Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 51 715
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 1 020
Здравейте и от мен! Най-накрая се прибрахме и седнах да видя какво е стършел свършил днес.. Успяхме с МиУото и малкия Коко, макар и със закъснение, да дойдем на протеста в СФ! Да ме извинят майните, че са ми по-близо Peace , но обещах на някои хора в Сф за този път. Закъснях, защото имаше дъжд, мъгла и извънредни физиологични нужди за Коко.  Twisted Evil
НО!!! Ще кажа някои неща, които ако искайте приемайте, ако искате не. Има хора, и те са все едни и същи, които ги гони яко ентусиазма, кръвта им кипи! Добре! Има хора, които мислят и използват много добре познанията си и успяват според мен да дават точни насоки и дефиниции на всички останали! Добре пак! Обаче:
1. За мен - след четири теми, след два протеста, маса срещи, контакти, микроакции и т.н. днешния протест изобщо не даде ефект, какъвто според мен /дано/ вчерашното неотразено предаване на картичките. Не говоря за успех или неуспех.
2. Преди няколко страници призовах - нека четем повечко темата, за да не се повтаряме и да вървим напред. Това за банките на север е от Рафаил още от миналата тема. За програмата на Ирландия дадох сайтовете отдавна! Но нека се повтаря - повторението е майка на знанието и ...баща на затъпяването!
 3. Къде остана голямата организация за днес? Щяха да идват пчелари, готвачи се изказваха, студентите се сърдеха, че сме се отцепили от тях. Кой направи връзка с тях? Фейсбук?  Днес беше достатъчен един голям плакат против ГМО и още един с оставките, но ни трябваше маса, за да видят, че растем и сме НА ПРАВИЯ ПЪТ! Единствения плюс за днес беше, че протестът се състоя и в другите градове, независимо какви са били!
4. Сега чета - какво е ставало днес в сградата пред която бяхме: Абе къв е тоя "наш" адвокат??? Кви са тия предложения - нотариално заверени декларации, нови отстояния и куп простотии. Остават 30 км и точка. Да си развъждат мутантите в лабораторията на свобода Точка. За какво стояхме с децата навън!!!!?
5. Защо Холограма се трепе и чете всички закони, а адвокатът не е дошъл и един ред да напише или поне да направи едно нещо, което тук обсъждаме и предлагаме. Явно си говорим на носа си!!! Нека Холограма стане нашия адвокат?
6. Така не можем да успеем, ако не тръгнем към предложението на Грейси или Тео /да ме извинятче не помня/ да регистрираме организация в която да се обединим всички от страната против ГМО, най-малкото за да се преброим, ако не друго.
Виждам че продължаваме с “носенето на вода” от цял свят, затова искам поне да спрем на едно място за миг и да се огледаме това ли искаме! Може и така да стане, но може и да не!
Все пак дълбок поклон на всички майки, които днес издържаха под дъжда и на послушанието на децата ни!   bouquet
Извинявам се на всички, които ще се почувстват засегнати от тези ми думи, не съм искал този ефект!

# 1 021
Цитат
kasapina
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 539

Във вчерашния брой на в-к Дума има хубава статия по темата, в нея се споменава също и за писмото внесено от форумите на БГ МАМА и СЕГА в НС.
Мутанти насила
Велиана Христова
11 Февруари 2010, брой 34
Кое налага Швейцария на Балканите да се натъпче с генетично модифицирани замърсители?

http://duma.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0002&n=7056&g=

Силно Ви я препоръчвам ! Peace

и това също

Цитат
kasapina
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 539

Пускам съдържанието на тази книга изобилстваща от интересни факти които разкриват силите които стоят зад ГМО инвазията по света.
Семена разрушения. Тайная подоплека генетических манипуляций[url]

# 1 022
4. Сега чета - какво е ставало днес в сградата пред която бяхме: Абе къв е тоя "наш" адвокат??? Кви са тия предложения - нотариално заверени декларации, нови отстояния и куп простотии. Остават 30 км и точка. Да си развъждат мутантите в лабораторията на свобода Точка. За какво стояхме с децата навън!!!!?
5. Защо Холограма се трепе и чете всички закони, а адвокатът не е дошъл и един ред да напише или поне да направи едно нещо, което тук обсъждаме и предлагаме. Явно си говорим на носа си!!! Нека Холограма стане нашия адвокат?

Не си прав/а за адвоката!

