Примерна схема за захранване 22

• 26 863
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
mamadesi според мен  си е било алергична реакция от сока от ябълка (според мен е кофти за незрял организъм все едно оцет)
според мен дай тиквички с картофи - на нас ни регулираха! Имай впредвид че и само картоф пак си запича! Според мен с кашите е много по лесно!!!

Въпрос - мога ли да направя пюре от сушени сливи с пресни ябълки като и двете врат, после  с пасатора?

# 226
  • София
Да... истина е, че независимо от стратегиите и плановете, последната дума е на детето... уви! Tired

# 227
именно затова се отказах от стратегията си иначе много обичам да планувам всичко (нали съм Телец)  Mr. Green
При нас резултата от объркващите беше - тиква (запича), Круша (запича), Ябълка (разхлабва), Слива (нищо), Тиквичка (разхлабва), Броколи(запичат), Грах (запича)  Mr. Green Mr. Green #Crazy
Е, каква схема да си направи човек!! Направо ме хвърли в 9-та глуха ама какво да се прави.
Кажете за сливите, че се чудя да му ги дам следобед като стане...че акото пак го няма днес  newsm78

# 228
  • София
Може да дадеш сушени сливи леко термично обработени и пасирани. Позволени са сушени сливи.
Аз така въведох точно...

Ето според тази таблица са позволени сушените сливи: http://img.photobucket.com/albums/v724/t_ruseva/forum/Untitled-1.jpg?t=1169018610

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 15:05 от Stelfy

# 229
Моето диване ще направи 7 месеца другата седмица. Не иска да яде пюрета и това е. Преди малко го пробвах с тиквичка с картоф и като стисна устата ... Върти се на стола, дърпа ми лъжицата, пък да не разказвам как се оплескваме и двамата. С плодовете е малко по-добре, ама малко. Едно бурканче на Hipp го делим на 3 и пак не го изяжда.

# 230
Момичета,бебка от 4дни и се изгуби гласчето,но не кашля.Започнах да и давам Синекод сиропче,но днес като стана сутринта направо грачи горкото  ooooh! Кажете ми какво мога да и дам.Иначе няма Т  Praynig

# 231
  • Видин
darka_jivko, объркала си темата. Обърни се към педиатъра си.

# 232
villiyh, благодаря за линка!  Hug И аз четох на немски за спелтата, но по-скоро ми беше интересно къде се намира в схемата овес-ръж-ечемик-пшеница при въвеждането на глутена и фактът, че тук има страшно много продукти с лимец (каши, бисквитки и т.н.), а аз за пръв път чувам за него и в цялата тема за захранване също не се споменава.  Thinking Ще го въведа след ръжта. А нея я давам вече няколко пъти под формата на коричка от био ръжено хлебче, но това не се брои за въвеждане, нали? Зърната от ръж накисват ли се преди варене? И след варенето с пасатора на каша, нали? Накой приготвял ли е?

Аз за разхлабване ползвам само круша и я слагам в почти всяка плодова каша, пюре от слива тук няма.  Close

аманита, много се радвам, че те срещам тук, помня те от "искам бебе"   Heart Eyes

# 233
  • София
ръжта. А нея я давам вече няколко пъти под формата на коричка от био ръжено хлебче, но това не се брои за въвеждане, нали?

Напротив, брои се  Peace

# 234
villiyh, благодаря за линка!  Hug И аз четох на немски за спелтата, но по-скоро ми беше интересно къде се намира в схемата овес-ръж-ечемик-пшеница при въвеждането на глутена и фактът, че тук има страшно много продукти с лимец (каши, бисквитки и т.н.), а аз за пръв път чувам за него и в цялата тема за захранване също не се споменава.  Thinking Ще го въведа след ръжта.

Защо не въведеш лимеца след ечемика - нали си е вид пшеница.

# 235
От това, което бях чела, имам спомени, че е с ниско съдържание на глутен. Пък и този ред съвсем не е задължителен.
За зърната ръж - много са твърди. Някой беше писал, че са най-упоритите  Wink Аз ги накисвам с гореща вода, после ги варя, пасирам и пак не са гладки, но моите вече са големи и ядат ядки и по-едри парчета.
И да попитам пак - какдавате КИВИ? Ще ми се да го въведа прясно, ама като го пасирам или намачкам, много бързо си променя вкуса и чак аз не мога да го ям Sick

# 236
  • София
ръжените ядки са най-упорити, аз меля с ел.мелничка на прах, кисна 12ч., пасирам и пак не са гладки, но стават.
За кивито бях чела тук, че го въвеждат с пюре на Семпер: киви и ябълка (май беше).

# 237
 Wink Като реша да давам киви ще е като банана - с пръсти. Буквално "живо" ще бъде излапано. Ама още ме е страх заради семенцата.  Mr. Green А вчера какъв цирк бяхме с варените айца ... реших да и дам чинията направо ... и всичко се оплеска в омачкан жълтък ...

# 238
  • not found
Ами то не трябва много да се прекалява с маслото все пак- аз(а и други майки май) давам в едно, това със зеленчуците. олио/ зехтих, в кашата-масло...два пъти масло може, но ако слагаш по малко, т.е количеството което изяжда за ден да е разпределено на 2 части? А защо в двете масло?

Защото детето ми не ще да яде ако няма масълце вътре  Flutter

# 239
аз точно това имах предвид - как се дава нормално киви, че то за въвеждане само за идеята няма много смисъл

Общи условия

Активация на акаунт