Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кое приложение трябва да подам в НОИ, за да ми продължи майчинството след изтичането на първата година?
Ако детето започне да посещава детска градина, но аз не съм се върнал на работа, ще загубя ли правата си на майчинство?
Какъв процент здравни вноски дължа според промените за тази година?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кое приложение трябва да подам в НОИ, за да ми продължи майчинството след изтичането на първата година?
-
Ако детето започне да посещава детска градина, но аз не съм се върнал на работа, ще загубя ли правата си на майчинство?
Ако детето посещава детска градина и вие не сте се върнали на работа, вашите права за майчинство няма да бъдат засегнати. Въпреки това, ако искате да продължите да получавате обезщетения за майчинство в допълнение към заплатата си до 2-годишна възраст на детето, трябва да бъдете наети и да получавате 120 лв. плюс заплатата си.
-
Какъв процент здравни вноски дължа според промените за тази година?
-
Къде мога да намеря формуляр 54 и формуляр 7 за самоосигуряващо се лице?
-
Какви са разходите за самоосигуряване?