Алтернативна козметика - 3

• 60 882
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Това което аз си поръчвам е 60 мл. за около 16 лв. .Но за разлика от тези в Ай Хърб,е студено пресовано и в стъклени опаковки, тоест доста по качествено.Част от полезностите се губят при термична обработка.За това и има разлика в цената.

# 481
Дора, а твойто течно ли е, щом говориш за милилитри? Защото мойто си е баш като масло, даже далеч по-твърдо. newsm78

# 482
Дора, а твойто течно ли е, щом говориш за милилитри? Защото мойто си е баш като масло, даже далеч по-твърдо. newsm78

Всички кремове и козметични продукти ги дават по опаковките в мл. Заради обема. Маслото от ший не може да бъде течно.

# 483
Не мога да се стърпя да ви пусна това, за да се посмеете.

Бебе обяснява на баща си...

# 484
Лурдес, аз съм ползвам за мен масло от шеа, но понеже не  органик и ме е страх да го пробвам на малката. Ако си в Германия, може ли да ми кажеш от кой био магазин си го взела?

За детето съм ползвала точно Нахтекерцен(мислех, че се превежда вечерна иглика), но въобще не съм доволна. Няма никакъв ефект и даже влошава екземите заради мазния състав. Въобще при нея забелязвам, че не мазният филм е проблем, а по-скоро овлажняването на кожата. Но ще пробвам и шеата.

# 485
  • Пловдив
Soleil*, пробвай масло от макадамия. От личен опит - много добре се понася от атопична кожа...

# 486

За детето съм ползвала точно Нахтекерцен(мислех, че се превежда вечерна иглика), но въобще не съм доволна. Няма никакъв ефект и даже влошава екземите заради мазния състав. Въобще при нея забелязвам, че не мазният филм е проблем, а по-скоро овлажняването на кожата. Но ще пробвам и шеата.

Soleil, пробвала ли си да потърсиш добър детски гел с високо съдържание на алое вера? Просто ми хрумна, защото силно овлажнява кожата.

# 487
Soleil, не съм в Германия, но съм наблизо Simple Smile. Вие нямате ли био-магазинчета в немско?

Иначе за това нещо Нахтекерцен научих от педиатъра на детето, който изписа да направим лосион в аптеката и рецептата е : Нахтекерцен олио, глицерин, липодерм емулсия. Доста добре действа, много съм доволна от този Нахтекерцен.

Но в крайна сметка всичко е индивидуално.

Последна редакция: чт, 05 авг 2010, 00:59 от Лурдес

# 488
Мда, шеата не е течно.Но виж кокосовото сега в жегата се втечнява.
Иначе на същата марка има и 100% Алое Вера гел.Аз съм ползвала за бялата кожа на половинката на море(защото все почервенява малко или много и го мажа след това).

# 489
Лурдес, мерси! Ще потърся при нас. Нашият правен крем е подобен пак с липидна емулсия. Единият, който ползвахме преди беше с глицерол.

За глицерина някъде бях чела нещо, но вече не помня. Някой може ли да каже дали е о.к., защото го забелязвам в някои кремове.

За алоето е много добра идея щом овлажнява. Вие мажете ли с нещо децата си по принцип?

# 490
dora, кой е този гел със 100% алое вера? Искам да си поръчам, защото той много става за изгорено и за малки рани и драскотини.

# 491
Чета това, а и другаде съм чела същото, което ме озадачава и малко не съм съгласна или ако е вярно, то тогава си зависи от марката по отношение на това как действа определения слънцезащитен продукт. Нали по тена, който се получава, се съди за това колко и как действа крема? Тоест по степенна на изгаряне/потъмняване на кожата се съди - по това се определя колко време може да се излага безопасно кожата с дадения крем. Е, ами аз съм ползвала крем с най-високия фактор - 2 марки - на Авене (матовия) и на Биодерма. Определено лицето си остана бяло, а тялото, което не мазах, доста почерня за цялото лято. Лицето само малко си смени тена, естествено. Ако не ползвам крем за лицето става обратното - то изгаря с много по-бързи темпове от тялото ми, съответно изпъква като черно на фона на тялото (след много морски бани). Сега ползвам крем с фактор 30 и определено се вижда, че лицето ми потъмнява, макар и не, както е без никакъв крем, разбира се. Не зная дали става въпрос за по-малко от 5 % разлика с най-високия фактор, но върху моето лице това се вижда като много по-голям %.
Единственият компромисен извод, който мога да направя, е че зависи от марката на продукта, т.е. има си по-качествени (не откъм съставки, а от гл.т. на ефекта да предпазват от почерняване, за каквото всъщност са създадени) и не толкова, явно. Rolling Eyes

# 492
Някъде в темата имаше писано за масло, което предпазва от ухапвания на комари и други гадини, но не мога да го намеря. Подскажете малко

# 493
Мисля за масло от Ниим идеше реч.

# 494
Благодаря ти много.  HugЩе потърся подробности

Общи условия

Активация на акаунт