Препоръчайте интериорни врати!

• 360 776
  • 980
  •   1
Отговори
# 705
Явно е до късмет, също като с жената и колата Simple Smile а всъщност вие само за това ли се регистрирахте днес, за да напишете този коментар?
Не съм се регистрирал само за деня и за да изкажа мнение по темата.Исках да предпазя хората от една пошла и коварна измама.Отдавна влизам и "се съветвам"с този сайт,преди да предприема дадена покупка.

# 706
Значи положението е следното:
Днес минахме през една фирма, която предлага турски врати: 330 - 350 лева на врата (според дебелината на зида) + 40 лева за монтаж. Имат наличности и могат от заявката до седмица да монтират врататите. Общо две врати + монтаж и дръжки излизат около 800 лева...

След това минахме през Хоум Макс - предлагат врати Класен. Там положението е малко сложно. Ако си избереш декор, който го нямат в наличност се чака 5 седмици... Иначе имат в наличност един натурален дъб, който е ОК като цяло. Двете врати - една плътна и една със стъкло излизат 600 лева + 140 лева за монтаж + приблизително 50 лева за дръжки и общата сума става 800 лева. Покритието е фолио.

Минахме и през фирмата, където ни изработиха едни други врати и две врати с монтаж и дръжки излизат около 1050 лева, отново една плътна и една със стъкло, покритието е естествен фурнир, обаче срокът за изработка е месец.... В тази фирма има вариант да се поръчат и врати с ламинатено покритие и всичко излиза около 900 лева.

Все пак май ще си поръчаме тези с естествен фурнир, защото ни харесват, а и разликата с другите не е кой знае колко голяма. Неприятното е, че трябва да се чака немалко.

# 707
Моля, да препопоръчате майстор поставящ прагове на външна врата, от който сте доволни. Благодаря Relieved

# 708
Мишелин, коя е третата фирма?
Ние, докато проучвахме, минахме и през Славянка - вратите им не са лоши, а цените са поносими.
Имам един файл с разбивка на цените на 6 големи фирми, но не знам дали мога да го кача, иначе е полезен.

# 709
Скочубра, някаква малка фирма е... Nice Doors. Вратите са хубави, но малко трудно се осъществява връзка със собственика по телефона. При първото обаждане май се държа малко грубо, при второто отказа разговора и не се обади повече. Обаче пък на място се държа добре и заличи лошото впечатление по телефона Grinning И с монтажа се справи доста добре и бързо.
За съжаление, няма как всичко да е перфектно, и човек трябва да прецени кое му е приоритет. При нас засега надделя това вратите да са хубави (по някакви си наши критерии), пред това да ги монтират малко по-скоро.

Мисля, че тази информация би била много полезена. Сещам се за вариант да направиш скрийншот(и) на файла и да качиш снимките. А може да ползваш някакъв подобен сайт: http://www.tinyupload.com

# 710
  • София
Здравейте,
Ние също търсим интериорни врати, както и входна.
Все още не сме избрали нито фирма, нито марка.
Възниква ми обаче следния въпрос - кога се слагат
вратите, на готов под или преди да е направен подът?
Защото няколко различни майстора дадоха различен
отговор, плюс няколко продавача на врати дадоха
различен отговор и наистина се чудя коя е истината.

# 711
  • София
Ако искате вратите да са добре монтирани, според мен по добре на готов под да се сложат, за да е всичко точно. Аз май и по назад съм писала, че моето мнение е следното: махат се старите врати(ако има такива), прави се пода и се монтират новите врати. Но така мисля аз.. все пак специалистите, които се занимават с това от години имат по обективно мнение..

# 712
Ние от 10 години сме с врати с естествен фурнир на Хармония Тетевен. Доволна съм, като цяло. Три от вратите ни са с остъкляване. След известно време лайсните, с които се прикрепя стъклото към вратата, се изметнаха и трябваше да викаме майстор за да ги поправи. Може би е трябвало да не са от дърво.

