За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 920
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Аз правех млякото с вода на Хипп, защото нашата е адски варовита и блудкава, но на 10-11м. я смених. На Хипп много удря през кръста. А за Девин са ми казвали, че общата минерализация е допустима за бебета. Та за това ми стана интересно. Чакам Ейнджъл да се включи.

# 151
  • София
В началото преварявах вода на котлона в стъклена кана. След това си купих ел. кана. Вода използвах само за направата на АМ. Алекс късно започна да пие вода, тогава давах извирна на Девин.

# 152
  • Видин
Моят син не пие много вода, но все пак 5мл след ядене с 300 зора може и да изпие. Кажете ми колко литра е и колко струва водата на Хип? Мисля, че е добър вариант при положение, че няма да се харчи много. За каши и пюрета ползвам преварена чешмяна  Peace

# 153
Водата Хип е 1.5 л. и е около 4 лв.

# 154
  • София
И аз видях в сайта, 1,5 литра е бутилката.
Защо ли ми се струва, че в един детски магазин видях и по-малки разфасовки. А може и някоя друга бебешка вода да съм гледала Simple Smile
Утре ще мина през този магазин да пазарувам на дребният. Ще погледна и водата.

# 155
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите   bouquet

# 156
Водата на Хипп е 1,5л. и най-евтин вариант е 3,20лв. Аз я ползвах в рамките на 24 часа. На етикета пише, че от втория ден трябва да се преварява. Вероятно защото се отваря и затваря многократно. За застраховка един вид. Не мисля, че е по-разлизчна от другите трапезни води. Просто нашата е ужасна, а бебешка не намерих друга около нас.

# 157
Здравейте момичета,първото зъбче е на път да пробие,съвсем ясно се вижда,остава само да пробие една много тънка кожичка.Засега малката няма Т или разстройство(е,не е късно и това да стане),проблема е,че като наближи времето за хранене започва да си мрънка,т.е. показва,че е гладна,но като я сложа в столчето и започна да я храня, започва да плаче.С хиляди занимавки,играчки,песни и какво ли не успявам да я нахраня, храним се по половин час.Така е от 3-4 дена.Нищо ново не съм й давала,все неща които много обича.АМ също не иска,предполагам че е от зъбчето,но не зная какво да правя. Ако отказваше да яде щях да я оставя,да не я насилвам,но тя си показва,че е гладна и нито мога да я оставя да мрънка за ядене,нито мога да я нахраня като хората.Моля ви дайте ми съвет.

# 158
  • София
заради зъбчето е това..моят по една седмица не ядеше, само мляко пиеше със всеки зъб...боли я просто.
Може да пробваш малко преди яденето да намажеш венеца, че да облекчиш малко, или да й дадеш ако глизе  ледени  гризалки, т.е. нещо с което да начеше и облекчиш венеца, така че да може да хапне детето..
Ако е мн зле може да дадеш малко  парацетамолен сироп - какъвто ползвате...
Също гледай и да не даваш  много топли неща защото може и това да я дразни допълнително.
Не я насилвай да яде по много...колкото-толкова.. можеш да пробваш по-често по мъничко да й даваш...

а нуби имат биберони и за  масаж на венците,  може да пробваш от такива да даваш млякото.

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 09:17 от Angel_Dust

# 159
Мерси за отговора  bouquet,надявам се скоро да пробие зъбчето.

# 160
  • София
Алекс беше същият, гладен, но не иска да яде. По ден, максимум два предпочиташе само течна храна, АМ или кисело мляко.
Всичко ще се оправи когато пробие зъбчето.

# 161
Искам да попитам:Кога и как да дам кисело мляко?Рибата кога се въвежда?А червените меса?

# 162
  • София
кисело мляко аз лично давах след 10 месец - с овесени ядки, чисто, с бишкоти. също и готови  пюренца с йогурт и сметана, извара от 9 месец май...
Риба  и тя там някъде май10-11 месец, въпреки, че моят син отказаваше до 2 годишен всякаква риба да яде...сега много обича.
Телешко и шунка  давах  от 8 месец в пюрета.(което за шунката казваха, че е рано...)
Свинско като месо или кайма след годинка, агнешко също след година, като тръгна на ДК.

Заек не знам червено ли се води - от 7 месец давах.

# 163
Момичета,от единия край зъбчето проби,като пипна драска,а и то се вижда,че е пробило,обаче малката продължава да нервничи.Защо още е неспокойна?Нали зора беше да пробие?

# 164
Момичета,от единия край зъбчето проби,като пипна драска,а и то се вижда,че е пробило,обаче малката продължава да нервничи.Защо още е неспокойна?Нали зора беше да пробие?

Уф, разбирам притесненията ти, но остави нещата просто да преминат. Да не е лесна работа да изскочи зъб.

Общи условия

Активация на акаунт