За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 698
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • София
пробвай...единственото неприятно е, че реално няма как качествено да измиеш клапата на неразливащата се чаша...може с  твърд накрайник да му хареса...може с мек да опиташ....
със сламката е вариант...изобщо докато не пробваш няма как да  разбереш...но може и от сламка и твърд накрайник да не включи още какво да прави точно , за да успее да пие...
аз като давах млякото беше на годинка и малко и го пиеше с 2-3 плазмона и  от биберон за каша на чико каучук....нямаше  иначе никакво търпение през малките дупчици на обикновенните биберони да пие и се дразнеше супер мн от тях....

Другият вариант е просто да му  правиш неща от типа на мляко с ориз, грис и т.н. с АМ, млечни каши... от които да си набавя нужното количество АМ...

А ти сигурна ли си , че няма да се оправя с  нормална чаша?

# 121
  • София
Може да пие от пластмасово шише с тясно гърло Simple Smile С обикновена чаша все още не е наясно как точно стават нещата.
Със сламки и шишета със сламки няма проблем, знае как се пие. Проблемът е, че се чудя дали механизма няма да се запуши и разбира се - миенето. Мога да пробвам с шише със сламка. После ще видя как ще го мия. Може и пак да опра до стерилизатора.

# 122
  • София
то повечето такива чаши и шишета обаче  май не се и стерилизират...поне тези, които сме имали на вс пишеше, че не се...
не знам Филип пиеше от нуби наразливаща се - вода...и  нямаше чистене от водата даже, клапата и просто ги хвърлях като се позацапа ...та с мляко представям си просто....
Другият вариант - шишенце  и нормална сламка и просто да хвърляш сламката и да миеш само шишето(може и стъклено даже).... иначе реално и сламката няма как да я почистваш хубаво...

http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7222 може и стакова нещо да пробваш ако му е забавно...знам ли...

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 13:18 от Angel_Dust

# 123
  • София
Имам цял плик със сламки. След обяда ще го пробвам Simple Smile

Angel, мислех за тези лъжици, но знам ли. Ако кажа на мъж ми ще я купим. Но дали ще я използваме е друг въпрос.

Сега за АМ. 10мин сглобявах едно шише с широка сламка и накрая се оказа, че сламката не стига до дъното на шишето. Бях забравила за това Simple Smile
Направих му малко АМ в шише на Браун и пи с обикновена сламка. Изпи по-малко от 90 мл, може би към 60.
Милумила му действаше много добре и затова не исках да го спирам. Може би намерих начин да му давам. Довечера преди да легне пак ще пробвам да пийне.
По принцип яде и сирене и кашкавал, десертите от ДК.

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 14:50 от AnMary

# 124
  • София
Е, пак е пийнал....
А той всъщност не е толкова малък Simple Smile аз защо си мислех, че е около годинка...
То тогава може и просто в чаша  и със сламка, да не се мъчите и с шишета дори...
Иначе Филип точно 1 месец по-голям беше от твоят син когато категорично от раз отказа  всякакво АМ да опита дори повече(единствено, закусваше каша до 3 годишен)... та може и просто да си му идва времето...но все пак - дано попие още малко...или пък повече Simple Smile Успех с начинанието!
Но и да спре - на тази възръст може и кисело и прясно и сирена, кашкавали...все ще си навакса  млечните...

# 125
  • София
Голям е Simple Smile Но го натискам, защото това мляко му действаше добре. А и според мен все още трябва да наваксва. Имам плодова каша, нея я правя с Милумил.
Не му липсват млечни храни, ама като съм се вторачила в това АМ...
Освен да го оставя само за закуската, зърнена закуска с АМ, или пък каша. Все ще е нещо.

# 126
  • София
AnMary Алекс е на една възраст с Нели, до колкото помня, а тя отказа АМ и кашите на 1,1 г. От раз, безкомпромисно. Не пие и прясно мляко и не яде и киселите от кухнята, но нищо немога да направя. Педи каза, че щом яде сирене и кашкавал, няма страшно.

# 127
AnMary,има едни сламки с топченца вътре.Променят вкуса на млякото-ягодово,шоколадово,ванилово.Можеш да опиташ и с тях.
И моето на 2г спря да пие мляко.След отбиването просто не пожела АМ или кисело и прясно

# 128
Моят пък още на годинката,като се отби и отказа всякакво мляко.Как ли не пробвах да му го давам- не и не.Щом не му липсват млечни храни,не мисля че е проблем

# 129
На моя не му давам АМ Thinking. Кърмя го вечер само, понякога и на обяд за приспиване, но млякото като количество не мисля, че е кой знае колко. Не се притеснявам, че не му е достатъчно. Яде десертите от кухнята, а освен това всеки ден, понякога и по два пъти за десерт яде кисело мляко. Прясно да пие няма начин за момента, защото не знам как би го пил Rolling Eyes. Както и АМ по подобна причина. Смятате ли, че му са достатъчно млечните?
АнМари, по мое скромно мнение няма защо да се тревожиш ако не иска да пие.

# 130
  • София
Поли, по мое мнение са достатъчни млечните храни.
Аз ще оставя Алекс да допие останалият Милумил и няма да го тормозя повече.

# 131
Поли, по мое мнение са достатъчни млечните храни.
Аз ще оставя Алекс да допие останалият Милумил и няма да го тормозя повече.

Peace
Децата ни може и да са още бебета за нас, но всъщност пораснаха Crazy.
На мен ми става тъжно, но пък нали това е целта на "занятието" Rolling Eyes.

# 132
Здравейте мами.Притеснително ли е,че преди малко като смених памперса на малката, акото миришеше на сяра(е може би не точно,но беше страшно остра миризма,чак ми запари на носа,една такава кисела миризма)?Може ли да е от това,че вчера й дадох 4-5 лъжички кайсия(пюре,каквото досега не съм давала)?Иначе не е много воднисто,но е рядко.

# 133
  • София
може, а може и да почва някоя болест...наблюдавай я....
и спри кайсията за известно време. И за ден-два изобщо спри да даваш нови неща докато видиш зза какво става дума..

# 134
Angel_Dust  мерси за отговора,ще я наблюдавам няколко дена.Забравих да спомена че и зъбките напират да излизат,но не съм сигурна дали това може да окаже влияние върху миризмата. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт