Има ли още като мен ??

• 2 399
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Ами след като тези 100 лв са ти недостатъчни,защо не помисли преди да забременееш?Сори за въпроса,ама е така  Stop

# 16
Може и да се самоосигуряваш.

# 17
Ами след като тези 100 лв са ти недостатъчни,защо не помисли преди да забременееш?Сори за въпроса,ама е така  Stop
Напълно съм съгласна с това.
На един приятел жена му също не работи, но той я осигурява.Какъв е проблема да се осигуряваш примерно на МРЗ?Тогава и майчинството няма да е "малко пари".

# 18
Имали бъдещи майки без осигуровки? newsm78 newsm78 А от моят град имали-Варна?? newsm78 Да уточня,такива които НЕ работят и ще вземат  сто лева,защото вече като бременна никой не иска да ме назначи...

добре де никой ли не чете както трябва...или аз не съм се изяснила правилно?Темата е насочена към тези,които имат този проблем,ако обичате
С какви букви да пиша вече незнам,не се ли вижда?.. newsm78

# 19
Със сигурност има. Едва ли си само ти.  Wink
Може би е добре някакъв по-конкретен въпрос да зададеш... Каква помощ между такива неосигурени майки имаш предвид?

# 20
Ако си внесеш главницата за времето, през което не си се осигурявала, за 3 дена ти се връщат правата /в НАП го изчисляват и дават бележка за банката/. След това си внасяш осигуровките сама.
Просто по- солено ще ти излезне и ЖК и раждане без да си осигурена.

# 21
Ами след като тези 100 лв са ти недостатъчни,защо не помисли преди да забременееш?Сори за въпроса,ама е така  Stop

Сори,ама някой път просто не се сдържам ooooh!Що за глупав пост?А,ако е забременяла непланирано и иска да задържи детето?
По темата:попитай мамите от Майчинство счетоводно,там са запознати със законите.

# 22
Аз не бях внасяла здравни осигуровки, защото винаги съм си плащала на частно. Но когато забременях реших да си погася вноските заради бебето. Но по принцип не виждам смисъл в сегашното ни здравно осигуряване. Така или иначе се налага да се плаща и под масата. А като не работиш, не можеш нито ти да се самоосигуряваш, нито съпругът ти да те осигурява за пенсия. #Cussing out Държавата ни е направо абсурдна.
А 100 лв. са си 100 лв., по добре с тях от колкото без тях.
На авторката на темата пожелавам да си реши проблема и да роди едно здраво бебче. Wink

# 23
Ами след като тези 100 лв са ти недостатъчни,защо не помисли преди да забременееш?Сори за въпроса,ама е така  Stop

Сори,ама някой път просто не се сдържам ooooh!Що за глупав пост?А,ако е забременяла непланирано и иска да задържи детето?
По темата:попитай мамите от Майчинство счетоводно,там са запознати със законите.
Подкрепям Кристал.

# 24
Съгласна съм с Кристал и ади_в4.

Какво, zащо е така, жената си zнае. Не й zнаете живота. Оставете я на мира, аман от поучаващи тук. Вместо във форум пълен с жени, да намериш някаква помощ, ако не - поне подкрепа, те ръфат с парцалите на всеки въпрос Sick Ужасно...

От мен (не мога да помогна, zа съжаление), успех и дано се справите със ситуацията по най-добрия въzможен начин  Peace

# 25
  • София
viktoriq, ясно е, че има и други момичета в твоето положение. Дори подозирам, че съвсем не са малко.
Не е лошо да напишеш, какво точно те интересува, за да има смисъл от темата - как и за какъв п-д трябва да внесеш здравни, че да си здравно осигурена ? или как да намериш някой, при когото да се водиш фиктивно на работа, че да имаш 2-годишно майчинство ? имаш нужда от помощ - каква ?  или просто си търсиш компания ?
Лека бременност желая.

# 26
  • София
Аз лично никъде не видях авторката да окачествява 100лв. като "мизерни пари", така че малко по-леко с нападките. И забележката да не била правила бебе като имала такъв проблем ми напомня на циничните акушерки дето викат на някои родилки "Като го прави ти беше гот, а сега защо крещиш..."
Колкото до самоосигуряването - няма такова нещо да не можеш да се самоосигуряваш и за пенсия и за обезщетение при болест и майчинство. Консултация в НАП или въпрос към чичко Гугъл помагат в случая. Peace

# 27
Едва ли можем да ти помогнем в случая. Сигурно работодателите биха искали и да се работи, а ти искаш просто да бъдеш назначена. Различно е.
Има вариант и 100 лв. да не получаваш, ако бъдещият татко (не знам дали сте бракувани) има законен доход над 1050лв. 

# 28
  • Видин
Аз взимам 100лв социално майчинство всеки месец  Mr. Green
Като студентка обаче получих и еднократна помощ от 2880лв,което дойде доста добре и сега разполагам с около 400лв на месец  Peace

# 29

Кристал  newsm10 съгласна съм. Доста глупав пост, като че ли всяка бременност се калкулира и планира ooooh! Понякога в живота нещата идват непланирано, това не значи, че ще се откажем от тях, нали така? Peace

Общи условия

Активация на акаунт