Перник-21

• 53 348
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
"Здравейте мили мами,

пише ви една пернишка майка, коята ТЪРСИ СЪМИШЛЕНИЦИ ДА СЕ СПРЕ ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА ЗА ПРИЕМ В ДЕТСКИ ЯСЛИ САМО С ВРЪЗКИ И ШУРОБАДЖАНАЩИНА. Извинявам се за крайните думи, но за жалост бездействието на държавните институции ме кара да се изразя така.
Накратко ще ви разкажа проблема, с който се сблъскахме и НЕКА АКО ИМА И ДРУГИ ПОДОБНИ СЛУЧАИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА СЕ ОПИТАМЕ ДА ПРЕБОРИМ БЮРОКРАТЩИНАТА. През май 2009 решихме да подадем молба за детска ясла "Миньорче" в Перник за учебната 2010. Дълго ни увещаваха, че е твърде рано и след многократни настоявания от наша страна през 09.2009 вече молбата ни се прие, но без входящ номер въпреки, че изисквахме такъв. Такава била практиката, те си ги завеждали без да издават входящи номера. И така юни 2010 ни нямаше в списъка с приети с обяснение, че сме подали молба твърде късно. При изтегляне на молбата на 30.09.2010 се оказа, че сме под №9. И така се тръгна по институции - инспекторат по образованието, директор на дирекция образование, жалба в кметсвото на Перник. Всички увещават да не се тръби случая, че ще ороним авторитета на гилдията и че ще предприемат мерки, но до сега нищо конкретно не се е случило. А иначе ни цитират заповед според, която приема в детски ясли и градини става изрично по пореден номер на подадената молба.
Очевидно времонно изпълняващата длъжността директор на ОДЗ "Миньорче" е в нарушение на тази заповед.
Идеята, която ни води да подемем борба срещу подобни случаи е, че вероятно не сме единствените потърпевши, но всеки махвас ръка и отминава, а не би трябвало да се отказваме от правата си, тогава когато ги имаме. В града постоянно се носят слухове за множество подобни злоупотреби, но всичко остава в пространството и волностите не спират.
МИЛИ ПЕРНИШКИ МАМИ НЕКА АКО ИМА И ДРУГИ ГОТОВИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ Б БОРБАТА СРЕЩУ ПОДОБНИ НАРУШЕНИЯ ДА ИЗРАЗЯТ МНЕНИЕ И ПРЕДЛОЖЕНИЕ КАК ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ЗАЯВИМ ИСКАНИЯТА СИ ПРЕД СЪОТВЕТНИТЕ ИНСТИТУЦИИ.
Извинявам се за дългия пост и очаквам активно включване.
Да си пожелаем успех."

Това е текста от поста ми в новата тема, която пуснах в подфорум Детски ясли и градини. Ако има заинтересовани моля да се включат.
Предварително ви благодаря.

# 691
Мерси момичета, засега всичко е нормално, но по принцип недай си боже да имам проблем с бремеността, веднага отивам в София. За момента мисля ЖК при Иванов и на частно при Лазов, че както аз разбрах днес от Иванов няма да ме гледа всеки път с ехограф, пък аз си искам един път месечно да ме гледат, да съм спокойна, че всичко е ок.

# 692
Мен ме гледаше всеки път Rolling Eyes

# 693
Мерси момичета, засега всичко е нормално, но по принцип недай си боже да имам проблем с бремеността, веднага отивам в София. За момента мисля ЖК при Иванов и на частно при Лазов, че както аз разбрах днес от Иванов няма да ме гледа всеки път с ехограф, пък аз си искам един път месечно да ме гледат, да съм спокойна, че всичко е ок.
Мен ме гледаше всеки път с ехограф но не съм никак доволна когато ходех на конслтация при него и го питам нещо той почваше да крещи и да ми се прави на инресен и както е писала една от майките и на мен също ми казваше ако имам проблеми да си ходя в родилно отделение ой нищо не ми исписваше да пия  а имах и много нисък хемоглобин тзатова ходех и частно на консултация.

