Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 51 750
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 1 035

3.Нещо нечувано досега, посланикът на УСА написа поръчкова статия във вестник СЕГА!!!! Осъзнавате ли колко е високото това лоби, и колко ги УПЛАШИХТЕ
4.Масови протести в поне 4 града (за тях знам) нещо което е рядко да се види напоследък.
.................................
И така, да споделя накрая моето лично мнение за курса ви на дейност:
1.Спрете да се карате и обвинявате взаимно кой какво направил и защо не го е синхронизирал. ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. Това което има значение е да създавате все повече и повече шум, все повече и повече новини, колкото и недодялани или непрофесионални или наивни или несинхронизирани. ДЕЦАТА ВИ НЯМАТ НУЖДА ОТ ВАШИЯТ СРАМ.
2.Това което осъзнах докато разпитвах разни познати е че.....НИКОЙ СИ НЯМА НИКАКВА ПРЕДСТАВА КАКВО ВСЪЩНОСТ СТАВА!!!!!! Разбирате ли, това ви е основният проблем, НЕЗНАНИЕТО. Затова се съсредоточете да разпостранявате цялата информация която имате на всички които се интересуват или не се интересуват. По късно ще ви благодарят
3.Лиспва ви колонка в медиите, не нашите, чуждите, а това от време оно се прави само по един единствен начин. ПРОТЕСТИ. Ама не в онази забутана улица, ами в ЦЕНТЪРА на Варна примерно, и на Пловдив, или пред НДК, въобще някъде на известно място, и да има ПОСТОЯННО присъствие, на смени ли ше бъде, 2-3 ли ще бъдат, но да има поне от сутрин до здрач.
4.Липсват ви послания. С общи призиви никой вече не се впечатлява. Направете си големи плакати с показни картини и статии и интересни събития.
......
почвайте още отсега, ако трябва направете отделна тема в която само да обсъждате стратегии, статии, срещи, предложения. СТЯГАЙТЕ СЕ ЧЕ ЗАКОНЪТ ВЕЧЕ Е ПРИ ВАС.
И отново да се повторя, вашето оръжие е ЗНАНИЕТО, ако всички българи разберат какво всъщност става в момента, никой няма да се поколебае да скача на площада.
И най най накраят, едно основно правило от преговори от какъвто и да е вид: ВИНАГИ искайте повече, за да получите това което всъщност сте искали. В превод, искайте ОСТАВКА НА ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ И АТАКА. ОСТАВКА НА БАН ПСЕВДОУЧЕНИТЕ. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ. ПЪЛНО ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЗАКОНА ДОКАТО НЕ СЕ ОБСЪДИ В ПОДРОБНОСТТИ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО. ИЗБОРИ АКО ТРЯБВА ДО ДУПКА.

Да, ДА ДА ! Напълно съм съгласен с това.  Peace Peace Peace

В последно време това и правя, РАЗЯСНЯВАМ и да ви кажа хората не са наясно и резултата от РАЗЯСНЕНИЕТО е покъртителен за хората с които говоря. Виждам ка се отварят очите им и те започват да се чудят какво да ядат, как да се спасят от ГМ Храните. Част от хората стават наши поддръжнници ! Пак повтарям както и преди това, трябва да си осигурим време, за да  могат повече хора да разберат истината. Peace

# 1 036
за съжаление, според мен поведението на партията на Зелените в България ми се струваше ...малко странно, а вероятно можеха да вкарат поне един депутат, ако се бяха коалирали. Ако проблемът се политизира, мисля че може да има обратен резултат.
Според мен истинското решение е алармиране на западната общественост и иницииране на групови многомилионни съдебни искове и то не само в България, ако все пак нещата не се променят сериозно на второ четене.
Също така акцентиране на разяснителна работа и то в медиите, за това вече трябва финансиране, като не искат някои медии да се "самосезират", много интересно как ще откажат платена публикация...
Също така стикери, брошури и др, с подробно описание на проекта, ситуацията и фактите.
Може да се опита контакт с редакциите на безплатно разпространявани вестници, както и изданията за пенсионери и здравните  вестници. (таргет групи) Според мен вече е ясно, че само с картички и трогване може да не е достатъчно,  трябва мощна и организирана кампания!

