Примерна схема за захранване 22

• 27 488
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
missence, готова каша от амарант не знам да има, а от киноа има на BabyNat, но пък тях съм ги виждала само в он-лайн магазини.

Макар да имам много време до тези каши, но да питам: чета, че мамите правят кашите от киноа и амарант от зърна - може ли да се вземе направо такова брашно от някой здравословен магазин и така да се приготвят?

Разбира се че може! Много мами правят така-има елда, ръж, ечемик...  Peace

Queen L , каква ти е кашата?Може и вода,но например от ориз със вода е много безвкусна, докато с ам е по сладникава и малката така я харесва

# 256
Qeen L, аз правя кашата с вода, а после си кърмя.

# 257
Имам оризова, следващата ще е овесена. Смятах да ги смесвам с плодови пюренца 1:1 за да туширам запичащия ефект ...

# 258
това е чудесна идея и аз така направих последния път-смесих оризова каша с пюре от тиква.В такъв случай може и с вода да я приготвиш, става сладникаво от тиквата

# 259
Venera-81, Campanula - благодаря за съветите.  bouquet Още днес ще опитаме кашата!

# 260
  • София
Момичета, имам проблем - не мога да се изцеждам. Кажете ми кашите с вода ли да ги правя или да купя АМ?

След като кърмиш според мен няма никаква нужда от АМ  Peace
Ако си въвела плод или тиква, може да добавиш "за вкус" - не бих слагала АМ само защото на нас, възрастните, ни се струва, че ще е безвкусно  Peace

# 261
Киноа и Амарант има на зърна в магазин Слънце Луна-има и интернет м-н...и в някои др. магазини, като напр.Елемаг

# 262
А има ли разхлабващи каши и може ли с тях да започна като първа кашичка? Много ни е проблем тоя запек... Не знам как ще се оправяме със зеленчуковите пюрета...

# 263
Мама деси - не мисля, че има разхлабваща каша, кашите по принцип са по-тежка храна, но пък плодовите пюрета, които можеш да слагаш в кашата, могат да помогнат - за разхлабващи плодове се считат круша и слива, макар че при всяко дете действат различно.

Аз като бях решила да поръчвам киноа и амарант от Биослънцелуна, нямаше в наличност, и се отказах - имаше само кашата с киноа, с ванилия, а не исках нея...

# 264
  • София
А има ли разхлабващи каши и може ли с тях да започна като първа кашичка? Много ни е проблем тоя запек... Не знам как ще се оправяме със зеленчуковите пюрета...

Овесът разхлабва Peace

# 265

Овесът разхлабва Peace

Но съдържа глутен. Това ако детето е под 6 м. или още не е въведен.
Има много разхлабващи зеленчуци- тиква, броколи.
Регулиращи са картофът, пащърнакът...

# 266
  • София
А просото с какво действие е? Сдобих се и с такава каша и смятам след като утвърдим овесената, да му я въведа и нея, за да разнообразим оризовата.

# 267
Аз давам просо от 2 дни, засега не виждам да има промяна - все си ака нормално Thinking
Между другото, много много му се услажда туй просо, за разлика от другите каши  Simple Smile

# 268
  • София
И аз така чувах, че се харесвало, затова и взех. Simple Smile А чисто ли го даваш? Аз сега му смесвам кашите с плодове.

# 269
Давам кашата винаги с плод, че иначе не е вкусно Crazy

Общи условия

Активация на акаунт