Примерна схема за захранване 22

• 26 876
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Wink Като реша да давам киви ще е като банана - с пръсти. Буквално "живо" ще бъде излапано. Ама още ме е страх заради семенцата.  Mr. Green А вчера какъв цирк бяхме с варените айца ... реших да и дам чинията направо ... и всичко се оплеска в омачкан жълтък ...
семенцата не са проблем, може на вкус да не допадне- на моя син не му харесва, ама го хапва, за спорта...давай смело, че сега е момента както е студеничко и с тия грипове Winkаз дадох на вашата възръст доло горе

# 241
  • not found
И действа разхлабващо  Peace което за моето дете е +

# 242
ръжта. А нея я давам вече няколко пъти под формата на коричка от био ръжено хлебче, но това не се брои за въвеждане, нали?

Напротив, брои се  Peace

Хм, сигурно си права, все пак съдържанието на ръжта е достатъчно, не като на яйцата или млякото в хлебчето.  Thinking А аз го броях за вид подготовка за въвеждане.  hahaha Тогава изобщо няма да се занимавам да варя екстра каша от зърната, а ще премина към ечемика, спелта и пшеницата. То с това готвене за бебето и готвене за нас половината ден ми минава, останалата половина в кърмене  Joy

villyh, те децата ни са с 1 ден разлика като гледам лентичката ти, но моето още не харесва парченцата и ги плюе. Иначе яде банан като си го гризе сама, както и оризови/4 зърна вафлички и коричка хлебче.  Crazy

Кивито е добра идея и за нас!   Peace

# 243
  • София
Хм, сигурно си права, все пак съдържанието на ръжта е достатъчно, не като на яйцата или млякото в хлебчето. 

Някой се беше изказал наскоро много сполучливо за изядената молекула, но с две думи всичко, което е предложено няколко пъти, било и в скромно количество, аз лично броя за въведено. В твоя случай - всички съставки на въпросното хлебче  Peace

Киви предложих за ядене с ръце, но не беше одобрено  Mr. Green

# 244
Момичета, имам въпрос за кашите и глутена:
Значи, както е схемата за въвеждане на видовете каши (завършваща с киноа и амарант) и въвеждането на глутена в даден ред - задължително ли е да се мине през всички части на схемата, т.е. задължително ли е да се даде киноа, или пък от глутеновите храни - да се минат всички звена?
Имам проблем с намирането на амарант, та се зачудих нужно ли е през всичко да се минава Rolling Eyes
Благодаря! Hug

# 245
Стеф, схемата, за която пишеш е само ориентировъчна и никой не те задължава да въвеждаш всички изброени в нея зърнени култури. Тя ти дава насока кое след кое би следвало да се даде.
Относно глутенът е хубаво /по думите на педиатъра на малката и при този, който водехме голямата/ да се започне с овес. Сегашният лекар препоръчва 3-5 дни даването на всяка нова зърнена култура, съдържаща глутен.

# 246
 #Crazy Щерката много хареса кивито с пръсти ... но аз не харесах кочината след това ...

# 247
Бибона. май трябва да се радваш, че й харесва, че като чета как и на малкото Зелено (на малки точици Grinning) не му харесва ....за кочината- лигави, найлони, столче за хранене Wink Laughing....
За кашите- хич не е задължително да се спазват, схемата показва градацията коя след коя, т.е. да не се дава напр. киноа на 5 м. ...та за киноата-аз купих от Слънце Луна и ми се струва доста вкусна, но не спазвам ред, просто ползвам идейките(е, тия които ми допаднат-четох много хубави неща за киноата, отделно от тия таблици и схеми и затова реших да я давам, но пък понеже ми хареса мисля и с амаранта да пробвам). Стеф, но амарант и киноа са без глутен.
Мисис Т, моето дете до преди около две седмици не хапваше нищо, което не е пюрирано(може да е гъсто и мааалко грубичко), но на пюре...и направих после маалко рязък преход, понеже изведнъж пък започна да хапва парченца и сега яде намачкана и дори на малки парченца не намачкана храна

# 248
  • София
Здравейте!А млечните каши кога могат да започнат да се дават?Че аз вчера купих 2 каши-едната оризова на Милупа, а другата  банан на Хумана. И на 2те пише, че са за след 4 месец, от което заключих че ще са подходящи за нас. И тъй като гледах да са без глутен, в бързината въобще не съм обърнала внимание, че тази на Хумана е млечна  Joy

# 249
Ами , ако се довериш на надписите по детските храни ще сбъркаш доста , те слагат в пюре за бебе над 4 м. хиледи подправки и многокомпонентни храни- за захранване...по принцип за сега не е нужно да давам млячни каши, ако кърмиш или слагаш ам е по-добре, понеже повечето млячни каши са с мляка-обезмаслени или не, но не с ам-аз още не съм давала

# 250
Благодаря, момичета Hug

И аз веднъж се подлъгах и вех 3 каши на Хумана, след което се оказа не само че са млечни, ами че са със сухо мляко Crazy

# 251
  • София
Цитат
киноа и амарант

не съм давала и за мой срам незнам има ли каши с такива съставки. Ще взема да прочета за киноа и амарант, че изобщо не съм в час Embarassed

# 252
missence, готова каша от амарант не знам да има, а от киноа има на BabyNat, но пък тях съм ги виждала само в он-лайн магазини.

Макар да имам много време до тези каши, но да питам: чета, че мамите правят кашите от киноа и амарант от зърна - може ли да се вземе направо такова брашно от някой здравословен магазин и така да се приготвят?

# 253
  • София
Цитат
campanula
, мерси за инфото и аз ще потърся зърна от някъде  newsm78

# 254
Момичета, имам проблем - не мога да се изцеждам. Кажете ми кашите с вода ли да ги правя или да купя АМ? Предстои ми да дам за първи път каша, та се чудя с какво да я забъркам... Иначе се кърмим по много и си е почти изцяло на кърма - с пюретета май само цапаме лъжичката и лигавника ...

Общи условия

Активация на акаунт