Алтернативна козметика - 3

• 60 818
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Момичета,днес бях до ДМ,заредили са много декоративна козметика на Алверде-червила,гланцове,пудри,фон-дьо тени,ружове,сенки,спирали най-различни,моливи,очни линии,най-различни основи и т.н.Аз си взех една спирала,1 гланц за устни и един минерален фон-дьо тен,не съм ги пробвала още,но ще кажа като ги пробвам
Деси -http://www.adonis.bg/bg/catalog/2422.html

# 286
  • София
Ментата в детската паста на Веледа  не се усеща, ние не сме спирали да си мием зъбите с нея при хомеопатично лечение .

# 287
Аз вече поръчах от тук камък и го чакам другата седмица. Избрах на Now foods - desi, ти беше дала линк за него в друг сайт, но аз го намерих тук.

Ще чакам за отзив, аз поръчах някакъв друг от един сайт, и ще пиша като дойде. Отделно поръчах и какаово масло, че се сбърках кое от трите е най-добро за суха кожа, така че ги почвам едно по едно - какаово, от шеа, кокосово.

# 288
Наложи ми се да потърся нещо и какво да видя - не съм се включила в новата (вече стара) тема.
 Hug

Някой успя ли отнякъде да се снабди с течен сапун за уста вместо паста за зъби? Аз от сума време се каня да опитам.

# 289
Момичета,днес бях до ДМ,заредили са много декоративна козметика на Алверде-червила,гланцове,пудри,фон-дьо тени,ружове,сенки,спирали най-различни,моливи,очни линии,най-различни основи и т.н.Аз си взех една спирала,1 гланц за устни и един минерален фон-дьо тен,не съм ги пробвала още,но ще кажа като ги пробвам
Деси -http://www.adonis.bg/bg/catalog/2422.html

Аз имам спирала на Алверде (от Австрия) и почти за нищо не става. След 2-3 часа долния клепач ми е черен.
Ти имаш ли впечатления вече?

# 290
За декоративна аз съм доволна от :
http://www.theorganicbodycareshop.com/products.asp?SID=70&PT … Product-Type=none

По висок клас е , но и качеството  е друго Simple Smile

# 291
За декоративна аз съм доволна от :
http://www.theorganicbodycareshop.com/products.asp?SID=70&PT … Product-Type=none

По висок клас е , но и качеството  е друго Simple Smile

Аз май ще си остана на обикновена декоративна козметика (с химии за жалост Laughing). Бих си поръчала, ама каквато съм загубена, няма да улуча цветовете Grinning.

А впрочем има ли доволни от био декоративна козметика която се предлага на пазара в БГ? Примерно от Санте или Лавера Rolling Eyes?

# 292
Имам спирала за очи на Санте - не знам, но не съм доволна.  Rolling Eyes Всъщност се научих да проверям всичко в базата-данни. Така например разбрах, че моя компактен ФДТ-пудра на Avene си е напълно ОК и има индекс 2, което ме устройва идеално. Мисля, че него примерно го има в Бг. newsm78
Червила вече не ползвам, отказах се, остана спирала да открия хубава. Молив за очи - не помня кой похвали на Хенафокс молива за очи - каял, че е траен, което е най-важното.

Нямам решение на моя проблем с лишея, но сега и от бременността се отказвам да се занимавам. Ходих и на дерматолог - нищо и половина.
 Tired

# 293
Лурдес, какъв лишей? Като чуя екзема, суха кожа, лишей и т.н. се сещам за липса на ЕМК или вит.А.

# 294
Моля за вашето мнение за съставките на този продукт, чудя се дали има нещо вредно:

Нахткерцен балсам на др Тайс

Съсътав по INCI:
Aqua, Olus Oil, Glyceril Stearate SE, Caprylic/Capric Triglyceride,
Squalane, Urea, Glycerin, Oenothera Biennis Oil, sodium Lactate,
Pentylene Glycol, Stearic Acid, Cetearyl alcohol, Lactic Acid,
Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopheril Acetate,  Panthenol,
Guaiazulene, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Heliotropine,
Phenoxyethanol, Heliotropine, Tocopherol, Hydro-genated Palm Glycerides Citrate.

