Примерна схема за захранване 22

• 26 832
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Gigiаз да си призная честно/някой мами може да ме псуват/ама аз за първи път съм майка на 20г. и започнах с плодовите пюрета.Първият де нзапочнах с 2л,после 4 и т.н. но 2дни давах едно и също пюре,а после купувах друго.Със зеленчуците пак така-не 1седмица само картоф,после морков и т.н.Всеки път различни неща и нещо ни няма де.
Но по принцип във форума пише,че 1седмица едното даваш,после 4дена друго и така.Ако стане алергия,да се знае от кое е.
Ако греша-някой да ме поправи.
Между другото аз сега давах само пуйка 1седмица,после заешко и чак сега започнах да захранвам с пилешко  Peace Сега след дъжд качулка го правя

# 151
Ами нейния въпрос май по скоро е дали да дава заедно плодове и зеленчуци-веднъж едното веднъж другото, нали така...аз не съм убедена,че това е правилно, но пък едва ли ще стане нещо на детето...на теб каква ти е логиката? Въпроса е в това, че няма да можеш да ги смесваш като ги въведеш. Но все пак защо си се насочила към тоя вариант?

# 152
  • София
Всъщност аз май така направих със захранването - почнах с някой и друг зеленчук, но като видях, че не се приемат, започнах да въвеждам и плодове. Междувременно продължих още малко с опитите да пробутам зеленчук, и се отказах, минах на каша+плод. Та не мисля, че е някакъв проблем.

# 153
Ами всъщност незнам. От много четене и преценяне кое е правилно дали плодово или зеленчуково първо, в един момент се усетих, че захранвам ту с едното, ту с другото. И сега незнам как да продължа - дали да го дозахраня с останалите първи зеленчуци които се дават - картоф и тиква (морков вече ядем) или да продължа с плодовите (досега е ял само ябълка) или смесено???

# 154
  • София
момичета, здравейте,

скоро не съм ви навестявала, че пътувахме малко.

Ние сме добре и вече хапваме с апетит. Да ви споделя днес купих бисквитена каша на Милупа и мнооого я хареса Peace И още нещо да ви споделя с уговорката НИКОГА да не ви се налага, но от ужасното разстройство ни спасиха лечебните сокчета на ХИПП ORS200. Съжалявам, че не съм знаела по-рано и преминахме през Ада  ooooh!

Сериозно ли АМ се вари, не съм знаела  newsm78

аз лично захраних със зеленчук от притеснение, че ако е с плод после зеленчуците, които са по-безвкусни, няма да ги иска, но не е гаранция според мен. Иначе след 1-2м захранване можеш да въвеждаш плод и зеленчук (в различни часови пояси). Аз мисля, че към 8м започнах така. Преди това имахме 1 хранене и давах по 1 зеленчук (после по 1 плод и т.н.)

# 155
От кога може да се дава прясно мляко.?
Аз започнах от 2дни да и давам кисел с вода-много не е хубав,но го яде де.
И попарата не иска-със сирене без,със сухари,със хляб  Naughty Направо незнам.
И се чудя за закуска дали да не и дам АМ с бисквитки вътре  newsm78
СНощи и дадох така-хареса и

# 156
  • София
darka_jivko,
ние още не сме прояли попарата, давай каквото му харесва на детето. Сирене, масло, после и жълтък слагай в пюретата и кашите.
за прясно мляко ви е раничко. Мисля, че е след годинка.

# 157
ами според мен и за сирене ви е раничко ама ти си знаеш най добре!

Ами всъщност незнам. От много четене и преценяне кое е правилно дали плодово или зеленчуково първо, в един момент се усетих, че захранвам ту с едното, ту с другото. И сега незнам как да продължа - дали да го дозахраня с останалите първи зеленчуци които се дават - картоф и тиква (морков вече ядем) или да продължа с плодовите (досега е ял само ябълка) или смесено???
А според мен опитай да продължиш със зеленчуците...то тиквата е доста сладка де  Peace. Или пробвай с други защото наистина по-безвкусните няма съвсем да ги иска, след като е яло сладки неща

# 158
  • София
Цитат
ами според мен и за сирене ви е раничко ама ти си знаеш най добре!

принципно ние на тази възраст още не хапвахме сирене, масло и глутенови храни (към края на 7м ги започнахме, даже сирене и масло в нач. на 9м чак), но ти си знаеш.