# 713
  • По света и у нас
   Здравейте! Преди десетина дни се сдобихме с две чудесни вътрешни врати от липов масив. Все още сме на бетонна плоча. Майсторът, с който правим довършителните работи, маркира с лазер нивото на подовите настилки и каза, че дърводелецът може да вземе размера на вратите. Докато вратите се правиха, стоителят дойде за циментовата замазка -където ще имаме плочки/коридорче и баня/. При поставянето на вратите, тази на банята пасна така, сякаш вече имаме и плочки. А вратата на спалнята е на милиметри под маркираното ниво на пода. С просто око пък се вижда, че замазката се доближава до това ниво, което означава, че при поставянето на плочките ще стане малко по-високо от предварителното замерване. С мъжът ми решихме да не сваляме вратите от пантите, докато не дойде денят за полагане на подовите настилки. Когато те са готови, ще помолим дърводелеца да се опита да ги поправи/за което трябва да си платим/. Бях чувала, че вратите се слагат дори след измазване на стените и при готов под. Видях, че при поставяне на прозорците през лятото, части от мазилката при отворите падна, същото се случи и при поставяне касите на външните врати. Тези повредени места се налага да се обработят и тогава да се боядисва навсякъде. Тази беше причината да предпочетем да сложим вътрешните врати, но сега пък си мислим, че сме сгрешили.  Mr. Green При нас доста неща се наложи да правим по 2 пъти, докато реузлтатът се получи задоволителен - два пъти зидахме комините, ремонтирахме новия покрив заради течове при дъждовно време, хвърлихме на вятъра авансово плащане на дърводелец, който уж се нае да ни направи прозорците, но не се получи това, което искахме, и се обърнахме към фирма. Sad Sad Дано тези врати са последното нещо, което ще се преправя!

# 714
  • софия
За Хармония и вратите им от МДФ съм писала многократно. Възможно е качеството на вратите им от естествен фурнир да е по-добро. Не знам. Нашите са на по-малко от 2 г. като в първата година по-дълго време бяхме без някоя врата, отколкото с всички врати. Всички направени от тях врати (5 броя) са рекламирани и поправяни в рамките на 1 година от монтажа им, вкл. изработваха нова холна врата, защото ни доставиха такава с подлепено парче поради грешно изрязан отвор и сега холната ни врата е изметната. Освен това са селски хитреци, имат недопустимо отношение към клиента и за да ползваш гаранцията трябва да внимаваш и следиш на 200%.  Не ги препоръчвам по никакъв начин.
Слагахме вратите при готов под. Такова беше и изискването на Хармония.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 15:39 от zvаnchе

# 715
# 716
  • Пловдив
Здравейте,
Ние също търсим интериорни врати, както и входна.
Все още не сме избрали нито фирма, нито марка.
Възниква ми обаче следния въпрос - кога се слагат
вратите, на готов под или преди да е направен подът?
Защото няколко различни майстора дадоха различен
отговор, плюс няколко продавача на врати дадоха
различен отговор и наистина се чудя коя е истината.

Входната врата се слага, преди полагане на подовата настилка / ако ще се сменя/, а интериорните врати - при готов под!
Скрит текст:
Ето  тук
е обяснено за интериорните

# 717
  • Пловдив
Благодаря за споделеното! Това за качването на врата ли е или за цялата поръчка?

# 718
Скочубра, благодаря за файла, със сигурност ще е от полза.

Ние се спряхме на вратите по поръчка и ще си изчакаме месец да ги изработят и монтират. Разликата от 220 лева с турските врати не е чак толкова голяма, че да икономисаме. Днес ще ни разширят светлия отвор за банята, че в момента е 70 см и се очертава крило 60 см.... Ще го направят 80 см, че да може да се влиза нормално Grinning

# 719
Като гледам масовите врати фурнир изглеждат като от 180 лв от Практикер, които има и български. Точни тази имитация на дърво за 400-500 лв си е плащане на фирми ей така. За боята е друга история. Една хубава мдф врата и каса боя излиза 280 -300 лв като производство.

Общи условия

Активация на акаунт