За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 702
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Сега и аз да питам нещо. От вчера забелязвам на моменти устата на Теди е синкава. Не е студено вкъщи...чудя се дали е нормално. Спомням си, че обсъждахте нещо такова и затова се зачудих  newsm78  дали има за какво да се притеснявам?

# 571
  • Mediterraneo
sashasa, как е бебето?
Мен ми стана чудно как си искала да ви изпишат от болницата с толкова малко бебе? Поела си страхотен риск.  За мен бебето просто не е излекувано и инфекцията си продължава да работи.

Лежала съм няколко пъти в болницата с голямата ми дъщеря. Единия път в отделението приеха дете с менингит. Освен това, лежахме с пневмония в инфекциозно отделение, където се лекуват най- вече ентероколитни инфекции. Никога от нищо странично не се разболяхме( 4 или 5 пъти сме приемани в това отделение). От тази гл.т. рискът, който си поела, за мен е необснован.

А бебе с такава висока Т не бих държала вкъщи. Ще обърна града, но ще намеря кой да го прегледа, да постави диагноза и да назначи лечение! Не е шега работа, имайки предвид възрастта на бебето! Даването на Панадол изобщо не е решение!!!

# 572
Сега и аз да питам нещо. От вчера забелязвам на моменти устата на Теди е синкава. Не е студено вкъщи...чудя се дали е нормално. Спомням си, че обсъждахте нещо такова и затова се зачудих  newsm78  дали има за какво да се притеснявам?

Не го смятам за нормално. Опитвам се да си спомня точно за какво може да е признак, и май се сещам, но понеже не съм сигурна и не искам в никой случай да те плаша, ще те посъветвам да заведете детето на лекар.

# 573
  • София
За сърдечни проблеми може да е признак.... но това дали е така само кардиолог може да ти каже...

Цитат
Цианозата (посиняването) на устни, нокти и т.н. не означава автоматично, че детето има сърдечен проблем. Говори само, че в даден момент кислородното насищане е по-слабо. На какво се дължи това само специалистите могат да преценят. Това, че само "подозираш", че устничките на детето посиняват, добрите изследвания и липсата на други симптоми са много добри знаци, но истински ще те успокои само преглед при кардиолог. В ранните месеци дъщеря ми правеше лека цианоза около устата, когато се давеше от рефлукс и когато имаше бронхоспазми, така че - причини много. И въпреки, че при нас предпоставките бяха други съм я водила на няколко ехокардиографии при двама различни детски кардиолози. Успех!
това е цитат от друга тема  Ментова го е писала...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=400488.15

# 574
За сърдечни проблеми може да е признак.... но това дали е така само кардиолог може да ти каже...

Точно така, а също и нещо във връзка с рахита ми се върти, но наистина нека лекар да каже.

# 575
  • Сливен
sashasa, как е бебето?
Мен ми стана чудно как си искала да ви изпишат от болницата с толкова малко бебе? Поела си страхотен риск.  За мен бебето просто не е излекувано и инфекцията си продължава да работи.

Лежала съм няколко пъти в болницата с голямата ми дъщеря. Единия път в отделението приеха дете с менингит. Освен това, лежахме с пневмония в инфекциозно отделение, където се лекуват най- вече ентероколитни инфекции. Никога от нищо странично не се разболяхме( 4 или 5 пъти сме приемани в това отделение). От тази гл.т. рискът, който си поела, за мен е необснован.

А бебе с такава висока Т не бих държала вкъщи. Ще обърна града, но ще намеря кой да го прегледа, да постави диагноза и да назначи лечение! Не е шега работа, имайки предвид възрастта на бебето! Даването на Панадол изобщо не е решение!!!

Ами справихме се снощи и днес при педиатърката,и тя не знае какво му е и пак ВКЪЩИ и така до утре.Прегледа го - дишането е добре,не е в ушите,не повръща,няма разстройство и  тя се видя в чудо  newsm78 ...А колкото до обръщането на града...ами опитахме миналия път,знаех какво ще стане и предпочетох да не го разкарвам  насам натам в студа ...пък и лекарката ми препоръча - Панадол ,течности и кърма ...и така и не знаем какво му е (2-ри път това).
   А рискът обоснован или не и да не исках пак щяха да ме изпишат ,но аз си поемах риска,не беше само заради болните деца,а заради липсата на някаква хигиена и невъзможността да я поддържам (една топла вода да му измия дупето и шишетата нямаше !!) ,плюс той тогава нямаше Т от 2 дена и пи антибиотик още 3 дни!!!!

Сега пак я свалихме и хапна (поне яде здраво сладура,само да му падне  Heart Eyes ) и си дремва ,ох искам да му мине вече ....

# 576
  • София
а изследвания пуснахте ли?

то каквото и да е...надали така ще си мине само...все трябва да разберете причината, още повече, че се и повтаря.

# 577
  • Сливен
  МИналия път правихме рентген,екг,кръв,и пак не знаеха ,засега само чревен,защото я съмнява нещо и толкова ,утре пак ще ходим....дано да му е минало   Praynig

# 578
  • София
а урина?

аз бих пуснала и гърлен и носен секрет - може и да има някои коки от родилното.
Но урина задължително - пикочната инфекция напълно може да е виновна за състоянието на детето.

# 579
  • Сливен
а урина?

аз бих пуснала и гърлен и носен секрет - може и да има някои коки от родилното.

и Урина му правиха,в детското било задължително три дни поред да се дава урина ,а за носния секрет ще питам макар че няма сополки,ако има са твърдички  Embarassed

# 580
  • София
да за носа по принцип би имал секрет...
не знам....бих търсила причините. ако трябва бих повторила всички изследвания...все пак са били..преди 2 седмици... много неща могат да се променят, особено ако тогава са давани и АБ на детето може да са повлиали на изследванията....
не знам...не ми е нормално дете на тази възръст да вдига такива Т през 2 седмици просто...

# 581
  • Mediterraneo
Именно, че не е нормално  Peace Причина така или иначе има и дори до утре детето да се чувства по- добре, тази причина трябва да се открие и отстрани.

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 10:59 от Тарталета

# 582
Майчета,може ли да ми кажете кога се дават капките КОЛАРГОЛ?След храна или преди това?Мъничето е на 4мес.и половина...Благодаря! newsm78

# 583
  • Сливен
  Ами май разчитат ако има някакво проявление до утре - обрив ,кашлица и тн. Пак вдигнахме Т и пак панадол....страх ме е да не го повредя нещо,с тоя панадол.   Sad

# 584
  • София
това са капки за нос, несе дават, а се капят, все тая преди или след храна, но ако му отпушиш носа преди ядене, може да му помогне да си хапне по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт