Житният режим на Учителя Петър Дънов

• 48 085
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,днес ми е 4-ти ден.Чувствам се добре,жизнена,но нямам апетит,което не е присъщо за мен  Mr. Green

# 616
  • София
desi_sunshine  Hug много ще ми е трудно с няколко думи да обясня. Ще те насоча към постовете на solej. Виж неговите публикации от самото начало - там описва основните насоки, а след това многократно и на всеки обяснява.
С 2 думи - смята се, че е най-добрият режим за прочистване, идващ от Учителя Дънов. А за доста от нас - и за отслабване.
Навярно скоро със сигурност ще мога да заявя, че подобрението в лакета го дължа на ежемесечното провеждане на режима. Това бяха непрекъснати болки всяка нощ в ръката! Сега не помня от колко нощи - не съм усетила болка! При всеки действието е различно. Имам и  общо около 7кг отслабнати за 2 месеца! /които съм ги задържала!/. Няма как - ще трябва да прочетеш, ако се интересуваш. Темата не е голяма като при Дюкан, така че лесно ще намериш същината.
 Hug

# 617
кога е следващия подходящ момент за режима?

# 618
  • София
кога е следващия подходящ момент за режима?
От 5-ти април! А след него - на 3 май. Хайде мими_то, присъедини се! "Колкото повече - толкова повече!"
Engel^^ Hug пропуснах да те поздравя в предния ми пост! Браво, по празниците е наистина трудно!   bouquet
Хубава и спокойна вечер!  Hug

# 619
Здравейте! Hug Записвам се и аз в темата. Успех на всички!
Житото ми още не е покълнало достатъчно.. Confused Нещо ми куца тази работа с покълнването. За първи път опитвам. Може би пшеницата, която съм взела не е много добра. Утре ще пиша каква точно съм взела . Със сигурност е диетична, за диабетици, но фирмата не помня.За 3-4 дни е покълнала по-малко от 1мм? Достатъчно ли е за консумация? Опитах я, но ми се струва, че още и трябва. Моля ви, кажете каква е вашата схема. По кое време на деня започвате процедурата по покълнването и колко време продължава тя.  Че аз от 4 дена съм я започнала диетата , но за сега само с ябълките, орехите и меда Mr. Green искам вече и житото да включа  Joy.  Надявам се да хвана старта от 5-ти. Лека вечер! А за утре много усмивки и добро настроение   bouquet

# 620
Христос Воскресе!
Ден 4 мина страхотно,дори ми остана 1 ябълка,3ореха и мъничко жито Grinning Сноучева Hug Лейт  житото не е необходимо да е покълнало,а да е за покълване или поне аз така знам.
Спокойно можеш да почваш и житото Hug

# 621
За житото да кажа - както и други зърнени, покълва много бързо - след една нощ киснене във вода, на сутринта се отцежда и за 1 ден е покълнало! Най-полезно е да се консумира до 1.5 мм дължина на кълна. След това пак става, разбира се, като също така може да се остави за поници - за 1 седмица, но те израстват още по-рано и може да се консумират и от по-рано. 1 седмица (до 10 дни евентуално го дават) е максималния срок да се държи. Моите ги изваждам на светло след 3-я ден, но смятам, че няма лошо и от самото начало да са си на светло, просто заради соята и люцерната (заедно са ми в уреда) ги държа първо на тъмно. Кълновете, ако не се изядат веднага, може да се отцедят хубаво от остатъчната вода и да се приберат плътно затворени в хладилник. Не мога да кажа колко време ще издържат, аз бих ги изяла за 2 дни Simple Smile, но мисля, че издържат и доста повече. Преди консумация хубаво се измиват с вода.
Кърмачки могат ли да правят този режим или като всички прочистващи процедури обикновено е по-добре да се изчака след отбиването? Изчакването при нас е с неясен краен срок, впредвид трудното отбиване на такива големи кърмачета, но поне мога да се запозная за какво става въпрос и да го имам предвид евентуално след време.

