За "четвъртото измерение"

• 6 043
  • 49
  •   1
Отговори
Уж минавам за информиран човек, ама на - напоследък откривам много основен пропуск в знанията си, и искам с ваша помощ да го попълна. Кой и кога, по дяволите, е формулирал официално кое е четвъртото измерение?
Аз знам само за три - височина, ширина, дължина. Писателите-фантасти преди време твърдяха, че четвъртото измерение е ВРЕМЕТО. Това добре. Ама какво означава тогава 4D-ехограф, 4D-кино, 4D-изображение? Образ във времето? Че досегашните извън времето ли са били? Търся из интернет, ама явно не търся както трябва.
Та затова - помагайте  Hug Ще вземе да се появи 5D, пък аз още четворката не съм си обяснила  Embarassed

# 1
Време, не беше ли? Thinking

# 2
Писателите-фантасти преди време твърдяха, че четвъртото измерение е ВРЕМЕТО. Това добре. Ама какво означава тогава 4D-ехограф,

Да, четвъртото измерение е времето.
А това за 4Д ехограф и аз съм се чудил доста какво значи ... според мен е рекламен трик  Mr. Green скоро може да се появи 5Д ехограф и блондинките да се хвалят на приятелките си че са ги гледали на 5Д  Mr. Green
Според мен 4Д ехограф си е чиста глупост...

# 3
Та то направо си се появи 5D киното. Ето http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=466942
И аз не съм наясно какво точно ще да е. Аз все още се радвам на 3D.

# 4
4D ехограф показвал образа в реално време, а 3Д - на снимка. Не го разбирам.
 Имало и 4D - матраци.
Иначе на 4D кино ходих, за 10 минути, заслужава си.

# 5

Добре де .- за 5Д киното е ясно - включва се обонянието и други усещания. А какво повече се вижда на 4Д ехограф от тези които са 3Д.  newsm78

# 6
Та то направо си се появи 5D киното. Ето http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=466942
И аз не съм наясно какво точно ще да е. Аз все още се радвам на 3D.

Ето, знаех си, че изоставам  Joy

Но продължавам да си чакам нАучно обоснования отговор  bowuu

# 7
  • София
4D ехограф показвал образа в реално време, а 3Д - на снимка. Не го разбирам.
 Имало и 4D - матраци.

Точно така. В реално време, всъщно си е 3д, защото пространството засега има само три измерения.

# 8
Точно така. В реално време, всъщно си е 3д, защото пространството засега има само три измерения.
Ами добре де, защо като си е 3Д му викат 4Д  newsm78

# 9
Не мога да ти отговоря, Дон за ехографите. Някой физик няма ли да се намеси, за да внесе разяснение?

# 10
  • София
Ами добре де, защо като си е 3Д му викат 4Д  newsm78

За да звучи по-яко и да взимат повече пари Mr. Green

# 11
За да звучи по-яко и да взимат повече пари Mr. Green

И на мен ми се струва че е рекламен трик предназначен за не толкова умната част от бременните жени. Представям си разговор между две блондинки - едната казва - "Мен ме гледаха вчера на 3Д" а другата гордо я затапва - "Да ама мен ме гледат на 4Д"
Сигурно е въпрос на време да се появи 5Д ехограф напук на всички физични закони Simple Smile

# 12
Ами да чакаме направо и 6D, нещо като шестото чувство, направо от бъдещето да изкарва нещата какви ще са.  Laughing

# 13
Това е нещо като голфовете, навярно - Голф двойка, тройка, четворка.

# 14
А 7D направо ще води до множествен оргазъм у зрителите!  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт