Алтернативна козметика - 3

• 60 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Ето камъка: NOW Deodorant Stone 6oz - леко се намокря и се нанася обилно под мишници, стъпала и др.

# 241
  • София
Привет и от мен, отдавна не съм писала.   bouquet

Някой има ли работеща рецепта за лосион против насекоми (комари предимно)?
Преди време бях срещала комбинация от няколко етерични масла:  лимонова трева, евкалипт, лавандула.. и другите не ги помня.
Бяха написани в съдържанието на (екологична) каишка за врат, която се слага на животни. Пишеше, че предпазва от всякакви инсекти, дори и от кърлежи.
Купих си ги тия масла, но нямам рецепта. Ще съм благодарна, ако някой може да даде такава.

Ако не открия подходяща Confused смятам да накапя по няколко капки от всяко в дестилирана вода, да добавя спирт (за консервант) и да изсипя съдържанието в шишенце с пулверизатор.
Други идеи? Simple Smile

току що извадих 15 кърлежа общо от цялото семейство.... ще пръскам и цапотя де що видя масла...

Ето какво извадих от старите теми, които сте препоръчали:

Ведра : " Против комари си приготвям сама мазило от евкалиптово масло.
Пропорцията е:
1 част обикновено олио или зехтин (около една кафена чашка) , 1 част дестилирана вода, 120 капки евкалиптово масло (чисто).
Аз слагам поне 150 капки и повече, разклащам до хомогенизиране. Мажа на пулсиращите места, не навсякъде, рядко сме ухапани.

Против кърлежи, пчели и оси не виждам как да опазвам, отварям си очите и това е."

bloodywhite:   "Моя син го мажа само с нимово масло, да не го хапят комарите, защото горкия иначе е целият изпояден ...
пише на него Nimit Active Repels,Mosquitoes Ants&Flies.То е по принцип спрей, няма "химия" имам в предвид напълно естествено е и се добива от дърво(ако не се лъжа дърво беше) Ним.Когато се маже е хубаво да има отворен прозорец - не мирише зле, леко на лимон, но е доста силно като аромат.Не съдържа алкохол.Предполагам, че може да се намери по аптеките или евентуално по индийски магазини(а даже и да няма налично със сигурност могат да доставят), но не знам точно къде(купувала съм го извън страната).
Хубавото е, че е абсолютно на растителна основа, без никъкви изкуствени добавки и може да се използва и за бебенца.
Май това е което знам.Моят син го мажа почти постоянно от февруари насам - няма алергични реакции, не му става лошо, не се изрива.Въобще ... добре се чувства."

# 242
Благодаря.   bouquet

Ще потърся и това нимово масло, дано се продава у нас. Още не съм открила по-подходяща "рецепта" от тази, която предложих. Котешката каишка срещу бълхи, кърлежи и други кръвопиещи беше импрегнирана с тези масла и миришеше (не особено силно) на лимон отдалече. Ако някой се сеща друг начин за употреба, моля да го сподели.

търся си ник , изглежда ще се наложи да си защитаваме децата някак, подсещаш ме, че сега е сезона и на кърлежите, не само на комарите.  Confused

# 243
  • София
Моля за нещо още по-хард! Да е специално отблъскващо  кърлежи!

За нимовото масло  - това е всичко на български което открих  :http://shop.zoomania.org/Za-kucheta/Kozmetika/G434-camon-SHampoan-za-kucheta-i-kotki-s-nimovo-maslo.html за домашни любимци

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=selfimprovement … age=0&fpart=2  " Задължително имам вкъщи и шишенце с нимово масло. Маслото от Neem е едно от основните масла на Аюрведа заедно със сусамовото и синапеното масло. Приготвя се от специално вечнозелено растение, богато на омега 3, 6 и 9 киселини. Считат го за универсално масло, тъй като помага почти при всичко, за което се сетите. Има уникални свойства да облекчава болки, стимулира метаболизма, възстановява нормалното функциониране на органите, облекчава схващания, мускулни болки, ревматизъм, стомашни проблеми от всякакъв тип, стрес, напрежения, главоболия, мигрени, неразположения, помага при кожни възпаления; силен антисептик е, затова често го предписват срещу тетанус. ...

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 22:02 от търся си ник

# 244
# 245

Palia, много ти благодаря!   bouquet
Имам да купя още няколко масла значи.. и запрятам ръкави. Simple Smile

# 246

За нимовото масло  - това е всичко на български което открих 

Питах в аптеката за това масло - не се внася, специално аптекаря отвори каталога, за да провери.
Единственото, от това растение, беше хранителна добавка в таблетна форма.  Confused

Ако някой намери и реши да поръчва по интернет от чужбина, да свирка.

# 247
В тоя сайт, който постнахте, за аюрведа, авторката не каза ли, че точно в индийските магазини може да се намери? newsm78

# 248
Масло от Ниим има на www.theorganicbodycareshop.com, на марката PUKKA.

# 249
Деси, не съм търсила в индийските, но пък целия каталог на одобрени от министерството средства, го прегледах заедно с фармацевта.
Ако някъде го намериш, ще съм ти благодрана да споделиш.  Peace

Баховите есенции не са етерични масла, те действат на емоциите и психиката, но за чисто физическо въдействие няма да свършат работа.  Cry

# 250
  • София

Баховите есенции не са етерични масла, те действат на емоциите и психиката, но за чисто физическо въдействие няма да свършат работа.  Cry

При Дора Пачова (хомеопатичен център ) пръскат точно с бахови есенции цветята срещу листни въшки, но забравих с коя есенция точно...

# 251
  • София

Мулти, това си е съвсем истинско масло от ним http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=10 … Bodycare-Neem_Oil

а това е разредено със сусамово масло + ментово (за мое съжаление)
http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=10 … em_and_Sesame_Oil

# 252
  • София

а от тук изскочи това http://www.zoya.bg/Ecodoo-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-% … E%D0%BC%D0%B8.904 , но от техния превод разбирам, че става за пръскане на вещите в стаята, а не върху кожата и върху облеклото, когато си навън.... То и стаята искам да пръскам, защото борбата с 1 бълха в 1 стая, при наличие на бебе с огромни , възпалени пъпки от тая бълха е много трудна... ( утрепахме я с парочистачка, но  "минахме" всички матраци, възглавници, одеяла, всичко! ДВУСТРАННО ! всички дрехи и чаршафи изпрах  на  90 градуса. Егати ужаса е, после трябваше и да чакаме влагата да си отиде.... но бълхата  вече не хапеше)

# 253
Не разбрах защо толкова сте ме цитирали newsm78
Просто дадох линка на сайта, но не съм имала предвид Баховите.Споменала съм марката за маслото и виждам сте се ориентирали Simple Smile

# 254
При Дора Пачова (хомеопатичен център ) пръскат точно с бахови есенции цветята срещу листни въшки, но забравих с коя есенция точно...

Май не е съвсем така. Simple Smile
Баховите есенции помагат срещу повреди на самите растения, а не гонят листните въшки.

Цитат
Мулти, това си е съвсем истинско масло от ним http://www.theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=10 … Bodycare-Neem_Oil

Гледам, че е доста скъпичко това масло от ним... newsm78
Може би ще мина без него.  Прочетох състава на репелента от линка към спрея на Zoya, там има растителен алкохол + етеричните масла. Значи правилно съм се ориентирала, сега остава да намеря време да забъркам домашния репелент и да видим какъв ще е ефекта. Дано да няма проблем да се пръска директно върху кожата, а може би по-добре е по дрешките на детето, предполагам, че ще мирише доста силно..

Общи условия

Активация на акаунт