Отговори
# 75
Добър вечер и от нас  Hug
Страхоти колажчета виждам на първата страничка, с най-лъчезарните и красиви бебенца - нашите  Heart Eyes
Гледам снимките и във ФБ и колкото повече ги гледам, толкова повече им се възхищавам на нашите сладурчета!!!
Тези дни много не мога да стигна до компа, че татито е в отпуск  Crazy времето след обед е слънчево и излизаме.
Положението на Макс е ... същото  Confused След като почти цяла седмица го тъпча с разхлабващи храни - варени, пасирани овесени ядки + водичката им, сушени сливи - накиснати и пасирани, кайсии. Пълнозърнести сухарчета, домашни супички. БиоГая, масажчета на коремчето ... е, резултатът беше, че 3 дни акаше всеки ден, но пак мн плътно и твърдо, пак докато аз му натисках крачетата към коремчето .... Днес пак сме в застой  Tired Ходихме на лекар - ами, изброи ми всички тези неща, които вече правим и му давам. Имало детска гастро-ентероложка, която идва веднъж в месеца от Варна ... и следващия възможен час е за края на март  Shocked
Личната ми свива рамене ... тя май само може да го мери и тегли!!! Даже и за тегленето вече не мога да разчитам, понеже кантарът е от онези - в месарниците по комунистическо време, които бяха - със стрелката и е до 10 кг. Така че сестрата само написа в картона му ">10" и 78 см
Миналия месец като го придържах под ръцете, се опитваше да прави маки крачки, сега и това не иска ... сърди се и се увисва, сяда на земята - мързеланко! Извадихме му уолкъра, който уж трябва да го бута, той все се оглежда къде да му се подпре или да му седне отгоре. Продължаваме да се кърмем по 4 пъти. Категорично отказва АМ от шише, с каквито и представки да пробваме да му даваме ... а до 2 седмици, наааай-много до 3 трябва да го отбия, че ще заминаваме и не знам бабите как ще се справят ...

# 76
Ааа, не съм тръгнала да откачам поне на тая тема (все още  Mr. Green). Дето вика Рони - радвам се на последни дни спокойствие. Щото според док са си супер и всичко им е наред. а и като гледам как бързо правят някои неща, стига само да решат... Наскоро нали се чудех що така тия деца само се возят на проходилките, движейки се с двата крака едновременно - ами вече взеха да ги местят един след друг. И Дара е решила, че следващото, което трябва да направи, е да литне. Засилва се и вдига краката, като продължава по инерция. Най-смешно това става на масата със столчето, която е вкъщи - върти се в кръг (сигурно и свят й се вие  Rolling Eyes), засилва се и вдига краце...  Laughing И много интересно - в проходилките са супер куражлийки. Само ми се врат из краката и все една след друга ги търкалят, като мини влакче. а като ги хвана за ръчички си стоят стабилно, но отказват да направят даже и една крачка. ама и аз много не ги опитвам, щото тръгнат ли не ми се мисли. А то скоро и това ще стане, няма как...
а за приказките - хм... много дърдорят, ама само някакви несвързани... Сияна от няколко месеца е зациклила на бабаба, Дара едва оня ден го каза. Съни обаче взе за щяло и не щяло да вкарва и по едно Да от ден-два. А иначе са супер социални. имат невероятни реакции и с дърдоренето си направо все едно разговор водят - и помежду си, и правят опити и с нас (ма нали сме задръстени и много не се получава). Най-новото е "кашляне", за да привлекат внимание. Ама не кашлица, а едно такова точно имитаторско. И много обичат да ръмжат, особено на дядо си, който е с най-дебел глас  Laughing.
Мдаа, пак си написах монолог. Извинете, че стана толкова дълъг, ама имах нужда да си разкажа... (лека депресийка ме мъчи напоследък)

Дианка, не се шашкай от този един ден. Нали за три дни е имало подобрение? Все пак толкова време е имало проблем детето. Нали повече не му се е сцепвало дупенцето? Дано скоро пак да се похвалиш с успех!!! Цункай го от нас със зайците!  Hug

# 77
Maria-Chiara,
И преди съм казвала, но пак да споделя относно акането - аз правя масажче на коремчето с Babynos. Ползвам го още откакто имахме колики и съм много доволна.
А относно АМ - какво даваш? Аз да споделя, че като малки имахме проблеми с повръщане и тогава педиатърката ми препоръча да даваме Фризовом.
Това мляко е за деца с храносмилателни разстройства (аз го давах против повръщане) и освен това спомага за акането. Поискай съвет от педиатърката, виждам че искаш да даваш АМ, тя може да те посъветва какво да даваш, така че да се подобри и състоянието на малкия.
Лек ден от мен.

# 78
  • Русе
Maria-Chiara , дано Макси се оправи скоро. Гуш за него  Hug
Вайза, ако се загледаш в предните колажи ще забележиш и доста народ който го няма  Sad. Мноооого народ.