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 04:55 от desi_sunshine

# 622
  • София
Христос воскресе!  Hug
Честит празник на всички! Много здраве, радост и успехи!
Пожелавам един хубав, светъл празник с празнично настроение!!!  Hug   bouquet

Прочетох, че има въпроси във връзка с режима.
Позволих си да систематизирам постовете на solej за тези, които не са имали възможност да прочетат до момента какво е написано. Понеже не мога да влезна тук и да не отговоря, затова го направих. solej, надявам се не се сърдиш   bouquet
Смятам, че по-голямата част от информацията е тук, ако нещо съм пропуснала, търсете го на първа страница.
------------
Той е създаден преди около 80-90 г от един велик българин-Учителя Петър Дънов/ пред който се е прекланял дори великият Алберт Айнщайн/.От тогава са го правили хиляди хора/българи и чужденци/.Някои са издържали 10 дни,други-по-малко.Но това не е толкова важно.Не трябва да се фанатизираме.Важен е стремежът да обновим тялото си.
Отначало само от Бялото Братство,а през последните години и от хора извън него.
Има спомени за годините по време на Учителя и за Житния режим при него.Но, за жалост,инструкциите за режима са много общи. Затова и представянето му в сайтове и различни статии не е достатъчно, за да се разбере така ,че да се направи по-лесно.

В основата на Житния режим е огромната жизнена енергия, която се крие в едно житно зърно, което е във фазата на покълване. Полезни за нашия организъм са и орехите/за мозъка,имат такава форма/и ябълките/за сърцето/. Освен свалянето на килограми, чрез Житния  режим можете да обновите организма си на клетъчно ниво.
Този режим е съобразен с фазите на Луната и с енергиите, които ''носят''отделните дни.Най-добре е да го започне в сряда или понеделник, след пълнолуние.
Но от огромно значение е  и поведението на всеки, когато се захранва. Въпреки че резултатите могат да бъдат по-трайни,много често едно неправилно захранване почти ''ликвидира'' усилията,положени по време на режима.
Естествено, за някои този режим може да бъде неподходящ/ болни, с по-слаба воля.../
За разлика от други диети, той не е толкова труден.Дори има дни в които почти не ти се яде.Но всичко е много индивидуално.
Макар че понякога има и по-незадоволитени резултати ,за мен Житния режим е полезен.Дори и като изпитание на волята.
Затова си заслужава поне веднъж да го направите.Защото е български, изпитан е десетки години и защото някои го правят по няколко пъти в годината.

Режимът реално е 30 дни.Десет дни подготовка/хранителна и психологическа/,10 дни хранене с жито,орехи и ябълки и 10 дни захранване.
Преди да останете изцяло на жито е добре да си хапват повече плодове,постепенно да изключва сладкото и месото, да пие повече чайове и вода.Дори може да пробва малко накиснато жито заедно с другата храна.Няма да му навреди/Препоръчвам го на тези ,които никога не са правили режима/.Естествено,трябва малко да се намали останалата храна. Опитайте се да си оправите и алкално-киселинния  баланс, за да нямате киселини по време на режима

