За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 711
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Знам,че ще ме пратите на лекар......Но да питам.....

Ревльо има кашлица. Слагам мед на гърдите и го затоплям с по-топла баня. Ефект има(разреди кашлицата), макар и не толкова голям, колкото на мен би ми се искало. Някакъв лек за кашлица да ми кажете бабешки?

Няма хрема, няма сополи, няма Т......

Просто проблема мисля,че дойде от по-студения въздух, който се появи на предпоследната ни разходка........Уж го бях увила, ама...явно не е било достатъчно.

# 541
  • София
предполагам става въпрос за №4 и понеже е на 2 месеца, наистина решението е само доктор. Малък е за бабешки, а и каквито и да било други самолечения, особено ако мислиш, че е в гърдите чак проблема.
А за меда, четох, че можел да изгорикожата...та аз лично не бих и с него дори пробвала....

# 542
За него става въпрос, да......До сега съм нямала никакъв проблем с меда......Слагала съм мед на всичките си деца и наистина съм доволна  от него......Нямаше ли някакво кремче за гърдите, което също затопляше? Ох...тя кашлицата се поразреди, разчитам, че ако продължа да го затоплям може и да си замине от само себе си.....Но естествено ще го следя и ако евентуално няма подобрение ще го заведа на доктор......Мразя да ходя по доктори, ама понякога нямаме избор......

# 543
  • София
ами хубаво е да отидете да го преслушат поне. иначе - той меда загрява и без друго...защо ти е втори такъв крем...
иначе и за  компреси с извара знам че се слагат(но наистина не знам за тази възръст).

# 544
Мами, мразиш не мразиш по-добре го заведи. Много е мъничък. Кашлица не е за подценяване. По-добре да ти е мирна главата и да идеш на доктор и да няма проблем, отколкото да не идеш да   има и да лежите по болници. Това време е "болно". Ту студено, ту топло. Сега най-лесно се разболява човек.

икка, според мен е възможно. На Маги централен резец от долу е крив. Сега ще ходим на стоматолог да видим какво ще каже. Мисля си да не е от бибата. Уж е ортодонтска, но все пак...Другото което си мисля (не знам дали въобще има такъв вариант) е по наследство да е така. Татко й има абсолютно идентично изкривяване, без да е сукал биба. Моите обаче бяха криви от биба и пръстче. Поправиха ги със скоби, когато бях на 7-8 г.

# 545
Момичета някой беше дал линк за позволените подправки за деца под 1 година.Можете ли да ми помогнете,че не го намирам. Praynig

# 546
  • София
Момичета някой беше дал линк за позволените подправки за деца под 1 година.Можете ли да ми помогнете,че не го намирам. Praynig
Това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=472189.msg14432460#msg14432460 е част от този пост http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=368686.msg10025336#msg10025336

# 547
Мерси много.Златна си newsm51

# 548
  • Mediterraneo
Маме, сега като те четох се сещам за Пулмекс бебе и Хустагил балсам- и двете се мажат по гърдичките за затопляне. Съдържат етерични масла, които подпомагат отхрачването. Ползват се само, ако детето няма Т.

# 549
Здравейте!Преди няколко дни оставих малката на баба и когато се прибхахме я заварихме да спи на дивана до прозореца  и малката в нея заспала и се изпекли бузките мина и червенкото ама и станаха грапавки бузетата та въпроса ми е с какво мога да ги намажа?? Няма да коментирам случая защото още съм бясна и  bash

# 550
С хидратантен крем някакъв (бебешки). Може и с балсама на д-р Тайс Нахткерцен. Има и кремчета против изгаряния, но става дума за химически изгаряния не от слънце. Ще мине не се тревожи.

# 551
Може да вземеш кремче на Себа мед, има няколко подходящи, но може да слагаш и крем Здраве, няма да навреди със сигурност.

# 552
За Пулммекс-а съм чувала, че не е хубаво да се мажат гърдичките при малко бебе. За меда знам същото.

За бузките - Бюбхен.

# 553
Аз за бузките съм доволна от А-дерма.

# 554
  • Шумен
Майчета, въпроса може да ви се види малко смешен, но мен ме притеснява мъничко. Първо да уточня, моите принцеси от самото начало си акат по max 1 път на ден като често и пропускат ден. Та днес ми се случи следното Валя ходи 3 пъти, пропусна смяната следобед само. Детето се изхожда нормално, не е рядко и воднисто няма слуз. Не съм въвеждала последните няколко дни нови храни. Само дето се лъжем с картоф и имаме някакъв минимален прогрес. И двете са много жизнени, Т нямат. Това нормално ли е при положение че е необичайно за нас?

Общи условия

Активация на акаунт