Пак ли си мерим пишките  Mr. Green 'Айде да покажем и нашата  Laughing
На Гого пак му избиват два зъби. Нощният сън съвсем остана мечта  Sad Започна да хапе и то доста болезнено. Лази, ходи подпрян за мебелите ( дивана) а от два ден  пристъпва хванат за едната ръчичка. Сяда, става и пада с кеф. Спира и пуска кранчетата на парното доста успешно. Дава пръстче за боц. Още не е усвоил добре " колко голям ще стане" но тренираме. Дава целувка. Отваря широко уста, потичат реки от лиги и ме целува  Mr. Green Здрасти, чао и благодаря не " казва". Липсват му първите 7 години  Mr. Green Любимата игра си остава криеницата зад завесите. Яденето на всякакви обувки също е любимо занимание, както и разнасянето на тубите с вода. Говори ама няма определени думи които да се чуват. Ама започнели голямо бля-бля има.
Стига толкова  bowuu

# 79
  • София
Добро утро, майчета Hug
Ето да хапнем малко
Снощи само 2 пъти ставах! Явно вече се успокоихме защото ни се появиха 3 нови зъбчета.
Благодаря ви момичета за подкрепата. И аз се  надявам да нямаме проблем. Рони, Вайзе, Смехоранке -  докторката иска да ни прегледа първо невролог, после и ортопед защото с дясното краче стъпва често на пръсти и стъпва с него навън - а не право. Освен това като седи обича да си кръстосва краченцата - като "по турски".
А за развитието и аз изобщо не мисля, че трябва да можем да правим нещо по план. Когато - тогава. Божко изобщо не лази, но пък ходи доста усилено. Съгласна съм с  Вайзето, че изведнъж се научават на нещо. За 2 дни и вече ново нещо умеем. Браво на Зарко!
Браво на Рая -доста  неща правите!
Зайче -правилно правиш, че не се депресираш -няма причини.

# 80
Добрютро!!!

# 81
  • София
Цитат
Бебз очакванията от нас бяха да маха за чао, да лази, да обикаля в креватчето, да обикаля около неподвижна основа, да имитира звукове, да сяда сам от легнало положение.

Shocked абе я тия да си.. Нашата лекарка все остава ужасена че малкия на 4 месеца иска да седи и че от 6 някъде стои изправен, сигурно ако сега й кажа че прави нещо от това (а той май само обикаля креватчето от всичко) ще ме обвини че го тормозя детето  Crazy Как твоята държи да ги прави тия работи, а други държат до 9-10 месеца и прав да не му се дава да седи  hahaha

# 82
Добър Ден и от нас:)   bouquet
Ние сме..добре..предвид факта,че свалихме високата температура, разминахме се с антибиотиците, задържахме вируса да не премине към дробовете и да премине в бактериална инфекция,но пък имаме зачервено гърло и подути лимфи....Днес и утре са му критичните,както каза лекарката.  ooooh!
За сега се лекуваме с витамин C, имуностимулант  Esberitox,правим промивки на нослето няколко пъти дневно със Sterimar-a, слагам и капки за нос,но ги слагам само преди лягане, за да му е отпушено нослето и да може да спи. Температурата я борихме с Нурофен,но се оказа слаб и ударно я закрепихме с две свещички Eferalgan...За сега спираме всякакви такива неща, че му натоварихме организъма достатъчно..
Криско като истински малък мъж понася болестта доста добре- играе ,закача се, даже вече не плаче при лекарката,ама той свикна с нея,то тия дни бяхме по-често в болницата отколкото в нас Simple Smile
За зачервеното гърло трябва да правим промивки с лайка или шипка,ама пусто това дете не иска да си отвори устата като разбере,че му даваме не вода или мляко,а нещо друго....Виждаме се в чудо как да успокоим това гърло- явно го боли,защото преглъща трудно ...Имате ли идея как да го излъжа и да му вкарам лайката в устата без да я плюе..Пробвахме с лъжичка,спринцовка, сложих даже захар в лайката..не и не... Tired
Понеже сме заразни няколко дни сме "под карантина"-ще се радваме на времето от терасата, добре че южна и просторна-та даже и в момента Криско се припича там, разположен в в количката си...
Гледам пак обсъждате кое дете какво може... по този повод Zaio Baio не сте сами на опашката,ако това изобщо може да се нарече така- аз бях споменала,че отглеждам гений., който не лази,но пък забива глава и вдига дупето и като не се получи каквото иска, се пробва да се обърне по гръб,но заема такава невъзможна поза,че и голям човек трудно би се оправил без помощ Joy Казва само Мама и Ам-Ам,ама то какво по-важно има от това newsm78
От игрите се радва и заиграва на "дзак"- покривам му лицето с нещо и ми казвам "Дзак" и той маха покривалото и се смее...Когато обаче се пробвам да си скрия моето лице с ръце и да му се покажа след това , той се сърди и не се заиграва  Laughing
От скоро се научи да се върти в кръг седнал- слагам го на земята в едно положение и след известно време виждам,че се е завъртял в съвсем друга посока Joy Желание да се изправя няма никакви,но ако го сложа прав си се крепи и иска да пристъпва..шашава работа
Изобщо ще проходи на бала,ама пък не е глупав-ще го направи когато и както трябва и ще бъде аплодиран от цялата си рода hahaha  По този повод свеки не пропуска да ми напомни, че в тяхната рода всички били прохождали много рано и това,че Криско още не се е затичал да й отваря врата, ще да го е наследил от мен..изобщо не мога да се оплача от морална подкрепа в къщи:lol:
Аз отивам да си пия Цитросепта,че да не легна болна до отрочето си...е тогава съвсем ще го закъсаме....

