Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 52 624
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 405
Абсолютно съгласен с teo7777 !!!! Peace

# 406
Прекаленото окрупняване на платформи е дъската на политическия шах.
Не е задължително хората за играят игри, а просто да защитят интересите си.
Затова най-доброто за една кауза е прагматизмът.

Проектът е незаконосъобразен.
Лъжата за писмото на ЕК е факт.
Опитът за изместване на проблема с политизиране - също.
Говоренето с обществото като на арабски пазар – и то.
Опитът да се прескочи общественото обсъждане - и той.

Законите съществуват за гарантиране на правата на хората и за ориентация на властта как да им служи. Затова – най-добре е да се използват и проектът да се атакува юридически.

Това не пречи в същото време всеки да изразява мнението си и, ако сам не се откаже от него, да го отстоява.

ПП
Писмото още ли се пише? Приемат ли се още идеи?

# 407
Тео, по принцип предложенията ти са хубави, но мисля, че писмото също е хубаво, В края на краищата, ако един политик е подкупен, следващият може да не е. Освен това и времето ни притиска.
Мисля, че най-разумно е писмото да остане в сегашния си вариант, а твоите предложения да са в следващо писмо. Не мисля, че ще ни се размине  Sad

# 408
България - чиста или заразена с генно изродени организми. Изходът е само един.
Всеки,който предлага някакви буферни зони от 6 км, от 30 км, от 100 км - или изобщо не е запознат със същността на проблема или работи за мултинационалните компании с подвеждаща информация. България не е голяма по  територия и е достатъчно само на едно  място в цялата страна  да се сее за по-дълъг период  и това е достатъчно да се зарази цяла България във времето. Примерно за розата  е достатъчно само на едно място да се засади от  генно модифицирания (генно изродения) вид и в продължение на 30 години ще бъдат заразени всички диви рози (трендафил) на територията на България.Ако говорим за истинска буферна зона требва да се  влезе в преговори и договаряния със съседните на България страни за пълна забрана на всякакви генно изродени организми и чак тогава може да се каже,че има  някаква по-сериозна защита. А ако трябва по-сериозно да се изяснява въпроса то цяла Европа ,Турция и Русия трябва да имат общо споразумение за пълна забрана на всякакъв вид такива организми. И това вече се казва истинска буферна зона,защитаваща интересите на България.
Нашата позиция :
ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ВСЯКАКЪВ ВИД ГМО-ГЕННО ИЗРОДЕНИ ОРГАНИЗМИ ВКЛЮЧИТЕЛНО ОПИТНИ ПОЛЕТА НА ОТКРИТО ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА СЪЩИТЕ
Фондация „Да отключим себе си”

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 13:44 от slunce_9

# 409
Адвокатът, който отначало представляваше хората в протестите, също ли е размислил?

# 410
Адвокатът, който отначало представляваше хората в протестите, също ли е размислил?

До колкото знам, той все още ги представлява. Не съм забелязал промяна в отношението му, онзи вторник той се обърна доста рязко към Светла след заседанието. Но аз и за нея не знаех, че е казвала буферите да се намалят. Явно не смогвам да следя всичко Sad

# 411
Абсолютно сигурна съм, че "Агролинк" и "За земята" са къртици!!!
Преди 5-6 години, когато за пръв път се разреши ГМО, "За земята" организираха протест и когато управляващите излязоха и казаха - "Добре, ще се вслушаме в гласа народен и ще забраним ГМО, освен за царевицата", "За земята" празнуваха победа. Тогава се отвратих от тях и разбрах, че са долни слуги.
Сега имат същата тактика.
"За земята" са спонсорирани от Отворено общество - Сорос. На една тяхна брошура го пишеше.
Това е тактика по цял свят - създават Грийнпийс и други подобни, за да им служат за прах в очите на народа.
Щом чуеш "Агро", имай предвид, че Монсанто може да стои зад това. Така е по цял свят.0

# 412
За писмото, имам някои съображения, ако сте съгласни да ги вземем предвид:

После, ние имаме пълното основание и трябва да искаме не просто само 79 и 80, с 30% процента буфер да се върнат...

Навярно имаш предвид 30 км. буфер? Просто си се объркала в бързината? Значи - ново писмо ли?

Цитат
- Надведомствена агенция, подчинена на МС, която да упражнява пълен контрол по отношение на ГМО във всяко отношение, контролирани условия, замърсяване, околна среда, налагане на санкции и т.н...

Отсега ти казвам - това няма да стане. Поне не скоро. Не тази година. Няма пари в бюджета. Питал съм и Найденов, и Дянков, просто няма пари тази година за такава агенция, ако става дума за Агенция по храните. А те точно нея искат да натоварят и с ГМО Sad

Да, буфера. Да се преработи писмото или ново, но не трябва да се разпиляваме и да си гоним само крайната цел внимателно. Знам, че може и да не стане, но трябва да се иска, защото без това няма контрол, а той е основния проблем.  Борисов я беше обещал тази надведомствена агенция.

