За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 674
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
И на мен първо това ми хрумна, а за Т - не знам. Тя Т в случая е по-скоро от гърлото. Оф, не знам. Много е такова едно никакво положението, че майката се чуди какво се случва с детето и, и никой не може да и каже нищо със сигурност Sad. Все ми се иска да вярваме на лекарите, но....Днес от двама педиатри и един кожен - нищо. Само една камара мазила. За ваксина - най-вероятно е бита тази на 13 месеца. 2 месеца са минали със сигурност newsm78.
Температурата  не е от алергията.Дано поне да са започнали да лекуват гърлото.А за алергията-ако е това,тепърва им започва на родителите ходене по мъките.Детето е малко и не може да се правят тестове.Купищата мазила и сиропи са ми много познати.Имало е случаи лекарите да ме питат какво да изписват.Аз ако знам,ще отида ли при тях Thinking.Хубавото в случая е,че доста от алергиите се израстват.При дъщеря ми така се получи.Постепенно започнаха да намалят пъпките с всяко следващо лято.Зимата при нас беше сезона за почивка Mr. Green

# 646
Момичета,бяхте ме посъветвали да взема на малката крем на Мустела(за крустите)-взех един,но не зная дали е същия-Mustela,dermo-pediatrie,for cradle cap.Това ли е?

# 647
Кристина, да - това е кремчето при крусти.

# 648
  • София
Момичета,бяхте ме посъветвали да взема на малката крем на Мустела(за крустите)-взех един,но не зная дали е същия-Mustela,dermo-pediatrie,for cradle cap.Това ли е?
Да, този е. Аз моя го изхвърлих. До сега търсих онфо в нет-а Simple Smile

# 649
Значи съм го оцелила  newsm44,обаче на кремчето пише да се маже вечер преди лягане и сутрин да я измивам,но ние я къпем вечер,та мисълта ми е мога ли към обяд да я мажа и вечер да си я измивам.

# 650
  • София
Защо да не може. Моя син го държах с крема повече. Намазвам го след баня и му мия косата на следващата баня вечерта. Проблеми не е имало.
Бах си купила мека четка за коса на Нуби (мисля, че беше) и като му облея косата с вода, започвам да разресвам Simple Smile

# 651
момичета бърз въпрос от мен, на беба и взеха кръв и се оказа че е с нисък хемоглубин - 106. Предписаха и капки Малтофер (и аз го пих след като я родих, че моя беше 86) , но честно казано ме е страх да и го давам, и търся някакви алтернативни методи, но досега без резултат.Ако някой може да ми даде някакъв съвет ще съм благодарна  Hug

# 652
Защо да не може. Моя син го държах с крема повече. Намазвам го след баня и му мия косата на следващата баня вечерта. Проблеми не е имало.
Бах си купила мека четка за коса на Нуби (мисля, че беше) и като му облея косата с вода, започвам да разресвам Simple Smile

И аз си ползвам такава четка.Мерси за отогвора.

# 653
момичета бърз въпрос от мен, на беба и взеха кръв и се оказа че е с нисък хемоглубин - 106. Предписаха и капки Малтофер (и аз го пих след като я родих, че моя беше 86) , но честно казано ме е страх да и го давам, и търся някакви алтернативни методи, но досега без резултат.Ако някой може да ми даде някакъв съвет ще съм благодарна  Hug
Хемоглобина не е толкова нисък.На малките бебета ,особено кърмените си е по-нисък.Това едва ли означава,че има нужда от желязо.Ето виж тази табличка.За тази възраст трябва да е от 92 до 150.

# 654
момичета бърз въпрос от мен, на беба и взеха кръв и се оказа че е с нисък хемоглубин - 106. Предписаха и капки Малтофер (и аз го пих след като я родих, че моя беше 86) , но честно казано ме е страх да и го давам, и търся някакви алтернативни методи, но досега без резултат.Ако някой може да ми даде някакъв съвет ще съм благодарна  Hug

Според нашата педиатърка такъв хемоглобин не налага медикаментозна намеса. А в случай, че решиш да го даваш няма от какво да те е страх. Желязо е все пак. Следиш да не напраави някоя от описаните реакции (което е рядко). Моето дете направи 2 курса по 3 месеца с Малтофер, докато се попълнят железните депа и в съчетание с диета. Но при нас се касаеше за желязодефицитна анемия.

# 655

А по каква причина и взеха кръв? Върнах се да видя на колко е бебето, защото помислих, че става въпрос за стандартните изследвания на 6м. А бебето е на 2. Да не би да има съпътстващ проблем? Иначе няма защо да се плашиш от Малтофера. И на сина ми го давах доста време до насищане.

# 656
Имаше малко температура 37.2 и не можехме да разберем от какво е, оказа се че съм я прегряла  Embarassed Иначе ви благодаря много за инфото  Hug Peace

# 657
  • София
Според мен този хемоглобин не е нисък.
Но бебето е много малко, няма кой във форума да деде съвети за алтернативни методи.
Не съм пила железни препарати, не съм й давала на децата. Най-добре се посъветвай с педиатъра.

Моята дъщеря беше с нисък хемоглобин на 6м. Не се наложи да пие медикаменти. Беше захранена и мина само със "зелена" диета.

# 658
AnMary  един въпрос-като си използвала този крем на Мустела,после лесно ли се отмива с шампоан?Питам защото снощи като къпах малката шампоана избощо не образува пяна(а й измих главичката поне 3 пъти с него), дали самия шампоан си е такъв или Мустела-та е много мазна?Използвам Нивеа бейби за чувствителна кожа.

# 659
  • София
мустелата  не съм ползвала, но нивеята съм и се пени много Simple Smile от мустелата трябва да е....

Общи условия

Активация на акаунт