# 694
Здравейтв,момичета как сте ние сме добре с бебка,но малкия ми е с херпангина такова чудо до сега не го беше хващало,чудим се какво да правим ooooh!дига ми завидни температури,доки е дала само бисептол newsm78и тантум верде,някакви съвети.

# 695
  • от Луната
Херпангината е болезнена, но отшумява за 2-3 дена високата Т. Михаела преди около 2 месеца я изкара. Педи и изписа само Коларгол и като има висока Т да давам нещо за понижаване. Аз я мазах и с едно лекарство, което по принцип е за зъбки като растат при бебета Мундисал се казва, но много помага точно за тия херпеси и за 4-5 дена всичко изчисти, а на 3 ден и никаква Т не ми вдигна вече.. И племенницата беше преди месец така и за 3 дена и изчисти на нея. А ти внимавай, че това е вирусно, да не вземеш да облизваш или ядеш неща ядени от детето или да пиете вода от една чаша.

# 696
Здравейте момичета.Как сте?
Може ли да ми дадете кординати за някое студио което прави записи на празници и горе долу като цени ако знаете нещо?
Ходих в кониката,но там тотално ме оряаха,а за др не се сещам.
мама бързо оздрвяване на вас.

# 697
Здравейте момичета, Simple Smile

бихте ли ми препоръчали добър козметик в Перник. Появиха ми се някакви пъпки и искам да се посъветвам с професионалист (ходих и на дерматолог, но искам още едно мнение). Та, ако ми кажете от коя козметичка сте доволни ще ви бъда много благодарна! А, също как се записват часове, адрес и т.н.? Simple Smile
  bouquet

привет и от мен   bouquet
dessista би ли споделила при кой дерматолог ходи и доволна ли си?изписа ли ти нещо? че и аз нещо имам проблем с тия гадни пъпки какво става незнам като че ли съм в пубертет даже ми излизат зад ушите и по гърба  Shocked ще трябва да направя една консултация...мерси

# 698
Здравейте!Аз съм Габи а моето детенце е Криси.Преди няколко дни се преместихме в Перник и ако може да се впиша в Пернишката група малко ще ни е много по лесно. Embarassed  Peace

# 699
  • Перник
Pisanata добре дошла  Hug Ако имаш нужда от нещо пиши с радост ще помагаме с каквото можем  Grinning

# 700
Pisanata добре дошла  Hug Ако имаш нужда от нещо пиши с радост ще помагаме с каквото можем  Grinning

newsm10

# 701
  • Перник
Леле Nansi сега видях че ти остава още малко до раждането, а си спомням когато писа че си бременна, имам чувството че беше много скоро, а вече се вижда края. Колко бързо минава времето  Simple Smile
Къде мислиш да раждаш?

# 702
Охххххххх  aemi  наистина времето лети. Малко е изнервящо това чакане , защото няколко доктора ми бяха казали , че няма да дочакам до термина и че бебо ще се появи края на август .А то нищо подобно ........... само дано не пренося , че Кики се инати 9 дни .  А това за чистенето , миенето на прозорци и мноооооогото ходене май са само легенди - при мен нищо не подейства. Вече обмислям вариант да дигам тежко и на мушка ми е моя мъж - 100 кг . . Кики е 18 кг . и онзи ден нещо се уби и го гушнах и нищооооо............

Ами това е от мен .  Чаооооооооо .

# 703
Хайде Нанси, още малко търпение, всеки момент ще е. Чакаме голямата вест. И леко раждане. Hug
Габи, добре дошла! Дай малко повече инфо за теб, ако искаш.  bouquet

# 704
Моля за помощ! В Перник има ли детски лекар, който да работи в почивните дни? Много моля ако знаете за такъв да ми дадете някакви координати Praynig Сашко от вчера е обринат целия, водихме го в спешното, в детско отделение и незнаят какво му е Tired Могло да е шарка, могло да е алергия ooooh! И аз знам че е едно от двете....ама ако знаех точно какво хич нямаше да се занимавам с тях #Cussing out Обиколихме града и никъде не намерих лекар...само една д-р Маринова, която не е в града и довечера като се прибере ще ми чукне на телефона ако искам да го заведа. И мисля да го заведа

Общи условия

Активация на акаунт