Примерна схема за захранване 22

• 26 850
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • not found
Каква е гараанцията , че готвачките спазват точно рецептите ? Аз нямам вяра на никого , кухнята ми е на няма и минута разстояние и не съм записала моя и не мисля и да го записвам  Peace

# 166
Здравейте, момичета!  Hug
И аз от месеци ви чета и все се каня да се включа....

Захраних Хриси на 6м и 1ден с домашно приготвен морков и от тогава си караме по 1 продукт всяка седмица, чак напоследък започнах да съкращавам на 5 дни някои продукти. Наскоро бяхте обсъждали олиото, та да си кажа при нас как е - капвам по няколко капки био рапично олио от самото начало. Такива са препоръките тук, заради по-добро усвояване на мастно-разтворимите витамини. Може да се ползва всякакво олио, само да не е студено пресовано! То не се препоръчва преди годинка. По принцип приготвям сама пюретата, от био продукти, но за съжаление изборът не е много голям и се налага да прибягвам и до готови. Кашите ги купувам готови, само елдата варих и приготвях сама. Сега въвеждам глутен, на него не му се обръща особено внимание тук, хем ходих специално на семинар по захранване.  Thinking Та, въвела съм овесена каша и сега се чудя как да процедирам по-нататък
1. купила съм био ръж на зърна - да варя и приготвям сама
2. да дам каша грис (пшеничен) директно
3. каша 7 зърна на милупа - събират се 3 нови (ръж, пшеница и ечемик), но са по малко %
Какво мислите? Хриси все пак не е толкова малка вече и може би не трябва чак толкова да се вторачвам?!

Разбрах, че и в БГ вече има магазини ДМ! Препоръчвам изцяло марката Alnatura! Аз даже купувам плодови бурканчета 100% плод био, които не са "бебешки" и слагам в кашата. Ползвам и техните каши и био зърнени продукти.  Peace

Междудругото и аз четох много за предозирането с флор, а педиатърката ни изписа таблетки, комбинирани с вит Д. Чудих се дали да ги давам и в крайна сметка давам по 2-3 пъти седмично, дори по-рядко, вместо всеки ден.  Peace

# 167
Благодаря ти gundie. Значи според теб да продължа със захранването със зеленчуците картоф и тиква (морков вече ядем) и едва след 3-4 седмици да продължа с плодовите пюрета.  Така ли? Или може да съкратя този срок? А тъй като вече яде ябълково пюре, да продължа ли да си му давам между сутришните хранения?

# 168
Не съм виждала в ДМ в БГ да има продукти на Alnatura.

Аз записах малкия да чака ред за млечната кухня, но изобщо не ми се иска всъщност да се храни оттам. Иначе едва ли спазват много много рецептите.

# 169
  • Видин
Да, и в нашия ДМ няма тези продукти  Confused
Пюрета има на Овко Sick, Хипп, Нестле Алете  Peace  ooooh!

# 170
Здравейте момичета,
искам да попитам мога ли да давам само по една-две лъжички от различни пюрета само за свикване с вкусовете, без да увеличавам дозата и да замествам хранене?

# 171
  • София
За детската кухня искам само да вметна информация от нашата отчетна темичка, че няма една с една еднаква, дори да са в един град. Някои наши майчета правиха проучвания и навсякъде е различно, например по отношение на това какво мляко се ползва: прясно, сухо (на прах), АМ и т.н. Така че няма смисъл да се четат рецептурници, преди да се говори с конкретната кухня  Peace

Mисис T., за 4-те глутенови джвъчки не е трудно да се спази редът, нито пък е задължително. Препоръчват се в определения ред заради съдържанието на глутен - различно е. В този смисъл, а и по принцип, аз лично не бих предложила на детето си повече от 1 нова храна наведнъж. Глутен въведох така:
овес - плодово пюре с овес (не овесени ядки!)
ръж - ръжен сухар
ечемик - ечемичени ядки
пшеница - пшеничен сухар
За ръжените ядки съм чела из темите, че са най-"кофти" от 4-те вида ядки, но нямам личен опит от тях  Peace

# 172
Благодаря ти gundie. Значи според теб да продължа със захранването със зеленчуците картоф и тиква (морков вече ядем) и едва след 3-4 седмици да продължа с плодовите пюрета.  Така ли? Или може да съкратя този срок? А тъй като вече яде ябълково пюре, да продължа ли да си му давам между сутришните хранения?
Както си решиш, аз лично бих се спряла на първия вариант, но ти ако  искаш и мислиш,че втория ти е по-лесен и по-удачен за твоето бебече- няма проблем, само карай бавничко...не давам много видове храни до 6 м. , вкарвай ги бавно и плавно  Peace С теб сме, ако имаш питанки ще се пробваме да помогнем Wink Wink
За кухнята- аз съм много скиптична, леля ми е детска учителка и каза, че има правила и норми които се спазват много стриктно , но ням агаранция за качеството на продуктите, аз винаги си представям как купуват на-кофти продукция, гадни изгнили плодове и зеленчуци Rolling Eyes но може би е какато казва Зеленото-различно навсякъде. Бибона, една приятелка каза,че имало частни детски кухни-ами може би там ще е по-добре

# 173
  • Видин
Включвам се с тъп въпрос  Blush
Малко предистория - синко не беше акал от вторник, напъваше се, мъчеше се ама нищо.Вчера сутринта му дадох слива на Гербер - нищо.Вечерта дадох Дуфалак, после и пюре от круша Embarassed И с 300 зора успя да се изака - доста твърдо! Сега съм решила да въведа крушата, НО по колко давате? Като обикновен плод ли? Да не вземе да се разхлаби много  Rolling Eyes Днес мисля пак да му дам 2-3 лъжици  Rolling Eyes
Запече се зверски, защото майка му нали е особено интелигентна  Close и след банан му даде морков и положението стана критично  Confused
Сега мисля да въведа няколко разхлабващи плода - круша,слива, сещам се за праскова и кайсия? Има ли други?
Вчера действах като олигофрен, дадох му 100 нови неща, но наистина трябваше  Sad