също така трябва повече поддръжка - дори и от Православната църква да е, дори и част от участниците в анти-гмо кампанията да са атеисти, може с църквата да контактуват подходящи хора, примерно студенти по богословие, др. (с конкретни договорени рамки на участие, които да се спазват)
А пловдивския владика се смята за доста влиятелен и по-рано даже май с просветния министър беше в конфликт(но това е друга история)

Цитат
"Подкрепям петицията срещу промените в Закона за ГМО! Аз не искам да се храня, не искам и моето дете да се храни с ГМ храни. Майка ми не ме е родила за да се храня с продуктите на Монсанто и подобните компании! Ако искат управляващите да живеем тук и да си плащаме данъците - да попитат мен и всички като мен - искат ли да живеят с ГМО?! Няма да преживея това - някакви хора, които сме избрали да ни ръководят - да прокарат икономическите интереси на някой, който им е занесъл куфарче с пари! Ако това управление приеме промените в Закона за ГМО - това ще бъде началото на края за тях (като управляващи) и за нас (като пребиваващи на тази Земя, колкото човешка длан - България). ИСКАМ някой да ми обясни - защо ям фалшива храна, която си купувам с истински пари???? Защо работя по ден и нощ за да ми плати работодателя с истински пари, да си платя данъците и след това да си купя храна, а тя да е фалшива???? Защо е противозаконно произвеждането и разпространяването на фалшиви пари (които са точно като истинските - със същото мастило, същата хартия и т.н. и само нещо незабележимо ги различава от истинските)? Защо да е законно да се произвеждат и разпространяват ГМО (например домат - същият като истинските по форма и по цвят, а като го опиташ нещо ти напомня на риба)? Не искам да ме лъжат нито с фалшиви пари, нито с фалшиви храни! За мен е едно и също - след като някой ти ги дава и разбира се не ти и казва, че те са фалшиви - означава, че иска да те измами, да се възползва от теб, да те прекара всячески без въобще да го интересуват последствията, важното е че го е направил – горд е, че е прекарал другия и разбира се е на чиста печалба!!!"

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 10:31 от wandering

# 1 037

Цитат
Георги Чернев -  Търговски вестник публикува материали свързани с ГМО. Големина 1 стр. Изпратете ги на scci@scci.bg

# 1 038
Надявам се, че Мария, няма да има нищо против да постна линк към нейната обзорна статия за ГМО.Дано повече хора я прочетат и се замислят.
С Уважение:
http://begem0t.wordpress.com/2010/02/02/gmomyth/
Ще имаш да вземаш, че някой нормален тук ще отвори сайта на Мария. Познаваме я добре. ooooh!
УчЕнка от онези! Mr. Green
E, аз го отворих, разбира се.  Laughing
Ако някой друг си е направил труда и е бил обзет от съмнения, като е прочел това самомнително, арогантно и тенденциозно нещо, да заповяда, ще го излекувам точка по точка.

Точно тези определения ми липсваха да охарактеризирам това писание. Толкова самоцелна ирония и оригиналничене и точно ти, Хеликаза, да го представяш като нещо обективно..?

# 1 039
Искам да попитам, моля отговорете спешно:

Сигурено ли е, че докато мамите с дечицата са чакали на 10-ти Бойко да ги приеме с картичките, при него е бил Джеймс Уорлик? Не намерих официална информация за срещата никъде Sad?

# 1 040
Искам да попитам, моля отговорете спешно:

Сигурено ли е, че докато мамите с дечицата са чакали на 10-ти Бойко да ги приеме с картичките, при него е бил Джеймс Уорлик? Не намерих официална информация за срещата никъде Sad?

Хаха - колко ли още неща се случват неофициално...

Това за просветата на всички около нас е точно в десятката, по-горе и аз словоизлиятелствах в тоя дух. Но за момента може да се съсредоточим и върху друго: да търсим информация, статии, примери от законодателството на други страни относно ОТСТОЯНИЯТА между ГМ-култури и други (био-, защитени, семеразвъдни, конвенционални и т. н.). Нали затова ще е борбата в сряда, ако можем нека помогнем поне с информация. Колкото и да е аматьорска, това е на-доброто, с което разплагаме.

# 1 041
Току що и аз прочетох за това, че  акцията и срещата с посланика са били по едно и също време.  Shocked Shocked объркващо, шокиращо... а никого не е впечатлило..

# 1 042

Първото, което ми попадна, е един коментар под хубавата статия на г-н посланика:

"Родопската пчела лети повече от 5 км
http://rodopska-pchela.com/news.php?lang=bulgarian&year=2010 … p=2&newsid=18

Осигурявяне на пространствена изолация? Чиста проба вятър и мъгла. Майките летят на брачен полет до 5, 7 , понякога и повече км. от пчелина си (Станимирович и съавт.2000). При търтеите обсегът е двойно по-голям- до 10-15км (Кулинчевич 1991). Според Станимирович и съавт.(2000) те, в любовния си стремеж, могат да прехвърлят дори планински масиви с височина 1000м. Следователно пространствена изолация (дори от 10 км) не гарантира контролирано оплождане."

Това го има и под моята статия. Сега издирвам научните трудове!

# 1 043
  • София
аз го видях!

И секретарката на Борисов ни каза,
че понеже той има насрочена среща с него няма да може да слезе при нас на студа! Срещата била важна. А ние репликирахме,
коя среща е по-важна с този човек или с майките и бебетата на студа, носещи картичките, събрани от децата на България!
Тя повдигна рамене! И се качи горе отново!
След което дойде да ни предложи 3-4 майки от нас да се качат при заместничката на Борисов!