# 159

И да попитам. Как давате киви? И има ли го в пюре?

Семпер имат Плодово пюре (круши, киви) 200гр. (разхлабващо)
Състав сок от круши 48%, киви 26%, круши 14%, вода, оризово нишесте, вит.С, желязо. Плодова захар на 100гр. продукт - 8гр.

# 160
Ами за прясно мляко е раничко, сирене май можеше след 7-8 м. аз дадох по-късно по собствена преценка...за смесването на плодове със зеленчуци имаше нещо, че се разграждат или по-скоро усвояват по-различен начин от организма затова не е желателно, пак казвам едва ли на детето ще му стане нещо от захранването с двете, но не е много желателно да ги смесваш- значи като въведеш два три вида и от двете може да даваш един ден от едното смес, един ден от другото Wink
Мисе, беше се изгубила, мнооого време това разтройство бе, това детенце наддаде ли въобще тоя месец?
Аз само не разбрах какво значи че Ам се вари?

# 161
  • София
Цитат
Мисе, беше се изгубила, мнооого време това разтройство бе, това детенце наддаде ли въобще тоя месец?
Аз само не разбрах какво значи че Ам се вари?

еее, ние имахме 1-2 седм. възстановяване от ужаса. Нали сме си ящни бързо наваксахме, че успяхме и да наддадем 300гр. (което за нас е нищо де ама удряме 11кг вече) Peace
И аз не разбрах. Прочетох по-нагоре, че се варяло newsm78

# 162
еее, ние имахме 1-2 седм. възстановяване от ужаса. Нали сме си ящни бързо наваксахме, че успяхме и да наддадем 300гр. (което за нас е нищо де ама удряме 11кг вече) Peace

newsm78  Ние май на 2 годинки ще ги стигнем тия 11 кила ...

Е какво не сте разбрали за АМ, майките не могат да приемат, че след като има на света АМ е допустимо да се ползва обикновено краве ... и приготвят някои ястия, в които не може да се сложи АМ на прах, направо чрез варене ... Аз бих си ползвала за мляко с ориз истинско краве мляко ... ама си е въпрос на личен избор.

# 163
  • София

newsm78  Ние май на 2 годинки ще ги стигнем тия 11 кила ...

Е какво не сте разбрали за АМ, майките не могат да приемат, че след като има на света АМ е допустимо да се ползва обикновено краве ... и приготвят някои ястия, в които не може да се сложи АМ на прах, направо чрез варене ... Аз бих си ползвала за мляко с ориз истинско краве мляко ... ама си е въпрос на личен избор.

ние принципно се родихме големички, затова гоним тези кг., а за кравето мляко не мисля, че ще стане кой знае какво ако се даде краве, но аз лично не предпочитам засега. За варенето попитах, защото в упътването обикновено пише да се разтваря във вода не повече от 40-50градуса топла и да се охлади до стайна температура, затова се зачудих дали може да се вари newsm78

# 164
Момичета, имате ли представа от къде мога да си сваля (сканиран евентуално) официалния рецептурник, който се ползва в детските кухни. Въпросът ми е по повод наближаването на пролетта, когато вече няма да имам проблем да вземам храна (с количката и на разходка ...). Обаче съм леко предубедена към проклетите кухни, та докато не им изчета рецептите ...

Иначе, тук, в Смолян кухнята е безплатна за бебета над 6 месеца, и нищо не ми пречи да я ползвам за разнообразие ... нищо че съвсем не всичко ще се яде.

Общи условия

Активация на акаунт