# 1 023
Снимки от Варна, от днес  http://picasaweb.google.bg/varna.zelenite/11022010#5437103541725805122

ГМО Фермер  http://picasaweb.google.bg/varna.zelenite/11022010#5437103519831717778

http://picasaweb.google.bg/varna.zelenite/11022010#5437103579358209250

# 1 024
Ще ви го кажа и тука, както вече го казах по другите форуми, в точки:
1.С легални методи няма да успеете.
2.С нелегални методи няма да успеете.
3.С объркани послания няма да успеете
4.С взаимни обвинения няма да успеете.
И все пак, след всичко което се случи досега какво успяхте да направите:
1.Отложиха окончателното приемане на закона, въпреки че на практика той вече е приет.
2.Създадохте малко шум по телевизии и радиа, и много много шум по форумите
3.Нещо нечувано досега, посланикът на УСА написа поръчкова статия във вестник СЕГА!!!! Осъзнавате ли колко е високото това лоби, и колко ги УПЛАШИХТЕ
4.Масови протести в поне 4 града (за тях знам) нещо което е рядко да се види напоследък.
.................................
И така, да споделя накрая моето лично мнение за курса ви на дейност:
1.Спрете да се карате и обвинявате взаимно кой какво направил и защо не го е синхронизирал. ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. Това което има значение е да създавате все повече и повече шум, все повече и повече новини, колкото и недодялани или непрофесионални или наивни или несинхронизирани. ДЕЦАТА ВИ НЯМАТ НУЖДА ОТ ВАШИЯТ СРАМ.
2.Това което осъзнах докато разпитвах разни познати е че.....НИКОЙ СИ НЯМА НИКАКВА ПРЕДСТАВА КАКВО ВСЪЩНОСТ СТАВА!!!!!! Разбирате ли, това ви е основният проблем, НЕЗНАНИЕТО. Затова се съсредоточете да разпостранявате цялата информация която имате на всички които се интересуват или не се интересуват. По късно ще ви благодарят
3.Лиспва ви колонка в медиите, не нашите, чуждите, а това от време оно се прави само по един единствен начин. ПРОТЕСТИ. Ама не в онази забутана улица, ами в ЦЕНТЪРА на Варна примерно, и на Пловдив, или пред НДК, въобще някъде на известно място, и да има ПОСТОЯННО присъствие, на смени ли ше бъде, 2-3 ли ще бъдат, но да има поне от сутрин до здрач.
4.Липсват ви послания. С общи призиви никой вече не се впечатлява. Направете си големи плакати с показни картини и статии и интересни събития. Примерно:
   - снимки на трето поколение деца от войната във Виетнам. С големи букви "Agent Orange". С големи букви "Новият пестицид в БГ"
   - снимки на мексикански ниви, показваща растения с мутирала царевица, и отдолу: Разтояние от тази нива до ГМО нива: 500 КИЛОМЕТРА (ако не и повече!!!!)
   - Статията в която канадски фермер осъжда Монсанто с надпис: Този фермер ОТКАЗА ДА КУПУВА МОН810
   - Скандалът с подкупа на ученият от канада за 1-2 милиона долара с надпис: ТОЙ ОТКАЗА 1-2 МИЛИОНА ДОЛАРА. А ....(не и знам името на нашето чудо учен) КОЛКО МИЛИОНА ОТКАЗА!!!!
И т.н.н.н.н.н.н
примери много, почвайте още отсега, ако трябва направете отделна тема в която само да обсъждате стратегии, статии, срещи, предложения. СТЯГАЙТЕ СЕ ЧЕ ЗАКОНЪТ ВЕЧЕ Е ПРИ ВАС.
И отново да се повторя, вашето оръжие е ЗНАНИЕТО, ако всички българи разберат какво всъщност става в момента, никой няма да се поколебае да скача на площада.
И най най накраят, едно основно правило от преговори от какъвто и да е вид: ВИНАГИ искайте повече, за да получите това което всъщност сте искали. В превод, искайте ОСТАВКА НА ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ И АТАКА. ОСТАВКА НА БАН ПСЕВДОУЧЕНИТЕ. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. ПЪЛНО ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЗАКОНА ДОКАТО НЕ СЕ ОБСЪДИ В ПОДРОБНОСТТИ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО. ИЗБОРИ АКО ТРЯБВА ДО ДУПКА.

# 1 025
Цена на млякото в Канада:
2л органично мляко - 10 долара
2л висококачествено обикновено мляко - около 2 долара
Сами си правете изводите...