Житото не се вари
,а се залива с топла  вода ,за да омекне/поне осем часа в термос/. Накисни 100 гр.жито сега. Използвай топла вода. Но не гореща.Тя се използва само в случаите ,когато ти остават осем часа до сутринта ,когато ще ядеш. Най-добре е житото да кисне  24 часа, с температура на водата около човешката. Водата се сменя два пъти ,а третата се пие.Покривай съда, в който е житото,ако нямаш термос.
ЖИТОТО НЕ Е ПОКЪЛНАЛО/НЯМА ЗЕЛЕНО/.
 Аз съм твърдо за жито за покълване.Заради потенциала ,който съдържа в началото на покълването.Ако имате нерви и време ,сложете житото в един термос 24 часа преди  да го ядете.Залейте го с вода /не много гореща/.Смянайте водата през 8 часа/два пъти/.Третата оставете за пиене.
  Има и една друга основна причина ,която ни кара да използваме такова жито /макар че в някои сайтове пише грухано ,то е за болни и за хора с ''лоши''зъби/.Това е паметта на или от материята.ГРУХАНОТО ЖИТО ПОМНИ КОЙ ГО Е ''БИЛ'' КАТО МАТЕРИЯ И ЕНЕРГИЯ И СТАВА СМЕСВАНЕ НА ЕНЕРГИИТЕ.А НИ ТРЯБВА ЕСТЕСТВЕНА ЕНЕРГИЯ.А  И В НЕГОВАТА ЛЮСПА ИМА МНОГО ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА.АКО ПОЛЗВАТЕ ГРУХАНО ЖИТО ,ПОМНЕТЕ ,ЧЕ ТО МНОГО БЪРЗО СТАВА НА КАША ,АКО СЕ ЗАЛЕЕ С ГОРЕЩА ВОДА.
Слагайте 10 лъжици жито/напълнени без ''връх''/. ЕДНА ЛЪЖИЦА ЖИТО Е ОКОЛО 8-12 гр.ЗАВИСИ КАК Е НАПЪЛНЕНА.
Ако мерите с лъжици,сложете 10-12 лъжици.Не фатално,че не сте измерили точно 100 гр=
Търсете българска обикновена пшеница за покълване.

Не могат да се пият фрешове.И аз ги обичам.Особено пресните...Може да се пие билков чай/ако не можеш да пиеш само вода/
Сложи го на масата и го раздели на пет равни части.

Можеш и да не ядеш мед.Не е задължително.Но ще ти е трудно. Дневната доза е до 50 гр./при желание за отслабване /и най-много -100 гр.,ако сте много слаби или сте в криза по време на режима. Не го смесвай с житото.Сложи го в устата и го размий с вода.

Лимонът/един за ден/ не се яде ,а се цеди сока му ,за да се поддържа алкално-киселинния баланс на организма ви.
Ако киснете житото 8 часа ,ползвайте по-гореща вода.Първата вода не е много приятна за пиене/макар че е полезна/.Ако желаете. я сменете и после /след поне 2 часа /-пийте другата.

OЩЕ ВЕДНЪЖ ДА ПРИПОМНЯ,ЧЕ ЖИТОТО НЕ СЕ ЗАЛИВА С ХЛОРНА ВОДА.ПОЛЗВАЙТЕ ИЛИ ИЗВОРНА,ИЛИ МИНЕРАЛНА ВОДА.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ И ВОДАТА,И ЖИТОТО НЯМА ДА ИМАТ ''ПРИЯТЕН''ВКУС.

За предпочитане е храната да се яде разделно през половин час.Ябълката е първа.Някои смесват орехи и жито.Тази комбинация е по-вкусна за тях.ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ДА НЕ ЯДЕТЕ НАСТЪРГАНА ЯБЪЛКА /ЗАРАДИ ДОПИРА И С РЕНДЕТО/. НО ТОВА ЗАВИСИ И ОТ ЗЪБИТЕ ВИ.
 АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПИЕТЕ ВОДА,ПИЙТЕ ЧАЙ/ОТ ПО-ТРАДИЦИОНИТЕ И ПОЛЕЗНИ ЗА СТОМАХА БИЛКИ/.НО НЕ СЪМ СИГУРЕН ,ЧЕ ДОЗАТА ОТ 1,5 ЛИТРА НЯМА ДА ВИ ДОЙДЕ МНОГО И НАЙ-МАЛКОТО -ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОСТА ОТПУСНАТИ.ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ Е ДА РЕДУВАТЕ ВОДА С ЧАЙ .

