе чистото и органично масло от шеа?

# 474
Много полезна информация! Благодаря ви!   bouquet

# 475
  • София
Лурдес, откъде го взе чистото и органично масло от шеа?
и мен ме интересува  Peace

# 476
Аз си поръчвам органично,чисто шеа 60 мл. в стъклено бурканче на Nataliq Vital Touch от производителя.И други масла си поръчвам от там и си ползвам или смесвам с някакъв балсма за тяло - от шипа, бадем, жожоба, кокос,авокадо, пшеничен зародиш. невен....според нуждите.По скъпи са от Икаров и прочие, но са органични и качествени.
Една приятелка шеа и кокос си поръчва покрай мен и си ги слага в шишенце с пулверизатор и си ползва за коса- много й е суха.И е много доволна...бих казала вече пристрастена Joy

# 477
Милички, в чужбина съм и го взех тука от супермаркета от био-козметиката. Мисля ,че този сайт i-herb, от който доста момичета правят поръчка - трябва да има такова нещо?!  Hug  bouquet

# 478
В Бг има такова чисто органично масло в L'Occitane. Ето го как изглежда на американския сайт http://usa.loccitane.com/FO/pure-organic-shea-butter.htm. Но нещо въз скъпичко ми се вижда, тук не помня каква беше цената, не съм го купувала. А може и в био магазините да има по-евтини.

# 479
Хм, 39 долара са си доста. Аз дадох 10 евро за 100 грама (проверих го).
Направих търсене в ихерба - там излизат около 10-15 долара, не зная как е с доставката, но надали стига чак до 39 долара. newsm78 http://www.iherb.com/Mode-De-Vie-Karite-One-Pure-Shea-Butter-4-oz-132-g/6576?at=0
http://www.iherb.com/Hugo-Naturals-Pure-Unscented-Shea-Butter-4- … -113-g/17227?at=0

Последна редакция: ср, 04 авг 2010, 00:11 от Лурдес

Общи условия

Активация на акаунт