# 413
Аз мисля, че насоката ни на действие е правилна - твърдост, и така трябва да продължаваме! Нека разни ренегати да не ни отклоняват от темата и да я оспамваме. Майната им! Все пак работим за децата си!

# 414
за отвореното писмо- да се поправи,че исканията ни се обосновават не на факти,а на научни доказателства,защото това е вярното

Но освен с научни доказателства разполагаме и с факти от самия опит на пострадалите, така че изразът според мене си е добре Wink

Слънчо, мерси за дългото ти писмо на личната, поласкана съм и ти благодаря особено за второто - краткото, но отговарям тук, защото Отвореното писмо все пак е общо дело и аз не мога да решавам вместо всички, какво да има вътре.
По първата точка - предлагаш по-директно обвинение срещу цялото правителство. Не мисля, че от това ще имаме полза, нали сме визирали конкретни личности, които са сгазили лука, за сега не виждам смисъл да се конфронтираме от сега с целия ГЕРБ.
Втората - относно етикетирането на ВСИЧКИ продукти с ГМО. Както някой тук вече каза, може би наистина този въпрос трябва да се отложи за момента, но САМО за момента.
По третата точка - предлагаш да използваме такива изрази като "изродени", "мутирали", "зараза" и "отравяне" - истината е, че те в някои случаи може да отразяват действителността съвсме точно, но в други не е така. Още повече, че колкото и да ни звучат близко до сърцето, придават една креслива нотка на изложенията, която поне според мене кара думите по-скоро да "олекват", както се изразява Бойо. Технически наистина по-правилно е да се говори за "трансгенни организми" и "замърсяване". Сега е много дълго да се впускам в подробно обяснение, но ако искаш - на лични.

За Агролинк - много подозрително, много разочароващо.
Има ли някой, който поддържа с тях директна връзка, да каже от първа ръка.

И дали някой може да ми посочи точните имена на двете прословути директиви от ЕС, че някъде ми се изгубиха в калабалъка  Embarassed

Накрая - погледнах бегло нагоре, че днес съм достана товарена, но така и не разбрах, какво ще става утре и защо е тая конспирация. Аз че няма да дойда, няма, не съм в София сега, но може пък и да пратя някого.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 15:17 от mama_petya

# 415
Цитат
- Надведомствена агенция, подчинена на МС, която да упражнява пълен контрол по отношение на ГМО във всяко отношение, контролирани условия, замърсяване, околна среда, налагане на санкции и т.н...

Цитат
Отсега ти казвам - това няма да стане. Поне не скоро. Не тази година. Няма пари в бюджета. Питал съм и Найденов, и Дянков, просто няма пари тази година за такава агенция, ако става дума за Агенция по храните. А те точно нея искат да натоварят и с ГМО Sad

Аз мисля, че не трябва да се разпиляваме!
на 11.02.2010 се разглежда закона и ние трябва да атакуваме него!
Щом не могат да сеят, вече става по-лесно !
След това ще искаме етикети и контрол на вноса и производството на  храни.

Да атакуваме само закона !

в-к "Пари" - ГЕРБ да не се прави на умряла лисица за мутантите
http://www.pari.bg/a/2010/02/08/GERB_da_ne_se_pravi_na_um

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 13:50 от Гражданин

# 416
# 417
Предлагам да добавим в писмото един силен аргумент:
Все повече държави от ЕС забраняват ГМО. Тенденцията е в близко бъдеще ЕС да стане зона - свободна от ГМО. Да не вървим в обратната посока.
И още:
Ако в България се разреши ГМО, много млади хора ще потъсят спасение в някоя чиста страна, защото не биха искали да изложат децата си на риск.

# 418
Това видяхте ли го: Без ГМО в градините и училищата. Що за ужас? Индиректно си признават, че ядем ГМО, ама ще се постараем поне на децата (и то в определени възрастови граници) да дадем читава храна?
Ох, в тази страна наистина е анархия. От две седмици в дг на децата ми има предимно компоти, никакви пресни плодове...

Агролинк - след линка на в-к Дневник съ потресена. Много бързо са се продали.
Имах вяра на "За земята", но явно и те са такива продажници. КАкво ли не правят парите....

# 419
Аз се разрових и разпитах тук-там... Знаете ли, че масово хората не разбират, че няма да има био, ако се допусне гмо и ако не се спазят буферните зони. Може би трябва да се наблегне на това! Омръзна ми да чета как тези, които се определят като *неутрални*, са за свободния избор между гмо и био. А такъв избор няма да имат!

Общи условия

Активация на акаунт