Не се пуши,не се пие алкохол...Пие се много вода.За предпочитане- с топлината на тялото/около 37 градуса/

Не смесвайте храните! Особено ябълката и житото.Тогава коремът може да се подуе.И да има малка ''ферментация''в него.Но не е опасно.А и ябълката е един от най-съчетаемите с другите храни плод.
Има и някои тънкости.Ако имате повече време,можете да разделите храните.Например в 12 часа ябълката,в 12,30 орехите,а в 13-житото.По този начин намалявате лекото ''вкисване'' на житото в стомаха ви.Макар че ябълката може малко да повиши глада ви.Опитайте се да не смесвате вода и храна.Поне не много.Не прекалявайте с меда.На хранене -по лъжичка.Най-много един буркан за режима/За най-гладните/.Ако често страдате от запек,внимавайте с орехите.В повечето случай няма проблем с тях,но не всички хора га еднакви.Опитвайте се по-често да ходите до тоалетна.Ако имате нужда от някаква информация ,можете да я открите тук: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=289.msg1059#msg1059

За месец април-аз бих започнал веднага след пълнолуние -на 31.03 /сряда/ или в понеделник на 5.04 .Не е проблем месецът.Важна е зодията.А тя започва през март/овен/.
За месец май-3 /понеделник/или 5 /сряда/.Ако започнете от 5 ,част от десетия ден ще бъде в малко по-неблагоприятна фаза на луната .Но не е особен проблем.
Трудно може да се каже през кой месец се отслабва най-много.Но със сигурност февруарският режим е един отнай-трудните.Може би ,ако сте правили веднъж режима,ще ви е по-лесно да свалите някой килограм.Но всичко е много индивидуално.

Ефектът от режима всеки ще усети по индивидуален начин.Необходимо е да погледнете на него от дистанция.И да се захраните.При един следващ режим ще усетите най-лесно положителното.
А обновяването на клетките-може би от по-голямата енергия и повишената имунна защита.
Ще усетите и едно по-голяма чувсвителност/за добро или зло/към заобикалящия ви свят.Просто и сетивата ви ще са по-чувствителни.

Ако ви боли глава, опитайте се да си помогнете с чай от мента,маточина,мащерка,лайка ...и мед.
Но първо сложете меда в устата си и после го ''размийте'' там с чая.
Възможно е да е паднало и кръвното ви.Пробвайте да го нормализирате с някакъв чай/зелен/ или по-леко кафе /преди обяд/. Ако ви пада кръвното ,увеличете количеството на меда ,което ядете. Нормално е да ви е по-студено.
Не се притеснявайте за главоболието.Има връзка между стомаха и главата /Дори при запек може да те боли глава/.А и главоболието е резултат от ''чистенето''на организма.Понякога при такива процеси се ''атакуват'' по-слабите места в конкретния ораганизъм.В следващите дни болката постепенно ще изчезне.И... в такива случаи не вземайте болкоуспокояващи!
Не се насилвайте да пиете много вода.Или ще затрудните бъбреците си,или ще напълните стомаха си с много вода ,няма да ви се яде и ще сте слаби ,поради липса на хранителни вещества в организма ви.Препоръчителната доза за тези ,които пият по-малко вода,е 1 литър и половина/заедно с житената/.Може би нормално е да изпивате  по два литра.Всеки може  сам да прецени  колко е нормалното за него количество.

Ако не се съобразите с фазата на Луната и денят на започване на режима ,е все едно да плувате срещу течението на река.Плува се от добрите плувци ,но е по-трудно.
 И обратно-ако се съобразите,ще плувате по течението по-лесно.Луната има доста голямо влиянияние върху живота на човека.За жалост,ние имаме много малко знания за това.

Ето и продуктите за режима:

Разделете за всеки ден по 100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими
за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка),
3лъжици мед, шест-осем чаши преварена вода (изворна, но не минерална).
Започва се винаги при намаляваща луна.

Ето малко за значението на житото /според Учителя Петър Дънов/:
''Добре е да ядете от време на време само сурово жито.
Ще ви дам следния опит:

Онези, които имат слаб стомах или слаби гърди, нека се подложат на житен режим за 2-3 месеца. През това време не трябва да употребяват никаква друга храна, освен сурово жито, изчистено, измито, без прах.

