За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 670
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
В имунизационния календар пише, че на 7 м. при липса на белег от БЦЖ ваксината се прави проба Манту, а педито ни каза, че ще чакаме за белег до 10 м. На вашите деца на колко месеца им направиха проба Манту?

# 106
На 7 м. Нямаше белег и направиха пробата. Щом е казала, че ще чакате значи явно може. Освен това до колкото знам БЦЖ се прави само и единствено в Б-я. Така че явно не е кой знае какъв проблем чакането. Най-често след Манту се оказва, че всичко си е наред. Пък и може да си спестите едно боцване.

# 107
  • София
До 10-тият  месец  може да се появи белег, ако не - манту(у нас поне практиката)...
няма проблем и в 10-тият да е.
Ние направихме почти на 11 месеца, т.е. в края на 10-тият му месец, като беше Филип.

Тогава помня бях пуснала тема и Бръди беше писал, че такова безумие като манту и повторни имунизации БЦЖ има само в БГ.... и че мантуту и белега всъщност нищо не показвали.... не знам колко е вярно.... аз лично имам 2 белега и 2 БЦЖ, защото  в гимназията едно манту беше отрицателно...

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 15:18 от Angel_Dust

# 108
Аз съм съгласна с педиатъра ви.Много добре постъпва като изчаква.От 7-ми до 10-ти месец се прави проба.
Angel, и аз съм го чела този коментар,а и други свързани с пробата.Останах с впечатление,че никак не е безобидна дори и самата проба.
И на двете ми деца е правена такава проба,а на малкото дори и повторна ваксинация,че пробата беше отрицателна Confused

# 109
Нашият педиатър пък каза, че тъй - като пропуснал да направи манту на седмия месец, ще го направи  пролетта Shocked. Отначало се притесних, но след като се позаинтересувах и попитах няколко лекари, останах с впечатлението, че няма нужда да се избързва с тази проба и евентуалното повторно поставяне на ваксината.

# 110
  • София
Добро утро. Да ви попитам случвало ли ви се е пишканото в памперса сутринта да има много странна и натрапчива миризма?
За първи път ми се случва, няма разтройство...
Забравих - дъщеря ми е на 1г. и 9 м.
На какво може да се дължи  това чудо newsm78

# 111
Добро утро. Да ви попитам случвало ли ви се е пишканото в памперса сутринта да има много странна и натрапчива миризма?

Възможно е да инфекция някаква, но по-скоро е от това, че детето не е пишало цяла нощ, а чак на сутринта. Дъщеря ми като беше малка съм забелязвала това, че сутрин миризмата е по-тежка.

# 112
Цвети вие сте горе долу колкото нас,от кога мислеш да е захранваш с пюрета,а сега даваш ли и сокове,защото моята педиатърка ми каза да и давам сокчета,но аз още не съм и дала.
Ами дадох /както си разбрала от прочетеното/ ,но сега спрях ! Мисля да изчакам поне още седмица,поне да навършим 4 м.,но може и към 5ти,ще реша по-натам ще е .А за сокове и моята ме ката да давам,но аз няма да дам ! Чувала съм,че го отричат вече  newsm78 поради доста причини,но се съм се интересувала много.А за педиатърките вече коментиранхме  Wink

# 113

Възможно е да инфекция някаква, но по-скоро е от това, че детето не е пишало цяла нощ, а чак на сутринта. Дъщеря ми като беше малка съм забелязвала това, че сутрин миризмата е по-тежка.
Поли, моята щерка от съвсем дребна не пишка през нощта и въпреки всичко миризмата не е различна от дневната. Така че съвсем си е възможна инфекция. Миризмата може да е по-тежка, но щом е странна и натрапчива...Не знам оставам с впечатление, че досега не е било така. Аз бих сподели с док. По-добре да няма нищо и да съм се презастраховала, отколкото да се окаже проблем по-късно.

# 114

Разбира се Peace. Това е задължително, пък той ще прецени какво трябва да се направи после.

# 115
  • София
Особена беше миризмата - като на царевични пръчици. Както и да е повече не се повтори, а и за инфекция има и други симптоми, така че го изключвам, като вариант. Не е неспокойна, спи си, няма температура, нищо необичайно, просто ми беше странно и се чудех дали ви се е случвало.

# 116
Педи ни изписа КалГел за венците, но нещо е изчезнал от аптеките, а пък май е и с лидокаин. Бихте ли ми препоръчали нещо хомеопатично за облекчаване при никнещи зъбки?

# 117
  • София
Дентокинд, хомеопатично. Аз стривах хапчето и го разтварях във вода. След това го давах.

# 118
Като гелче за венците мога да предложа Пансорал-розавата тубичка PeaceПри нас върши работа Wink Ползваме и една друга Bonjela, но ми е пратена от Англия, тук не знам дали я има Confused

# 119
  • София
В една от темите във форума писах, че Александър отказа АМ. Но аз упорито се опитвам да го прелъжа. Малко без успех.
Днес на закуска му правих зърнена закуска с АМ. Хапна си детето. Дояде си Милумила с лъжицата. Явно надежда има.
Но биберона не иска. Т.е. аз изхвърлих неговата (каучукова физиологична на Чико), имам едно шише на Бейби Нова. За чаша е малък, т.е. още не може да пие от чаша.
С лъжица ми се вижда трудоемко, а и АМ не е основната му храна.
Чудех се да сложа АМ в неразливаща чаша (имам на Авент), имам и такива две шишета. Имам и няколко шишета със сламка. Дали в тях ще стане?
Някакви иде за даване на АМ без биберон и чаша (обикновена)?

Общи условия

Активация на акаунт