# 1 026
Току що гледах по бнт отразяването, Ама откъде ги намират тия наши "предстаявители", дето все всичко им е много хубаво! На въпрос мораториумът сега ще успокои ли майките, тая отговаря как правителството вървяло в правилната посока, цветя и рози и подобни глупости! Само с подкупени представители ще има интервюта? Не, ние не виждаме добра посока, не виждане желание за разрешение на проблема! Виждаме само наглост от страна на управляващите!

Едно адекватно отразяване на протеста не видях - тотално информационно затъмнение.

die Hexe беше дошла с двете си хлапенца, имаше и много други майки с бебета, с малки деца - всички издържаха стоически под дъжда. Много лежерно беше подминат този факт от медиите. Единствено - тенденциозно и манипулативно представяне на събитията...
Май само Boyo ни остана.
...

Нотар е прав. A.ristotel - също.

Браво на търновци, варненци, русенци и пловдивчани!

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 08:54 от горица

# 1 027
Гърците и Италианците ги спасява това, че при тези народи качествената храна е издигната в култ.
А също са и държави, които разчитат изключително на своя туристически бизнес... Има ли у нас някакви отзиви от туристическия бранш по темата или твърдо сме решили да бъдем дестинация единствено за китайци и социално слаби граждани от 'по-белите' държави...
В една тема на д-р Черкезов малко на шега подметнах включване на ромските организации. Особено ако се наблегне на възможния ефект на ГМО върху възпроизводителните функции на човешкия организъм...
Boyo, какво означава това, че в Добруджа няма пчелини... Познавам хора с по 38 до 45 пчелни семейства, които събират нектар и от засетите слънчогледови култури в близост... Това е по пътя между Варна и Добрич. За нещастие хората са все възрастни, над 70 години и надали биха могли да помогнат, но не може да нямат някакви сдружения.
И пак към теб се обръщам с въпрос... Имате ли във вашата редакция хора, които биха се наели да превеждат вашите статии на английски и немски примерно? Как стои въпросът с предоставянето на материали в чуждите медии? Имате ли възможност да изпратите статии за протестите в България до по-важните медии основно в 12-те страни, обявили се против МОН810?
Мисля, че успоредно с всички акции на наш терен, трябваше да работим и на международния фронт. Навън трябва да знаят, какво се случва в България, а пък нека нашите политици се правят на глухи...
Извинете ме, ако и аз повтарям някого, но тази тема съвсем я изпуснах и едва през почивните дни ще наваксвам, а време явно няма...

# 1 028
  • София
Чух единствено ужасяващо неангажиращото се с каквато и да е яснота мнение по въпроса (промяна на закона) в изказване пред журналисти на министър Манева! То не бяха препращания на въпроси към незнайни български учени, дори й суфлираха... Това е безобразие! Ясно е, че няма да се разбере колко милиона са взели комисионна от Монсанто, но с лека ръка да унищожават държавата ни физически е неприемливо.Или с официалното влизане на монсанто в бг, започва по-голямата лапаница? Аз искам детето ми и другите деца да растат здрави. Ще наложат мораториум, но на протестите, свързани с ГМО...
След като прочетох и статията Мутанти насила - в. Дума, се убедих, че всичко е предрешено поне 10 год назад...

# 1 029
Гърците и Италианците ги спасява това, че при тези народи качествената храна е издигната в култ.
А също са и държави, които разчитат изключително на своя туристически бизнес... Има ли у нас някакви отзиви от туристическия бранш по темата или твърдо сме решили да бъдем дестинация единствено за китайци и социално слаби граждани от 'по-белите' държави...
В една тема на д-р Черкезов малко на шега подметнах включване на ромските организации. Особено ако се наблегне на възможния ефект на ГМО върху възпроизводителните функции на човешкия организъм...
Boyo, какво означава това, че в Добруджа няма пчелини... Познавам хора с по 38 до 45 пчелни семейства, които събират нектар и от засетите слънчогледови култури в близост... Това е по пътя между Варна и Добрич. За нещастие хората са все възрастни, над 70 години и надали биха могли да помогнат, но не може да нямат някакви сдружения.
И пак към теб се обръщам с въпрос... Имате ли във вашата редакция хора, които биха се наели да превеждат вашите статии на английски и немски примерно? Как стои въпросът с предоставянето на материали в чуждите медии? Имате ли възможност да изпратите статии за протестите в България до по-важните медии основно в 12-те страни, обявили се против МОН810?
Мисля, че успоредно с всички акции на наш терен, трябваше да работим и на международния фронт. Навън трябва да знаят, какво се случва в България, а пък нека нашите политици се правят на глухи...
Извинете ме, ако и аз повтарям някого, но тази тема съвсем я изпуснах и едва през почивните дни ще наваксвам, а време явно няма...