Този опит нека направят тези, които са нервни, неразположени и които искат да се лекуват. Ако ви се вижда много месец, нека го направят за една седмица.

Накиснете 100 гр. жито в една чаша вода и ще го дъвчете, като го разпределите за сутрин, обед и вечер. Ако ви се допие вода, пийте колкото искате.

Ако бяхте правили този житен режим по-рано, щяхте да имате здрави зъби и нервната ви система щеше да бъде по-урегулирана.
Онези от вас, които имат здрави зъби,
нека направят опита със сурово жито.
На които зъбите са слаби, да го сварят малко, без сол.
Ще дъвчете житото добре, и ако почувствате
нещо дисхармонично у вас, ще спрете опита.
Нека поне няколко ученика направят опита, да видим резултатите, а на останалите ще дам друг опит.
Всеки от вас ще вземе половин кг жито, ще го изчисти и всеки ден през седмицата ще го прехвърля от едната в другата ръка (до 5 минути), като го гледа внимателно.
После ще го сварите наведнъж или до 3 пъти, и ще го изядете бавно, като се разговаряте с него. Накрая ще ми разкажете какви резултати сте добили от опита.
От това упражнение ще научите едно малко добро,
или ще придобиете една малка мисъл.
И при двата опита няма да ядете нищо друго!
Като разглеждате житото и се занимавате с него, ще възприемете нещо от него в ума и сърцето си...

Давам ви тия опити, защото в житото се крият най-мощните и най-благородните сили на живота.”

Мислете позитивно! Изхвърлете''трудните дни''от ума си.Не мислете и за ''сладки изкушения''.
Докажете и на себе си, и на околните, че можете да стигнете до финалния десети ден! После ще разказвате на ваши познати колко хубаво е било.
Житният режим представлява едно десетдневно изкачване на стъпала.Като на тези към връх Шипка.Естествено, вашето изкачване е  само духовно.На върха ви чака любим човек и красива гледка.Вие трябва да преодолеете мързела си ,изкушенията по пътя на изкачването и да наложите волята си.Колкото и да е трудно...това е само един връх в България.А какви високи върхове и тежки изкачвания има в ХИМАЛАИТЕ! Но и България е красива.Това ще е вашият връх,макар и малък.Но това изкачване ще е подготовката на изкачването и на по-високи върхове във вашия живот.
--------------

Late Autumn Hug казваш, че 4-ти ден си на "диета", но житото ти не е готово... Ти наистина си на диета, но не и на житен режим! Смятам, че си направила една чудесна подготовка.
Моят съвет е от утре да започнеш режима и да го броиш за първи ден. /ако искаш да направиш режима, разбира се/ Утре е най-подходящо да се започне.

Житенки, накисвайте житото, за да е готово за утре! Утре е 5-ти! Laughing  Hug

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 07:58 от Snow4eva

# 623
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Христос Воскресе  Hug

Пожелавам на всички светлина по пътя, любов в сърцата и да намерят отговорите, които търсят!

# 624
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!    bouquet

Snow4eva, благодаря за систематизирането на информацията  Peace

# 625
5-ти ден минава за сега успешно.Отново имам липса на апетит,но хубавото,е че великденската трапеза не ме поблазни!Чувствам,че волята ми е станала желязна Mr. Green и нервите също,това много ме радва!

# 626
Мдаа, виждам, че не е за кърмачки, защото не е просто като някоя от диетите, а едно сериозно намаляне на количеството храна.
Интересно ми стана за тази подготовка. Какво точно се прави в този период?