С мои думи го казвам, но е така! Другите които бяха, нека и те да се изкажат. Нямате си представа колко много ни снимаха и навън на студа и вътре във фоайето, и после на излизане от кабинате на Борисов.
Странно ми е как никъде не се отрази!
Гледката беше прекрасна, 4 кашона с картички, една огромна картичка, която там в студа я рисувахме!

Не знам!

Приятели,
не трябва да спираме да вдигаме шум!

Плакатите ни вчера прогизнаха, трябват нови!
Сори, ама бебето иска да пише по клавитурата. Спирам да пиша!

# 1 044

Първото, което ми попадна, е един коментар под хубавата статия на г-н посланика:

Осигурявяне на пространствена изолация? Чиста проба вятър и мъгла. Майките летят на брачен полет до 5, 7 , понякога и повече км. от пчелина си (Станимирович и съавт.2000). При търтеите обсегът е двойно по-голям- до 10-15км (Кулинчевич 1991). Според Станимирович и съавт.(2000) те, в любовния си стремеж, могат да прехвърлят дори планински масиви с височина 1000м. Следователно пространствена изолация (дори от 10 км) не гарантира контролирано оплождане."

Бойо, аз току що изтрих тази част от поста си, защото ми хрумна, че този аргумент е атакуем.
Нито пчелите-майки, нито търтеите събират прашец, така че трудно биха участвали в кръстосано опрашване.
Трябва да има доказани настъпили генетични мутации в самите майки и търтеи, които евентуално да се предадат на потомството им, за да пострадат самите пчели; или пък чрез храната, с която са хранени, в тях да са постъпили ИНТАКТНИ генетични вектори с трансгените в тях, които евентуално да трансформират живеещи в тях микроорганизми, че те пък от своя страна да участват в хоризонтален генетичен пренос към растения след попадането им в околната среда - ясно ти е, че тази връзка е много условна и хипотетична и никой няма да й обърне внимание в закон.

Мили майчета, искрено се надявам дечицата ви да са здрави и да не са пострадали от влагата и студа.  Cry

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 11:19 от mama_petya

# 1 045
Ами засега си представям например масова кампания по училищата. Всеки учител или класен ръководител да отдели един час за разясняване на учениците. Мисля, че ще има ефект.

# 1 046

Бойо, аз току що изтрих тази част от поста си, защото ми хрумна, че този аргумент е атакуем.
Нито пчелите-майки, нито търтеите събират прашец, така че трудно биха участвали в кръстосано опрашване.
Трябва да има доказани настъпили генетични мутации в самите майки и търтеи, които евентуално да се предадат на потомството им, за да пострадат самите пчели; или пък чрез храната, с която са хранени, в тях да са постъпили ИНТАКТНИ генетични вектори с трансгените в тях, които евентуално да трансформират живеещи в тях микроорганизми, че те пък от своя страна да участват в хоризонтален генетичен пренос към растения след попадането им в околната среда - ясно ти е, че тази връзка е много условна и хипотетична и никой няма да й обърне внимание в закон.

Мили майчета, искрено се надявам дечицата ви да са здрави и да не са пострадали от влагата и студа.  Cry

Те може и да не опрашват, ама губят ориентация. Нали това ми го каза Илиев Sad

# 1 047
  • София
...

Когато в големия дъжд скандирахме, стоейки под чадъра детето ми се смееше и мибеше още по-истинско! Чувствах се на мястото си!
Да, имаше хора, но малко които си тръгнаха, погонени от валежа, но всички майки с колички и малки деца останахме до край!
Вчера не беше студено, децата бяха добре облечени!
Те са прекрасните нови хора, които ще изметат след време всичко гнило по пътя си!
За нас сега е важно да направим всичко от себе си, за да спрем това чудовищно дело!

Започнахме да прАВИМ РАВноСМЕтка нА действията ни до сега, нека сега очертаем какво следва!

# 1 048
  • София
Ами засега си представям например масова кампания по училищата. Всеки учител или класен ръководител да отдели един час за разясняване на учениците. Мисля, че ще има ефект.

# 1 049
Те може и да не опрашват, ама губят ориентация. Нали това ми го каза Илиев Sad
[/quote]

Както прецениш  Wink. Това, разбира се също е една сламка, и непременно трябва да се вмъкне, но трябват и други аргументи. Защото ще кажат - какво като 3-4 майки се изгубят в гората. Нали това не вреди на биокултурите, нито пък измира цялото пчелно семейство. А и всички знаем за "атлетичните пчели"   Joy Сега имам спешна поръчка още един час, но после ще търся нещо из чуждите закони. Няма нужда да откриваме топлата вода - хората вече са свършили тая работа. Надявам се да намеря аргументите им във вид на препратки към статии.

Общи условия

Активация на акаунт