Пише, че е подходящо за бебета и малки деца; не съдържа парфюм и консерванти, оцветители, течен парафин и силикон.
Предварително благодаря!   bouquet

# 295
Лурдес, какъв лишей? Като чуя екзема, суха кожа, лишей и т.н. се сещам за липса на ЕМК или вит.А.

Какво е ЕМК? Аз от години имам лишеи и разни обриви, които от нищо не минават. Сега се мажа със сребърна вода и масло от невен.

# 296
Есенциални мастни киселини.

# 297
  • София

Нахткерцен балсам на др Тайс

Съсътав по INCI:
Aqua, Olus Oil, Glyceril Stearate SE, Caprylic/Capric Triglyceride,
Squalane, Urea 4, Glycerin, Oenothera Biennis Oil, sodium Lactate 4,
Pentylene Glycol, Stearic Acid, Cetearyl alcohol, Lactic Acid 4-5,
Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopheril Acetate 4,  Panthenol,
Guaiazulene 1-4, Sodium Hydroxide 3, Phenoxyethanol 4, Heliotropine,
Phenoxyethanol, Heliotropine, Tocopherol, Hydro-genated Palm Glycerides Citrate.

Заинтересува ме този крем. С него мажех едни лишеи на дъщеря ми като беше бебе. Тогава ми го препоръча дерматолог и не се усъмних в безопасността му. Сега обаче реших да го проверя в skin deep. Явно е средна хубост - не съвсем безвреден; не и от най-вредните. Така или иначе, не помогна при нейния проблем  Confused

(С червените цифри съм отбелязала съставките, които не са съвсем безвредни. Цифрата съответства на степента на вредност, като от 0-2 са безвредни, 3-6 - средна работа и 7-10 - висок риск.)

# 298
Моби, добра работа си свършила, но да питам - не е ли не особено показателно, когато се проверяват съставките поотделно, нали зависи от количественото им съдържание, което уж се показва от мястото им в списъка със съставките? Нямаше ли някакъв сайт, където може да се проверяват цели продукти/марки, ако са включени в сайта евентуално?

Аз ползвах този крем известно време за Настя (като беше бебе) - зимата загряваше и ако не помага при кожни проблеми, то поне ми се струва, че е по-неутрален (недразнещ). Thinking После като се стопли, се отказах, някак тежък ми идваше.

# 299
I see you, ами знам ли и аз, не ми казаха диагноза Tired Кожата на това място сърби, суха е, лющи се, червена е, като че ли няма никаква мекота и гладкост! ooooh! Много е гадно, но дори кремът който ми изписа моя лекар - правиха го в аптека беше с антибиотик и не знам си какво, уж тежката артилерия и нищо. Еритромицин май че беше, е аз бях в 16-17 седмица, уж не вредяло, но не съм се мазала повече от 4-5 пъти - първите 2 дни бях ОК и после пак същата работа. Tired

Най-добре ми повлиява кремът Толеранс Екстрем на Авен - по базата-данни за козметика е с фактор 0! Което е супер! Или 1 беше. Но някак облекчава временно симптомите.

Иначе ми дойде поръчката от боди шопа - слънцезащитното Badger е добро, размазва хубаво, мазно седи, не мирише кой знае колко приятно, но не се и усеща после при размазване. Като консистенция е груба текстура, но се размазва екстра. Днес мазах и мене, и малката, после много лесно се отми с вода и сапун като се прибрахме. Дори сега нямам вече мазен филм по кожата, както ако съм се мазала с друг. Така че препоръчвам! Peace

Общи условия

Активация на акаунт