# 174
миличка олигофрени няма..като е зор си е зор  Mr. Green
Само да ти кажа, че при нас крушата не действа така разхлабващо
Но си се дават като нов прод, а вероятност много да го разхлабиш според мен няма  Peace
При запек при нас май течностите действат най-много. Иначе добре си се ориентирала за сливата, кайсията и крушата  Peace

# 175
Хм, не се бях замисляла, че може и да няма. Но те са си отделна марка био продукти с голям асортимент, за съжаление най-близкият такъв магазин ни е на 100 км, та се радвам, че в нашия ДМ продават поне малка част от продуктите им. Иначе бебешки пюрета има на Хип, Алете и Бейбилов (Дм-ската марка), доста оскъден избор в сравнение с България.  Confused И аз купувам по съдържание, не по марка, както повечето от вас. Лошото е, че за това въвеждане на глутена няма единични каши, освен овесена, пшеничен грис и от лимец, а директно са 3 или 7 зърна.  Sad И никой не си прави труда да купува на зърна и да приготвя сам, затова се чудех как да процедирам, като дефакто всички бебета ядат директно тези каши (и няколкото продукта наведнъж).  Thinking
Освен това тук лимецът е много на почит, а на мен ми е абсолютно непознат, май в БГ не се консумира?! Или аз нещо не съм в час, но нямам никаква информация за него.  newsm78 Някой да знае нещо?
По въпроса за въвеждането на плодовете и зеленчуците и аз смятам, че е по-добре да се въвеждат по 3-4 от съответната група последователно, поне в началота на захранването.  Peace Сега ми се случва да въведа и по 1 плод примерно междудругото, но това е след 3 месеца захранване.

Крушата я въведох като втори плод и до сега слагам по малко почти на всяка друга плодова каша за регулиране.  Peace

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 12:39 от Mисис T.

# 176
Предозирането с флор, който до колкото съм чела  май все пак яко се ползва за всичко и у нас, може да доведе при малките деца дори до аутизъм....затова в Америка,напр.(някой да не си помисли ,че съм луд фен на тая тъпа А-ка) са установили,че за да пие детето флор като добавка(както тук си го дават ей тъй като бомбонки Shocked) трябва да се съобразят с това какво количество има напр. във водата от съответния район...абе тъпа работа е тоя флор ние с мъжа ми скоро четохме и започнахме да ползваме паста за зъби без и даже си мислех, ако е само с билки дали да не мия и на детето зъбите с нея...ох и понеже съм на зъболекарска вълна(че ми ваднаха един мъдрец Close Twisted Evil) та моя зъболекар, който е младичък и членува в организация анти флор и той каза-не на пастите с флор и никакви лекарства на бебетата за "по-здрави зъби" Naughty Naughty
Съвсем е встрани от темата, но за децата ползвам гел за зъби WELEDA - био продукти, без флуор. Много е качествен, става за ядене, мисля че на него пишеше +0. До колкото видях - има го в магазин "Слънце луна".

# 177
Здравейте момичета!
Аз съм чисто нова в тази тема!  Embarassed Имам детенце на 6 месеца и половина и скоро я захраних но с плодово пюре - готово купено че не знам как се правят в домашни условия. Сега искам да й давам зеленчукови пюрета и кашички разни. Започнах с картоф и морков - поотделно но вече ги смесих. Мога ли обаче да слагам масло? И като добавям нов зеленчук при картофчето пак ли трябва първо па 2-3 лъжички само? Имам и голяма дъщеря на 3 и половина години но всичко съм забравила....  ooooh! За това моля - помагайте. Твърде много теми сте изписали за да ги изчета всички и намеря отговори. И за кашичките - какви и кога да ги започна? Мога ли и тях да си правя аз или по-добре купешките? Идея нямам как примерно ще й направя бананова каша в къщи  Confused Тя все още сучи доста често: приблизително на три часа като след храненето с плодово пюре не я кърмя и за сега след зеленчуковото пюре я дохранвам с кърма но скоро ще спираме. И след сутрешното кърмене в 6 или 7 после яде чак след 5-6 часа. Не знам защо! Исках да я кърмя до късно и дали не я обърках с това си желание... И още един въпрос имам - какво количество трябва да изяжда? Сега изяжда голямо бурканче плодово пюре но направо не знам стига ли й!
Така си разпилях мислите че дано изобщо ме разберете и ми отговорите!
Благодаря ви предварително...

# 178
Момичета - помагайте...

Сушени плодове от кога може да се предлагат?

Оставих баща и щерка за 15 мин. сами и те се захранили със сушени череши. ooooh! И като се скарах, мъж ми казва: е, тя нали яде плодове? В интерес на истината е яла череши в йогурт - 2 компонентен.

Сега чакам да видя - дано няма реакция. Praynig

# 179
  • София
Оставих баща и щерка за 15 мин. сами и те се захранили със сушени череши. ooooh! И като се скарах, мъж ми казва: е, тя нали яде плодове? В интерес на истината е яла череши в йогурт - 2 компонентен.

Според мен щом вече е хапвала черешки, не мисля, че има за какво да се притесняваш.

mamadesi2, ето една много хубава статия: http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

Общи условия

Активация на акаунт