За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Александър се роди май месец. С много бяла кожа е. На 2м го водихме и до морето. Не съм го мазала с нищо. Количката имаше хубав сенник, бях купила и чадърче. Беличък си остана Simple Smile Но и не е бил под пряка слънчева светлина.
Миналата година не помня по кое време го водих на консултация. Тогава педиатърката каза, че му е време вече за слънцезащитен. Най-вероятно е било май или юни месец. Педиатърката каза, че за градски разходки мога да използвам крем с ф-р 30. За морето задължително 50.

На морето (края на август, началото на септември) носих и Себамед 50ти ф-р и Бюбхен 30. Бял го заведох, бял го върнах Simple Smile
Моя мъж твърдеше, че имал тен, който аз не забелязах.
Дъщеря ми използваше някакъв крем на Thalloderma 30ф-р. Тя имаше тен.

За това лято смятам да им поръчвам и на двамата бански със защита.

# 676
От кога малката може да стои права на крачетата си като я държа за ръчичките?Тя много обича да стои права но я придържам под мишничките,страх ме е да не й направя нещо ако я държа за ръцете.Зная че й е рано ама като иска какво да я правя,а и стои за кратко правичка.

# 677
  • София
Филип на тази възръст се изправи сам...з ръце не съм го държала никога.
Изкакай я да се изправи, тогава да стои колкото може и иска. За сега не я оставяй, да поема цялата си тежест, явно не е готова за това.

# 678
Ейнджъл извинявай за тъпия въпрос,но от какво положение и как се е изправил малкия? Питам защото малката успява само от полулегнало до седнало положение да се изправи сама.Опити за лазене-никакви,лежи по корем като змия и не мърда,изправя се на лакти (като е по корем),но за кратко и забива главата в леглото.Взех да се притеснявам вече.

# 679
  • София
от седнало...в кошарата си, набирайки се на решетката...
имай предвид, че обаче децата са различни и със собствен темп в развитието...Филип от 2 месечен се опитваше да се набира да сяда, после на 5 правеше опити да лази, на 6 седна и се изправи зам и пролази хубаво, а на 9 без 2 дни и проходи, като никога аз с нищо не съм му помагала, не съм го подпирала с възглавници, не съм го водила за ръка...просто беше жилав и слаботелесен и с голям хъс, час по-скоро да се изправи и проходи.
не всички са такива...не мисля че имаш за какво да се тревожиш.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 11:15 от Angel_Dust

# 680
  • София
За това лято смятам да им поръчвам и на двамата бански със защита.
интересно, какви са тези бански и има ли за 2-5 год. деца? Simple Smile

kristina23(1986), моите и 2мата започнах да седят стабилно без опора на 7м., че и нещо, а започнаха да се изправят доста по-късно. така че няма какво да се притесняваш. Peace

# 681
  • София
такъв тип бански
http://kinderbutt-de.erwinmueller.com/shop/artikel-DE-de-KB-seit … adeset--86595.htm
http://kinderbutt-de.erwinmueller.com/shop/artikel-DE-de-KB/1000 … nteiler-20774.htm
http://kinderbutt-de.erwinmueller.com/shop/artikel-DE-de-KB-seit … nteiler-86421.htm

има за 2-5 год.
миналата година в ла редут също имаше...сега не виждам, може би още не са ги пуснали.... в май тойс също предполагам има, както и в други подобни сайтове. има и само блузки или само панталонките...на спийдо също има...на тях пишеше май 50+,че биби...блузка 33Е в май тойс.

# 682
  • София
Ейнджъл извинявай за тъпия въпрос,но от какво положение и как се е изправил малкия? Питам защото малката успява само от полулегнало до седнало положение да се изправи сама.Опити за лазене-никакви,лежи по корем като змия и не мърда,изправя се на лакти (като е по корем),но за кратко и забива главата в леглото.Взех да се притеснявам вече.
Не се притеснявай, моето дете беше така на тази възраст, сега ела да видиш каква е, луда за 3 момчета.
Имай предвид, че не е задължително да лази, моето дете изобщо не е лазило, дори и сега не лази. Още отначалото не обичаше да стои по корем и педи ни каза, че най-вероятно няма да й хареса и да лази и направо ще проходи. Така и стана - проходи на 1г.1м. Peace

# 683
Здравейте. Моят въпрос е свързан с реда на никнене на млечните зъби. На моя син за сега са му поникнали два долни и преди няколко дни му проби ново зъбче,но не както очаквах горно предно зъбче, а второто отляво Cry Честно казано съм доста притеснена от този факт, но в тази статия пише че след долните два резци поникват четирите долни, без да е описан точния ред.  Вие какво ще ме посъветвате да се консултирам ли с педиатър или ...?

# 684
  • София
реда не е задължителен, по статиите пише, най-често как растът, но има деца при които не следват този ред...това не пречи детето да си има всички зъбки и те да са здрави Wink

# 685
Благодаря ти   bouquet

# 686
  • София
такъв тип бански
http://kinderbutt-de.erwinmueller.com/shop/artikel-DE-de-KB-seit … adeset--86595.htm
http://kinderbutt-de.erwinmueller.com/shop/artikel-DE-de-KB/1000 … nteiler-20774.htm
http://kinderbutt-de.erwinmueller.com/shop/artikel-DE-de-KB-seit … nteiler-86421.htm

има за 2-5 год.
миналата година в ла редут също имаше...сега не виждам, може би още не са ги пуснали.... в май тойс също предполагам има, както и в други подобни сайтове. има и само блузки или само панталонките...на спийдо също има...на тях пишеше май 50+,че биби...блузка 33Е в май тойс.
мерси!  bouquet не знаех, че има такова нЯщо. Laughing
а като им слагате такива бански само през първите дни на плажа ли? newsm78 щото аз искам да хванат тен, но ме е страх първите дни да не изгорят, а съм убедена, че няма да стоят на едно място под чадъра. Laughing друг е въпросът дали си струват парите за ден-два обличане. Rolling Eyes но мерси пак, ще се поразровя и в ибея. Wink

# 687
  • София
аз такова нещо не слагам...и не бих...но който слага, не, през целият период. Тенът е вреден нали знаеш Wink Това се ползва именно да пази от тен.
Аз само чинно си мажа с 50+, при което последните 2 години тен има минимален...аз лично не искам дечко да почернява особенно, но някак в това облекщло на плажа...не си го представям...и да седи с него да съхне отгоре му...

# 688
  • София
Аз си държах детето на плажа, със съвсем обикновен бански-гащички и намазана с крем на А-дерма 50+ фаткор. Прибирах я на сянка само следобяд между 1 и 4. Такова нещо не бих облякла и немога да си представя детето как ще ми разреши и позволи да стои така облечено, но всеки сам си решава как ще му е най-добре.  Peace

# 689
  • София
e, предполагам детето ако така е отгледано, че не знае друг начин да е на плажа няма да протестира...
Миналото лято бяхме с едно дете с такъв костюм на плажа и шапка със наметалце за вратлето... нямаше против детето...
Но и аз нещо не мога да го възприема...още повече, че наистина не съхне  мигновенно това нещо, което според мен е страшно неприятно....

Общи условия

Активация на акаунт