# 83
  • София
Добро утро и от нас! Меги, благодаря за вкусните еклерчета, мммм! Радвам се, че Божко те е оставил да поспиш малко повече тази нощ. Яничка за съжаление се буди 4 пъти и то от 3 часа нататък на всеки час..
Зайче, благодаря и за уханното кафенце, имах нужда.

Смехоранке -  докторката иска да ни прегледа първо невролог, после и ортопед защото с дясното краче стъпва често на пръсти и стъпва с него навън - а не право. Освен това като седи обича да си кръстосва краченцата - като "по турски".

Сега вече се притесних, та ние сядаме само по турски и стъпваме предимно на пръсти...  newsm78
Днес се очертава приятно времето, с тати и Яна ще отидем на разходка, а после мама ще ходи на спорт. Целувки от нас!

# 84
Мигле, що не теглиш една на лекарката ви?! Ей, много побеснях. Че то и моето седи по турски. Ами и аз седя.... Или седях преди 15 кг. Сигурно трябва да се стресна, защото доста ми хлопа  hahaha

Направо побеснявам от разните му там стандарти! Преди години какво ли не чух за големия ми син, че не иска да говори. По стандарт трябвало на 1г и 6м да казва  колко си думи и да ги връзва в смислени изречения.
Мразя стандартите! И кой идиот е решил, че детето трябва да показва точно пък лампа?! Че ние може да се на свещи, бе! Ей, ще кажа нещо нецензурно!

Вайзичке, направо се сринах от кеф като си представих дресирането на котката. Молодец!  Joy Дали го има по лекарските стандарти?

Сиска, не знам защо се притесняваш да споделиш мнението си. Възползвай се от практиката през последните дни и си направи нов акаунт! Тогава действай смело! Ние ще се правим, че не знаем кой е  Joy

# 85
Здравейте,
лелееее, колко имам да чета, ама как не ви е срам да пишете толкова много, само работа ми създавате  Crazy
Сега сериозно, много съм болна, т.е. вече съм по-добре, но от сряда вечерта като вдигнах температура и чак вчера я смъкнах, бях като парцал, всяко мускулче ме болеше, а за гърлото да не говоря, чак и ушите ме болят. За радост на всички Алекс не лепна нищо от мен, само покашля леко, но и това вече отминава.
Е, оплаках се, сега отивам да ви чета  Flutter

# 86
но ме изненада, че има абсолютно непознати бебоци на мами, които не са писали и ред след като са родили, пък сега напъват за колажа  newsm78.

Аз пък се изненадах, че след като съм писала и след като родих, и даже до преди една седмица, ни няма на колажа  newsm78 Явно сте ме забравили напълно  Cry

За "умениета", които Десиве е изброила нямам думи  Crazy Трябва това, трябва онова да прави, абе оставете децата сами да си правят каквото и когато си поискат, бе какви са тия "изисквания" от тия педиатри ли, сестри ли  ooooh! НЕ се връзвайте и панирайте излишно, нито Десиве, нито Мигла. На Божко какво не му е наред със сядане и изправяне -- как може да се седи грешно  Crazy или да не се изправя както трябва  newsm78 Мигле, все пак той е 11 кг ако нещо му тежи, я дупе, я главичка, я нещо друго е нормално да седи по превит примерно или да му се огъват крачетата още при изправяне (не знам какъв е "проблема" според педиатърът ти) само се опитвам да те успокоя и да не се шашкаш от прегледа при невролога, защото съм сигурна че нищо му няма на Божката  Hug

# 87
  • Русе
Гале, а чете ли всичките ми призиви за снимки? Изтърках клавиатурата да пиша едно и също . И скайп-а си бях пуснала. Съгласи се че не мога да ходя, да търся и да се моля на около стотина мами за снимка. И аз имам бебе  Peace

# 88
Ели, сега прочетох  Crazy сори не се бях вясвала цялата минала седмица и съм пропуснала -- моя грешка извинявай не те обвинявам по никакъв начин. Здраве да е за следващия колаж ще се вредим  Peace

# 89
  • Русе
Да почерпя: днес Хлебарчо Мрънчев Нервев навършва цели 10 м.

Общи условия

Активация на акаунт