# 627
  • София
Интересно ми стана за тази подготовка. Какво точно се прави в този период?
"Режимът реално е 30 дни. Десет дни подготовка/хранителна и психологическа/,10 дни хранене с жито,орехи и ябълки и 10 дни захранване."
Ето какво споделят хората, които вярват с цялата си сърце в целебната сила на режима. Те се подготвят по по-специфичен начин:
Често се питате как точно прочичат дните на Житния режим.Кога и какво се яде,за какво да се молите ,за какво да мислите...  
   Ето един разказ за духовната работа преди и по време на  дните на Житния режим/ създаден е по разказ на приятели и мои знания/:
   ''Започвам подготовката за режима поне десет дни преди началото му. Моля се, мисля за начина за преодоляване на критичните моменти и най-вече -за ползата от него.Опитвам се още веднъж да вникна в духовния  смисъл , който е вложил в него Учителя.
Използвам най- познатите молитви и формули като: ''Отче наш'', ''Добрата молитва'',''Молитва на Братството'',''Молитва на Ученика'',''Молитва за всеки ден'',''В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа'',''Ученикът трябва да има сърце чисто като кристал,ум светъл като Слънцето,Душа обширна като Вселената, Дух ,мощен като Бога и едно с Бога''...
Три дни преди началото на режима много по-често си казвам и фомулата: ''Господи ,приеми ме в лечебницата на Природата ''. /Най-добре е да се каже 12 пъти на ден/.
Вечерта,преди началото на режима,отделям 30 ябълки/по възможност по-големи и достатъчно узрели/, 90 ореха /трябва да са  тежки,т.е с ядки и от последната реколта/,един килограм жито.
/Някои прибавят и мед, и лимони./
Отделям 100 гр. от житото и го слагам в термос с гореща вода.Според някой то трябва да е грухано,а според други-дори покълнато.Но аз избирам то да е такова ,каквото е било след прибирането му от нивите. Всеки прави своя избор. Той зависи дори от зъбите на конкретния човек.
На сутринта,след като се събудя,казвам формулата:''Господи,приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни''.И през целия ден си мисля за синхрона ,който трябва да постигна с възстановителните сили на Божествената природа /за да се подготвя и да получа сили от там/.
Ето и какво правя през деня:
В 6 часа изпивам една чаша топла вода /затоплена до  три последователни ''бълбукания'' и после оставена да изтине до човешка температура/.Някои предпочитат водата да е гореща ,но така тя може да навреди както на зъбите ,така и на гърлото.В 8 часа си правя малък наряд и изпивам една чаша вода от тази ,в която е било накиснато житото.В 8,30 закусвам с около 30 грама жито,една ябълка и 3 ореха /Само здравите и силните ядат само жито /.В 10  и 12 часа отново пия топла вода.Около 13 обядвам с 3 ореха,около 30 грама жито и една ябълка.В 15 отново пия топла вода,а в 17- водата ,в която е било накиснато житото.В 18 вечерям с останалите орехи ,жито и ябълка.Около 20 часа се моля отново и пия топла вода.Накисвам жито за следващия ден в гореща вода.
Този и останалите дни могат да бъдат обвързани и с ''обливането'' с цветове.За понеделник - зелен, вторник- червен, сряда - жълт, четвъртък - син, петък - розов, събота - виолетов, а за неделя- аметист или портокалов.
В понеделник може да си мислите за обновяване клетките на сърцето; във вторник-на половата ви система; в сряда-на слънчевия сплит и дробовете ; в четвъртък -на гърлото;в петък-на очите и ушите;в събота - на мозъка и в неделя- на храносмилателна система/червата,стомаха/.
След края на седмия  ден/през осмия и деветия ден/ можете да започнете да казвате  много по-често молитви и формули .Препоръчвам ви да направете и упражнението ''цветна дъга'',''разхождайки се'' с определените цветове /по реда от дъгата/ по основните си органи и системи.
Десетият ден посветете на благодарността си към Бога.Благодарете за това ,че сте живи и са ви се дали условия да направите Житния режим и по този начин да обновите тялото си.
Захранването започвам в петък ,на обяд. В 11 часа си сварявам три картофа ,2 моркова и една глава лук/ той доизчиства червата/.Зеленчуците не се режат.Някои дори слагат картофите небелени.Но трябва да са много добре измити.Ако искате да се придържате към ''класическите изисквания'', сварете три картофа в повече вода.Не слагайте сол и още по-малко черен пипер.
Към 13 можете да започнете да пиете от  бульона по  една чаша ,на всеки час ,до 16-17 часа.След това ,в 18 часа ,можете да си хапнете от пасираните от вас зеленчуци.До вечерта изяждате и ''дажбата ''си за деня/от орехи,ябълка,жито/.Преди да си легнете ,се помолете и през следващата година да имате добри условия ,за да направите Житния режим.
Захранването трябва да продължи поне 5 дни.Но най-добре-десет.На единадесетия ден можете вече да се храните с по-''твърда'' храна.''
Който желае,нека следва този опит и препоръки.А който ги намира за ненужни и грешни. е свободен да следва своя духовен път.За жалост и за Житния режим ,както за Паневритмията ,има много школи и школички.Трудно е да се открие Истината.
Не се насилвайте непремено да направите  целия Житен режим.Дали ще го правите и как-зависи от много фактори/здраве,духовна нагласа и др./.От съществено значение е и какво работите.