Може и да бъркм за ДОбруджа и пчелините.
Ако някой иска да пита нещо американския посланик:

Цитат
София /КРОСС/ Посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик ще изнесе публична лекция в „Шератон София Хотел Балкан” от 11.00 часа.

# 1 030
По-късно ще пиша още, сега ви пускам и моята статия

http://www.bnews.bg/article-5637
Цитат
Народът срещу ГМО
След протести и 4-часова комисия - дребни подаръци за еколозите

# 1 031
Много "благо" пробутват думата "биотехнологии" вместо ГМО...  Close

Потресаващо!  #Crazy

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5046& … =5&id=0000901
Цитат
Не бива да се допусне тази възможност да бъде пропусната поради дезинформация и необосновани страхове.

Цитат
Става въпрос за храни, произведени на основата на модерните биотехнологии. Тези продукти са същите безопасни, висококачествени храни, с които американците се хранят всеки ден през последните 13 години. 91 процента от засадената соя в САЩ е произведена с помощта на биотехнологии. Същото се отнася и за 85 процента от нашата царевица. Тези храни не са имали никакъв отрицателен ефект върху здравето на американците. И това, може би, е добре известно. Но съществените предимства на биотехнологиите, които са по-малко известни и по-зле разбрани, са осигуряването на храна за хората, страдащи от недохранване, и опазването на природната среда.
 #Cussing out

Сега разбирам, защото нямаше никакво отразяване на връчването на картичките.  ooooh!

Как да обяснят противоположните интереси?  Sick

Докато представителите ни бяха горе в кабинета на ББ, и имаха среща с него, аз, с останалите майчета и дечица стояхме в предверието. Охраната изведнъж се засуети и коментираха, че е станал голям гаф, тъй като посланика като видял, цитирам охраната,  "какво чудо е отпред" и минал през задния вход.  Thinking

Но! Явно е изчакал там, отзад, докато свърши срещата с майките, защото влезна секунди след като излязоха те и не се бави много, може би 10-ина минути, и си тръгна.

Не зная какво да си мисля вече. Confused

# 1 032

примери много, почвайте още отсега, ако трябва направете отделна тема в която само да обсъждате стратегии, статии, срещи, предложения. СТЯГАЙТЕ СЕ ЧЕ ЗАКОНЪТ ВЕЧЕ Е ПРИ ВАС.
И отново да се повторя, вашето оръжие е ЗНАНИЕТО, ако всички българи разберат какво всъщност става в момента, никой няма да се поколебае да скача на площада.
И най най накраят, едно основно правило от преговори от какъвто и да е вид: ВИНАГИ искайте повече, за да получите това което всъщност сте искали. В превод, искайте ОСТАВКА НА ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ И АТАКА. ОСТАВКА НА БАН ПСЕВДОУЧЕНИТЕ. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. ПЪЛНО ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЗАКОНА ДОКАТО НЕ СЕ ОБСЪДИ В ПОДРОБНОСТТИ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО. ИЗБОРИ АКО ТРЯБВА ДО ДУПКА.
Като цяло си прав и съм съгласна. Има обаче една малка подробност -стратегия не се мисли на публично място, защото врагът не спи и след всяка написана наша дума той вече има измислена контра. Wink

# 1 033
  • София
дезинформация и необосновани страхове  Shocked

# 1 034
Може и да бъркам за Добруджа и пчелините.
Не мисля, че ти бъркаш, а по-скоро някой пак се опитва да пуска подвеждаща информация, разчитайки, че в този край хората са по-неорганизирани, повечето земеделци, животновъди и пчелари са около пенсионна възраст и основен източник на информация са националните медии...
Не се учудвам, защото включително и мои близки хора, с които водих дълги разговори (за жалост по телефона) и обяснявах, за какво всъщност става дума, бяха останали с впечатлението, че анти-ГМО движението е и срещу естествено селектираните у нас сортове пшеница и слънчоглед (които са гордост /или поне бяха/ за добруджанския край)...
Въпросът е, как разяснителната кампания да стигне и до тези хора...

И понеже стана дума за създаването на някаква организация срещу ГМО, поправете ме, ако бъркам, но и в Ирландия и в Унгария кампанията е била оглавявана от техните Зелени партии с много опит и стройна организация... При липсата на такова водещо звено у нас, всичко, направено досега от нашите активисти, придобива много значими измерения...

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 10:14 от CaveWoman

Общи условия

Активация на акаунт