Има ли още като мен ??

• 2 402
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
Аз лично никъде не видях авторката да окачествява 100лв. като "мизерни пари", така че малко по-леко с нападките.

Не си видяла, защото авторката си е редактирала поста около 2 часа след пускането на темата.

# 31
Аз лично никъде не видях авторката да окачествява 100лв. като "мизерни пари", така че малко по-леко с нападките. И забележката да не била правила бебе като имала такъв проблем ми напомня на циничните акушерки дето викат на някои родилки "Като го прави ти беше гот, а сега защо крещиш..."
Колкото до самоосигуряването - няма такова нещо да не можеш да се самоосигуряваш и за пенсия и за обезщетение при болест и майчинство. Консултация в НАП или въпрос към чичко Гугъл помагат в случая. Peace

Naughty Мисля. че не си наясно със самоосигуряването.  Simple Smile Проверявала съм и съм напълно сигурна. Можеш да се самоосигуряваш за пенсия, ако се регистрираш като едноличен търговец, ако си със свободна професия и си с регистрация по булстат, или те назначат фиктивно към някоя фирма. Единственият друг начин е за допълнително частно пенсионно осигуряване, което и ще направя. Откупуване на трудов стаж не се разрешава, освен за времето на обучение на висше образование. Аз съм живяла в няколко западни държави и там съпруга осигурява цялото семейство, ако съпругата не работи.
Не ми беше за цел да споря. Wink
За първото - за акушерките съм напълно съгласна.

Общи условия

Активация на акаунт