източник - http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html

При мен подготовката, като начинаеща и бореща се главно с килограмите, беше психическа нагласа, че денят за започване на режима приближава. Успоредно с това ми се искаше да постигна наистина пречистване. Чакам с нетърпение да дойде денят, като си мисля за това, което ми е нужно през десетте дни и го набавям. Купувам жито, хубав мед, орехи, ябълки. Не купувах всичкото количество наведнъж, може би е грешка, искаше ми се да го издържа, но не знаех дали ще се справя и си казвах... нека минат 2-3 дни, да видя как ще се почувствам и евентуално ще продължа! /много пъти съм почвала с голям ентусиазъм различни диети и после бързо съм спихвала/. Оказа се, че се чувствах добре. Единственото, което съм казвала като молитва е: "Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни''.
Навярно съм била приета, след като болката ми в лакета, която имам от години - спря /поне през нощите/.
По-скоро... психологическа нагласа! Но друго, което правих, и в момента правя е спирането на месо преди режима, както и наблягане на зеленчуците. Напоследък се интересувам от кълнове! Преди - никога не ме е вълнувала тази тема! Вчера вечерта и днес вечерта яденето ми се състои само от салата - 3 връзки магданоз за табуле и зелена салата с всякакви кълнове! Друго не ми се яде.  Sunglasses
mijjjka  Hug ти поне разбираш, че има промяна при мен!  Hug
Engel^^  Hug браво за волята!  bouquet

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 16:59 от Snow4eva

# 628
  • София
Ето я моята подготовка  Sunglasses
Великденска вечеря в навечерието на житния режим  Grinning
http://snow4eva.snimka.bg/other/d-r-pape.440785.18078486
Solej, а кога е датата през юни? За месец май знам - на 3 май, но много ми харесва всеки месец да правя режима и предполагам, че ще го направя и през юни! После ще излезна за известно време в хранителна ваканция /поне до септември/  Joy Шегувам се! Ще се опитам да продължа да се храня в стол "захранване" - много внимателно и доста ограничително!
Желая хубава и спокойна вечер и успешен старт на всички житенки, които са решили да правят режима от утре!  Hug

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 21:22 от Snow4eva

# 629
Мерси пак, Сноучи, за разясненията!    bouquet 
А пък сега те моля за точните съставки на табулето - магданоз, доматки и ... кълнове ли има някакви или булгур и т.н.? Сигурно може и със спанак да се направи?
И аз се навих на този режим, въпреки, че ще направя някои промени според своите представи и знания, по-конкретно за захранването. Така или иначе явно наистина инфото за Житният режим е малко противоречиво в някои отношения и съответно е въпрос на инидивидуална преценка относно тях.

Общи условия

Активация на акаунт